Pääkalloennakko: A-nuorten välierissä riittää laatua – Classic palaa finaaleihin

TPS eteni perinteisen kannattajaryhmänsä kanssa välieriin. Kuva: Juha Laaksonen

A-nuorten välierät käynnistyvät perjantaina. Rangersin kaatanut Indians haastaa Classicin. Kuva: Juhani Järvenpää

A-nuorten pudotuspeleissä on jäljellä neljä parasta joukkuetta, ja perjantaina käynnistyy kamppailu finaaleihin pääsystä. Välieräparit ovat TPS–OLS ja Classic–Indians.

Runkosarjan kärjessä olleilla TPS:llä ja Classicilla on välierissä kotietu. Finaaleihin etenee etenee kolmella voitolla, ja sarjat ratkeavat viimeistään sunnuntaina 2.4.

TPS eteni perinteisen kannattajaryhmänsä kanssa välieriin. Kuva: Juha Laaksonen

TPS–OLS

Lähtökohdat:

TPS pudotti puolivälierissä SPV:n voitoin 3-1. Seinäjoen ylpeys pystyi haastamaan turkulaiset tyylikkäästi läpi sarjan, mutta runkosarjan ykkönen pystyi lopulta laajemmalla materiaalillaan tekemään tarvittavat maalit otteluiden tiukkoina hetkinä ja eteni näin ollen odotetusti välieriin.

TPS:lla on käytössään sarjan todennäköisesti paras puolustus ja se vahvistuu entisestään, mikäli Salibandyliigan pudotuspeleistä hieman yllättäen ensimmäisellä kierroksella voitoin 4-0 pudonneen edustusjoukkueen kapteeni Olli Laine liittyy ryhmään. Lisäksi joukkue saanee myös Eero Jalon käyttöönsä ja kaksikko tekee Palloseurasta pudotuspelien ison ennakkosuosikin.

Vaihtelevan runkosarjan pelannut OLS oli liigapelaajillaan vahvistuneena odotetun vahva puolivälierissä ja se löi Oilersin lopulta otteluvoitoin 3-1. Peräti kuudella liigapelaajalla vahvistunut Luistinseura on vahva niin hyökkäys- kuin puolustuspäänkin osalta. Oilersia vastaan ehjän 60-minuuttisen saaminen tuotti kuitenkin vaikeuksia, ja otteen kirvotessa OLS päästi vastustajan peliin mukaan.

Edustuksen vahvistusten lisäksi muun muassa Matias Hurskainen esiintyi vakuuttavsti hyökkäyspäässä. OLS:n maalilla Vinski Kivilompolo jatkoi puolivälierissä runkosarjasta tuttuja varmoja otteita ja hänen on oltava huippuvireessä myös Palloseuraa vastaan, mikäli OLS haluaa taistella otteluparin voitosta.

Taistelupari:
Juuso Forsman, TPS – Juho Sorri, OLS
Luontaiset maalintekijät kantavat aina keväisin pientä painetta hartioillaan. TPS:n Forman ei vielä puolivälierissä saanut runkosarjassa nähtyä virettä päälle, vaikka kuuluu ehdottomasti joukkueensa avainpelaajiin. Myös OLS:n Sorri onnistui ”vain” kaksi kertaa maalinteossa Oilersia vastaan, ja nekin syntyivät samassa ottelussa. Välieräsarjassa verkon täytyy heilua.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
27.11.2017 OLS-TPS 2-7
25.2.2017 TPS-OLS 9-1

Näin pelataan:
La 25.3. 15:00 TPS – OLS, Leaf-Areena
Su 26.3. 18:00 OLS – TPS, Kastelli
To 30.3. 18:30 TPS – OLS, Leaf-Areena
La 1.4. 18:00 OLS – TPS, Kastelli (tarvittaessa)
Su 2.4. 18:30 TPS – OLS, Leaf-Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Mikäli TPS saa edellä mainitut Olli Laineen ja Eero Jalon mukaan, on se todella vahva suosikki menemään jopa ihan päätyyn asti. Tässä vaiheessa kuitenkin jokainen joukkue on lähtökohtaisesti todella kova viimeistään liigavahvistustensa ansiosta, ja OLS laittaa turkulaiset ahtaalle. Sarja ratkeaa viidennessä ottelussa kovaäänisen kotiyleisön edessä pelaavan TPS:n hyväksi.

