Josban ensi kauden päävalmentaja tulee tässä – 23-vuotias Santeri Raatarila ottaa vetovastuun

Santeri Raatarilasta tulee Josban pääkäskijä ensi kaudella. Kuva: Josban tiedotus

Santeri Raatarilasta tulee Josban pääkäskijä ensi kaudella. Kuva: Josban tiedotus

Josban edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu liikuntaneuvoja Santeri Raatarila (23). Hän on toiminut aiemmin Josban seurakoordinaattorina ja edustusjoukkueen apuvalmentajana. Josban pitkäaikainen päävalmentaja Antti Ruokonen ilmoitti joulukuussa jättävänsä valmennustehtävät.

Mäntyharjulta kotoisin oleva Raatarila on kouluttanut itseään monipuolisesti valmennustehtäviin. Tanhuvaarassa suoritetun liikuntaneuvojan tutkinnon lisäksi hän opiskelee Karelia ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi. Takana on lisäksi useita erilaisia kursseja ja Salibandyliiton koulutuksia.

– Olen iloinen, että seura uskoo minun pystyvän auttamaan joukkuetta kehittymään. Joukkue on täynnä loistavia persoonia ja koska tunnemme jo kaikki toisemme, niin uskon työskentelymme sujuvan hyvin, Raatarila arvioi.

– Meillä on nuori joukkue joka on sitoutunut pitkäjänteiseen työhön. Minun oma visioni on nostaa perinteikäs Josba takaisin sille tasolle jolle se Suomessa kuuluu.

Antti Ruokonen muistuttaa, että kaksi vuotta sitten seurassa tehtiin merkittävä linjavalinta kehittää uutta edustusjoukkuetta oman juniorityön kautta.

– Nyt tehtiin linjavalinta valmennuksessa. Me tarvitaan uutta virtaa ja ajatuksia, mutta tietenkin Josban perinteitä kunnioittaen. Josbasta on syntynyt kuva hyvin harjoittelevana, sitoutuneena ja joukkueena pelaavana ryhmänä, Ruokonen linjaa keskeiset periaatteet.

– Santeri on tuttu mies joukkueelle, nuorekas, utelias ja innostunut.

Päävalmentajan tehtävä on sivutoiminen. Raatarilan sopimus on yksivuotinen ja siinä on jatkomahdollisuus. Josban päävalmentajan tehtävää haki neljä henkilöä. Toisin kuin julkisuudessa on esitetty Steelersin valmentajana työskentelevä Petri Torni ei ollut hakijoiden joukossa.

Raatarila toimii nyt Josban seurakoordinaattorina ja vetää tyttösäbän kehitystyötä seurassa. Lisäksi hänellä on tehtäviä useissa poikajunnujoukkueissa, esimerkiksi C2-junnuissa vastuuvalmentajan rooli. Päävalmentajan vastuun hän ottaa meneillään olevan divarikauden jälkeen.

– Pidetään fokus vielä tässä keväässä ja Divarin pudotuspeleissä. Haluan myös hoitaa tyylikkäästi loppuun junioripuolen työni tämän kauden osalta.

Teksti: Josban tiedote

24 comments

  1. Nyt tuli kyllä puskista – Esa Jussilalla spekuloitiin, ja lopputulema tämä. Eipä tainnut olla Josballa imua valmentajarintamalla(kaan)?

  2. Jos leba säilyy divarissa niin kyllä pelaajavirta kääntyy sinnepäin.

  3. Jussila menee pääkaupunkiseudulle ja ottaa Oilersin valmennusvastuun. Huttusesta pääsee laji kokonaan eroon. Menee Ahlstedtin ja Tom Sandellin kanssa kehumaan toisiaan ja haukkumaan liittoa.

  4. Ihan kiva. Kaikki uskoo että Ruokonen lopettaa. Kaikki.
    Eikös jo pari kertaa aiemmin ole Antti palannut Josban valmentajaksi? Vai kolmekin kertaa?

  5. Jaahas. Saas nähdä mitä tuosta tulee…

    Jos joku väittää että 23 vuotias on kokenut ja kykenevä miesten valmentaja nii hohhoijjaa.

    Noh, eiköhä se ruokonen taas ensi keväänä tule taas apuihin kun on jo liian myöhäistä.

    Hyvää matkaa 2.Divariin.

  6. Eiköhän tämä ollut vain Josbalta keisarinleikkauksella ilmoitettu valmentaja ensi kaudelle. Tuskin on 4 hakijan joukosta löytynyt mieleistä ja nyt vaan heitettiin paras ”kakkonen” ilmoille, ens usko raatarilan roolin kasvavan tuosta juurikaan ensi kaudelle.

