Jymypaukku jännitysnäytelmässä – sarjanousija eteni Divarin välieriin

Nurmon Jymy eteni Divarin välieriin. Kuva: Kimmo Hautala

Nurmon Jymy ja LNM (Limingan Niittomiehet) mittasivat sunnuntaina toisiaan Divarin puolivälieräottelussa Nurmossa. Nurmon Jymy voitti ottelun maalein 7-6 jatkoajalla ja eteni Divarin välieriin otteluvoitoin 2-1.

Kotijoukkue meni ottelun alussa johtoon, mutta LNM vastasi kolmesta seuraavasta osumasta. Jymyn kannalta oli tärkeää, että Sami Kujala onnistui alivoimalla vielä ensimmäisen erän lopussa. Toinen erä meni kotijoukkueelle maalein 2-1, joten kolmas periodi lähti liikkeelle lukemista 4-4.

Molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen kolmannen kaksikymppisen ensimmäisellä kympillä, joten niin sanotulle ”pelimiesten kympille” jäi paljon jännitettävää. LNM iski johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli noin viisi ja puoli minuuttia pelaamatta. Hannu Palomäen osuma ajassa 56.33 varmisti sen, että ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoaika ehti vanheta 1.41, kun Jose Kivipelto maalasi Palomäen syötöstä ratkaisuosuman. Kivipelto oli myös ottelun tehopelaaja pistein 1+3. Toiseksi tehokkain oli Palomäki pistein 2+1.

Divarin välierissä nähdään varmuudella Erä Akatemia, Porin Karhut sekä Nurmon Jymy. Neljäs välieräjoukkue varmistuu maanantaina, kun SB Welhot ja SB Vaasa kohtaavat Kuopiossa.

NST ja LeBa kohtasivat toistamiseen miesten Divarin playout-sarjassa. NST maksoi potut pottuina ja vei voiton maalein 10-2.

Ottelu pysyi lähes kaksi erää melko tasaisena maalien valossa, vaikka NST johtikin 2-0. LeBan Mikael Jolkkonen nappasi punaisen kortin ajassa 39.01 (pr1), ja sen jälkeen ottelu repesi kotijoukkueen eduksi, sillä NST iski kolme maalia viiden minuutin ylivoimalla. Viimeinen erä meni NST:lle lopulta maalein 7-2.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat 1+2 nakutelleet Eetu Leskinen ja Joonatan Kovanen sekä 2+1 iskenyt Petteri Puustinen.

Kakkosdivisioonaan putoava joukkue ratkeaa keskiviikkona LeBan kotiluolassa. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet yhden ottelun lukemin 10-2.