Classic pudotti Happeen suoraan kolmessa ottelussa. Nyt vastaan asettuu Indians. Kuva: Esa Takalo

Classic–Indians

Lähtökohdat:
Runkosarjassa toiseksi tullut Tampereen Classic eteni ainoana joukkueen välieriin suoraan kolmessa ottelussa. Happee kaatui kahdesti murskalukemin ja yhden kerran Jyväskylässä tiukkojen vaiheiden jälkeen. Se oli Classicilta myrskyvaroitus kevättä ajatellen, ja joukkue on tosiaan valmis palaamaan finaaleihin yhden kauden tauon jälkeen.

A-nuorten ja edustuksen välillä on selkeä jako pelaajiston suhteen, ja juniorit tulevat jatkossakin todennäköisesti pelaamaan selkeällä omalla ryhmällään välieriä. Runkosarjassa kovaa jälkeä takoneet pelaajat olivat myös pudotuspelien alkaessa hyvällä pelipäällä. Aaro Helin ja Konsta Tykkyläinen iskivät tehokkaimpina kahdeksan pistettä mieheen. Pietari Jääskeläinen aloitti Happee-sarjan tolppien välissä, mutta Riku Saarentola pelasi kaksi jälkimmäistä voitettua ottelua, ja hän myös jatkanee välierissä Indiansia vastaan.

Classic ei kuitenkaan tule pääsemään yhtä helpolla, sillä Westend Indians löi kovat näytöt pöytään etenemällä neljän parhaan joukkoon. Indians vei ottelusarjan Kirkkonummi Rangersia vastaan 3–1-voitoin. Ensimmäisissä otteluissa espoolaiset saivat liiga-avuiksi muun muassa Heikki Iiskolan, Aaro Astalan ja Otto Lehkosuon, mutta joukkue osoitti pärjäävänsä myös ilman edellä mainittuja tähtiään.

On myös hyvin lähellä, että A-nuoret saavat parhaat mukaansa viimeistään toiseen välierään, mikäli Indiansin miesten pelit liigan playoffeissa päättyvät. Jos tamperelaisten maalivahtipeli on vahvaa, samaa voidaan sanoa myös Indiansista. Tuukka Vesa jatkoi hienoa kauttaan neljän päästetyn maalin keskiarvolla puolivälierissä.

Taistelupari:
Aaro Helin, Classic – Heikki Iiskola, Indians
Oikealla laidalla viihtyvissä Aaro Heliniä ja Heikki Iiskolaa yhdistää taito, juonikkuus ja tehokkuus. Molemmat nuoret taiturit olivat erinomaisessa vireessä puolivälierissä, ja Helin on tällä hetkellä pistepörssin kärkipaikalla. Iiskola on Indiansin tärkein yksittäinen pelaaja, joten hänen pistää loistaa kirkkaammin kuin vastustajan tähdet, mikäli Indians mielii finaaleihin.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
12.11.2016 Classic–Indians 6–5
28.1.2017 Indians–Classic 8–10

Näin pelataan:
Pe 24.3. 18:30 Classic – Indians, Spiral-halli
Ma 27.3. 19:00 Indians – Classic, Tapiolan UH
To 30.3. 18:30 Classic – Indians, Spiral-halli
La 1.4. 19:30 Indians – Classic, Tapiolan UH (tarvittaessa)
Su 2.4. 18:00 Classic – Indians, Tampere Areena (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Classicin voi sanoa päässeen vielä toistaiseksi helpolla, mutta Indians on vastustajana luokkaa kovempi kuin Happee. Organisoitua ja hallittua salibandya pelaava Indians tarvitsee parhailta pelaajiltaan huippusuorituksia, mutta sekään ei välttämättä riitä. Classic jyrää finaaleihin laajan ja pienempään rasitukseen joutuneen materiaalin turvin 3–1-voitoin.

75 comments

  1. Pakko kyllä sanoa että uskon finaalissa nähtävän oulu vs espoo väännön. Indians erittäin kova iiskolan ja muiden liigajätkien johdolla ja tepsin pojat osoittautuivat normaaleiksi kuolevaisiksi spvtä vastaan.