  7. Onkohan kulurakenne saatu näillä nuorennuslinjauksilla myös kevyemmäksi?

  8. No varmasti on saatu kulurakenne minimiin. Mutta mihin sillä päästään, niin aika näyttää. Kyllähän tämä on tosiaan aikamoinen loikka kun käytänmösdä Raatarila on toiminut C 2 joukkueen valmentajana ja taisivat jäädä aluesarjaan ja jatkopeleistä ulos. Harvassa on divarijoukkueella noin kokematon koutsi tulevalla kaudella. Olisiko pitänyt pojan kasvaa rauhassa vielä jonkun vuoden?

  9. Kyllä se sukupolven vaihdos valmentajissakin pitää tehdä. Miesten maajoukkueessakin huomattiin ettei ne nuoret mitään huonoja ollut.

  10. Olen ollut sählypändileirillä Raatarilan valmentamana ja sanoisin että voi jopa yllättää ensi kaudella positiivisesti.

  11. Monesta asiastahan se riippuu. Esim.siitä millanen tausta on valmennuksen parissa. Ko henkilöllä taitaa olla suhteellisen vähän valmennusvuosia lajin parissa. Antti, joka kovasti on aina mielipiteitä jakanut, taitaa kuitenkin olla ainoa henkilö Pohjois-Karjalassa, jota voidaan oikeaksi salibandyvalmentajaksi kutsua. Miten Santeri menestyi siinä hommassamihin hänet tälle kaudelle palkattiin? Tietoa?

  12. Raatila sai omat hyvät junnunsakki vaan se/ks yjs 3 sijalle vaikka taitoa olisi ollut vaikka sm sarjaan asti mutta eiköhän josban edarikin löydä tiensä 2 divariin!

  13. Raatarila kun on itselle täysin kirjoittamaton kortti, niin kertokaas joku asiasta tietävä – mahtaako hänellä itsellään olla millainen pelaajatausta? Vai onko ns. lajiin lukemalla oppinut? Ymmärtääkseni Divarikoutseille on minimivaatimuksena 3-tason (HVK) koulutus, joten mahtaako valmentaa sen turvin, vai onko olemassa tietotaitoa kentän puolelta huipputasolta sen tueksi?

  14. Tietääkseni ei ole pelannut ainakaan kovin korkealla sarjatasolla.

  15. Joensuussa on rakennettu tätä nyky ” nuoriso edaria” jo vuosia.

    Tähän kauteen se sitten jäikin. Veikkaan että osa tästä sakista siirtyy lebaan ja osa muualle koska ei ole enää samat naamat tukena jotka ovat olleet nuoruus ajoista asti samalla kentällä.

    #2divari

  16. Joo-o kyllä narun päässä alkaa Joensuulainen salibandy olla, Lebasta tulee nyt miehissäkin se Pohjois-Karjalan 1.

  17. Missäs muussa leba muka on Pohjois-Karjalan ykkönen? Tuskin kovinkaan moni josban pelaaja ainakaan ensi kaudella lebaan siirry kun ne pelaa kakkosta.

  18. No mutta mikäli leba tänä vuonna tippuu niin siitä sitten josba ensi vuonna!

  19. Tämän kauden jälkeen varmaan nähdään minkälainen perinnön Antti Ruokonen jättää Josbaan pelillisesti ja millaisessa kunnossa tuo talouspuoli seuralla. Versus siihen voi vain arvailla, jos aikanaan se SSV pesti olisi Ruokoselle toteutunut 90-luvulla, missä tilassa Josba nyt olisi.

  20. Tuskin kukaan ihan varmasti tietää vielä mitä tästä tulee. Vaikka on miten hyvä tyyppi, niin kovemmissa peleissä tarvitaan myös paljon taktista ja pelillistä ymmärrystä. Aika näyttää.

  21. Laitanpa harkintaan tämän play-off pelin katsomisen tänään. Juuri QP kirjoituksen innoittamana voisi mennä katsomaan taktista osaamista. Tuolla pääkallon maajoukkueet osastolla oli jokin otsikko että Nykyn tiimi kaipaa hyökkäyspeliosaamista, jos oikein katsoin. Joten juuri tuota hyökkäyspään taktiikkaa voisi mennä katsomaan, millä mallilla vaikka Josballa se on.

  22. Santtu pelasi aikanaan Top-Teamissa B-poikien SM-sarjaa. Sitä ennen KP-12:ssa Mäntyharjussa vitosdivaria. Tässä välissä kävi käsittääkseni Hatsinan tms. junnuissa. Otti siis kentälläkin isoja harppauksia lyhyessä ajassa. Tosi määrätietoinen monessakin mielessä.