Happeen kantti kesti toistamiseen – kolmen maalin tappioasema kääntyi voitoksi kolmoserässä

Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee ja TPS väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan puolivälierien merkeissä. Happee lähti viimeiseen erään 4-1-tappioasemassa, mutta nappasi vahvan viimeisen erän voimin voiton maalein 6-5.

TPS siis johti viimeiseen erään asti samoin luvuin kuin torstaina, mutta joutui lopulta taipumaan ottelussa. Voittomaaliksi jäi Toni Kuosmasen osuma ajassa 59.07.

Happeen tehomiehiä olivat Paul Kotilainen (2+0), Peter Kotilainen (1+1) ja Janne Hoikkanen (0+2). TPS:n parhaat pistemiehet olivat Ville Hirvisuo (1+1) ja Jani Hyytiäinen (0+2).

Sarjan kolmas peli pelataan maanantaina Turussa. Happee johtaa sarjaa voitoin 2-0. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Esa Jokisen ottelukuvat
Jari Turusen ottelukuvat

Nokian KrP isännöi EräViikinkejä perjantaina Raholassa. EräViikingit haki vieraskentältä voiton maalein 7-4 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

EräViikingit oli vahvempi osapuoli kaksi ensimmäistä erää ja viimeiseen erään lähdettiin lukemista 7-1. Kolmannessa erässä KrP pelasi lähes viimeiset 13 minuuttia korkealla riskillä ilman maalivahtia ja onnistui iskemään kolme kavennusosumaa. EräViikingit piti kuitenkin pintansa loppuun asti.

Vieraiden tehokkain oli 1+2 naulannut Kevin Söderling. Miko Kailiala maalasi kahdesti. KrP:n paras pistenikkari oli 2+1 naulannut Tommi Merto.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Esa Takalon ottelukuvat

Westend Indians ja Tampereen Classic mittasivat toisiaan perjantaina Espoossa. Classic tasoitti ottelusarjan voittamalla pelin maalein 7-6.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi 1-1. Toisessa periodissa Classic oli vahvempi ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-4. Kolmas erä alkoi Classicin maalilla, mutta Indians sai kirivaihteen päälle viimeisellä kympillä ja pääsi lopulta maalin päähän.

Classicin tehopelaajia olivat 1+3 iskenyt Sami Johansson sekä kolmesti maalannut Joonas Pylsy. Indiansin Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen osuivat kahdesti.

Ottelusarjan kolmas peli pelataan sunnuntaina Tampereella. Välieriin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.