  2. Samaa mieltä. Happeen kaataminen ei mikään mittari. Selkeesti huonoin jengi sarjassa. Jo viime keväänä Indians olis menny jatkoon, jos Tuukka Vesa olis pysynyt terveenä

  3. Vaikea nähdä, että Indiansin pojat pystyisivät ottamaan yhtäkään voittoa tästä sarjasta.

  4. Finaali tulee aika selkeästi olemaan TPS-Classic. Indians pystyy jopa haastamaan Classicin mutta oulun pojilla ei riitä.

  5. Säälittävintä kun täällä joku Indians tyyppi kommentoi että ”Viime keväänä Indians olis menny jatkoon, jos Tuukka Vesa olis pysynyt terveenä”

    Joukkue ei voi kärsiä yhden pelaajan poissaolosta niin paljon ettei voisi jatkoon päästä. Turha selitellä että yksi pelaaja ei päässyt pelaamaan kun siellä on ollut 15-20 muuta peluria käytettävissä. Sitten ei vaan riitä.

  6. Sanokaa mun sanoneen että Indians on finaalissa. Jos liigamiehet tippuu niin siellä on Iiskola, Nykänen, Astala, Mäkinen yms.

  7. OLS pudottaa tepsukan pronssiotteluun! Varsinkin jos Eetu Iäs pystyy pelaamaan.

  8. TPS sai helpoimman mahdollisen Playoff vastustajan. OLS sulaa aina kun tosipelit alkavat. 98-ikäluokka ei ole kai koskaan päässyt puolivälieristä pidemmälle. Veikkaisin tepsille 3-1 ja Oulun poitsuille neljäs sija.

  9. Kevät tulee, TPS sulaa. Kaikki tepsin pelaajat on Mettiksen takataskussa!

  10. Tuskin Indiansilla on ollut 15-20 muuta peluria korvaamaan Tuukka Vesaa, kun herra on kuitenkin veskari. Ja ykkösveskarin menettämisellä voi olla iso vaikutus, jos toista yhtä hyvää gossea ei riveistä löydy.

  11. Classic-Inkkarit 8-1. On siinä Iiskoloilla ja kumppaneilla työmaata kerrakseen, apuja ei hirveesti näytä olevan.

  12. Siis eihän tosta Indiansin porukasta oo mihinkään, tanssilukemilla 8-1 välierissä turpaan aika noloo. Tainnu väärä jengi päästä näin pitkälle.

  13. Mitäs h*lvettiä tuossa ekassa pelissä tapahtu kun noin nöyryytys tuli? 🙁

  14. Siis indiansko pelasi koko pelin yhdelläkentällä? Kyllä minun mielestäni heillä oli kolmekenttää ja jopa vilttimiehiä!!

  15. 2 kenttää? Ehkä 4 pelimiestä, ei riitä. Akolat ja kumppanit pyörii vieläkin ympyrää, silmät kiinni.

  16. Luovutti kahden erän jälkeen?? Ei MITÄÄN rosterimuutoksia tai tiivistämistä kahteen kenttään? Käsittämätöntä luovuttamista

  17. ”Isät” vs boitsut. Saas nähdä ottaako faijjat komennon! Voittaako kokemus/voima, nuoruuden/innon? Indianssin valmennusjohdon pitää vaan tajuta tehdä kaks ykkösnyrkkikenttää, eikä hajottaa ”faijjoja” ympäriinsä

  18. Arvasin että kun tuun lukemaan näitä niin täällä selitellään ettei Indianssilla ollut parhaita pelaajia kentällä tai jotain sellasta. Lopettakaa jo p*skan jauhaminen, jos vastustaja (Classic) on parempi niin sitten se on. Teidän paikka vaan on pronssipelissä. Ymmärtäkää se.

  19. OLS sai yhden maalin tunnin aikana tehtyä TPS vastaan. Naurettavan helppo 3-1 voitto Turun ylpeydelle. Heti kun vähän kovempi vastustaja asettui vastaan niin alkoi näillä täällä ”koviksi” mainituilla Sorreilla ja Viittasilla sun muilla puntti tutisemaan. Ehkä osana syynä myös tepsin pelätty fanijoukko.

  20. Sun täytyy olla aikamoinen ”ammattilainen” salibandyssä, kun pystyt yhden geimin perusteella ”määrittelemään” voittajan tässä sarjassa! HEH! Jatka saamaa hyvää työtä?

  21. ^ En mä määritellyt sarjan voittajaa yhden pelin perusteella. Tämä sarja oli jo selvä ennen ensimmäistä peliä! Classic finaaliin, Indians pronssipeliin 😛

  22. Maanantaina Espoossa pelattavan Indians-Classic -pelin voittaja jatkaa finaaliin. Nyt nähdään kummalla oikeasti kovemmat liigapelurit, jotka kuitenkin loppujen lopuksi ovat ne jotka nämä pelit ratkovat.

  23. Heillä 7 liigapelaajaa ja Classicilla 2 (?). Ind kaksi kovaa kenttää ja C:lla yksi (ainakin viime matsin perusteella. Teki maalit). Tällä combolla finaaliin!

  24. Kyllä c:tä löytyy 9 A-ikäistä liigapeluria se on sitten toinen asia montako on espoossa mukana

  25. Liigapelureiden määrään ehkä vaikuttaa se liigarosterin kovuus…..

  26. Näitä liigapelureita vähän joka joukkueella mutta edelleen joukkueen tasaisuus ratkaisee.Liigastatushan saadaan jo sillä,että istut penkillä liigapelissä tekeekö se pelaajasta paremman kun joku toinen joka painaa esim. A:ssa täysiä minuutteja.

  27. Inkkareilla ei näköjään mitään. Classic finaaliin torstaina.

  28. Sen osoitti Indianssin nousu. Oikeanlainen rosteri (eli faijjat kahteen kenttään), typerät puolustusvirheet ja jäähyt poies, niin johan alkaa tapahtumaan! Faijjat on kuin dieselkone, käynnistyy hitaasti mutta sitten alkaa pöhinä

  29. Indiansin porukasta ei ole mihinkään vaikka mitä liigajätkiä sinne laitettiinkin. Keväästä toiseen samat joukkueet ovat vahvoilla playoffeissa mikäli siellä pelaavat (TPS, Classic, Erä). Joka kausi löytyy joitain harvinaisempia playoff jengejä (Indians, Rangers) jotka kuitenkin sulavat heti kun tosipelit alkavat. Surullista mutta totta.

  30. Et vissiinkään ole seurannut ollenkaan A-nuorten pudotuspelejä viime vuosina? Happeen viiden mestaruuden putken jälkeen joka kausi ollut eri mestari verrattuna edelliseen vuoteen. Kaksi vuotta sitten Erä suli finaalisarjassa kotiedulla 2-0 johdon, TPS suli viime vuonna finaalissa viimeisessä erässä mestaruuden. Classic suli viime vuonna välierissä häviten sarjan 3-0 onnistuen esimerkiksi viimeisessä pelissä päästämään vikalla kympillä 5 maalia. Indians suli muutama vuosi sitten oululaisille suoraan 3-0. Eli kyllä niitä ”sulamisia” sattuu ihan kaikille joukkueille kun otetaan ne värilasit pois päästä.

  31. Kiitos tyhjentävästä asiantuntevasta kommentista. Täällä liian usein kaikenmaailman MikkiHiiret kirjottelee

  32. Nimimerkille ”onhan” Luuletko sinä että nämä liigastatuksen saaneet junnut ovat penkillä istumalla saaneet sen? Kyllä se on ANSAITTU A-ja jopa B-junnupeli esityksien perusteella!! Oletko myös miettinyt että nämä junnut enempi ja vähempi reenaavat myös liigan mukana jolloin reenit ovat kovempia ja laadukkaapia sekä reeneissä olevat vastustaja(-t) ovat todennäköisesti ”kovempia” pelimiähiä kuin yksikään A-junnu. Siittä olen samaa mieltä että joukkueen tasaisuus ratkaisee enempi kuin muutama liigajunnu.

  33. En luule että ovat ilmaiseksi ja penkillä istumalla saaneet liigastatuksensa enkä halua heiltä mitään pois ottaa.Tarkoitin sitä että esimerkiksi nyt välierissä olevissa joukkueissa on sellaisia pelkästään A-junnu pelejä pelaavia pelaajia jotka jossain muussa joukkueessa olisivat liigapelaajia.

  34. Maanantaina Indians-Classic pelissä tuomarit vetivät vihkoon urakalla 0-3 tilanteessa.
    Päivänselvä rangaistuslaukaus jäi viheltämättä ja rikotulle pelaajalle 2sek myöhemmin 2min rangaistus.
    1-3tilanne muuttuikin 0-4 tilanteeksi säälittävän heikon tuomaroinnin takia.
    Ottelussa annettiin myös kaksi kappaletta ”pelin viivyttäminen” jäähyä joista lumpikin naurettava eli olisi voinut huomauttaa pelaajaa.
    Hieno loppukiri Heimolla mutta missattu rl/yv oli se kulminaatiopiste.

  35. Näistä LIIGA äijistä. Ceen äijät istuu tuppisuussa, Inkkarin ukot ei. Niin ja näin, kyllä siellä Inkkarinkin äijät istuis tuppisuussa tampereella. Inkkareilla kyllä paremmat liiga äijät.

  36. Mitä tapahtunut olssin jatkoaikamaalin jälkeen. ? Toni Salminen 20min jäähy

  37. Rosterit kunnossa! Kaks ykkösnyrkkiä ja 3-kenttäkin pelasi hienosti. Myös taktinen ketjujen peluutus huippua + alivoimarosterit mietitty huolella!! C:n pelaajista moni sortui ikäviin koiruuksiin. Nämä otettava huolella tuomareiden pois. FaijjaDiesel jyrähti käyntiin ja näytti! Nyt menee Westend Indians päätyyn saakka!!!

  38. Classic oli eilen huono. Ottelun alussa näkyi selvästi miten tunnelataus meni täysin yli ja peli oli yhtä koheltamista että kouhoamista. Sekin olisi helpottanut jos molari sai edes pukukopin oven kiinni.

    Mutta samalla pitäisi järjestää otteluun kolmas tuomari joka istuisi Indians-penkin vieressä, jotta Indiansin valmentaja voisi ihan rauhassa keskustella mitä haluaa tuomarilla peliä keskeyttämättä. Tuo jatkuva tuomarille itkeminen menee jo naurettavuuden puolelle. Tyylitajua peräänkuulutan.

    Ja toivottavasti tuomarit katsovat pelin videolta. Vitosen jäähyt olivat jäähyjä mutta ei missään nimissä vitosen arvoisia. Lisäksi monta kertaa (molemilla joukkueilla) vihellettiin peli poikki vaikka ”pallo omilla ja etu päällä”.

    Selvennykseksi vielä: Indians oli eilen parempi jengi niin henkisesti että pallollisesti. Mielenkiintoista nähdä miten lauantai käy….

  39. Tammerfors2: Ottelun päätyttyä Salminen tuuppi juhlimaan menneitä oululaisia. Päivän selvä. Muutenkin turkulaisilta peruspleijarikamaa. Myöhässä tulleita taklauksia ja selästäajoja laitojen lähellä.

  40. Olssi palannut nytkin jo yläkanttiin kauden. Jos tässä ei tps mene finaaliin on se häpiä.

  41. Turska & Tammerfors2: Ottelun päätyttyä kolme OLSin pelaajaa töni ”vahingossa” Salmista mennessään juhlimaan maalia. Salmine tönäisi kolmatta tönijää vähän takaisin, ja tästä annettiin Salmiselle PR1. Tämä tuomio oli linjassa linjattomien tuomareiden muiden arvottujen vihellysten kanssa.

  42. Ja höpö pöpö! Ei C vs Ind matsi jäähyilyyn / tuomarivirheisiin kaatunut. Siellä olis voinu antaa turhaantuneista selkään ajoista monta jäähyä lisää C:lle! Tasoero karusti vaan paljastui ja syynä oikeiden kenttien ja taktiikan löytymisellä

  43. Nimimerkin Karu Totuus:n sisälukutaidossa lienee korjattavaa….

  44. Hienoa seurata vanhana valmentajana kaikkien teidän kommentteja.
    Jokaisella joukkueella on liiga-pelureita. Toiset saavat peliaikaa, toiset eivät. Ovat kuitenkin rosterissa ja saavat treenata ns ”ykkösten” kanssa.. Harjoitukset ovat eri luokkaa äijissä kuin junnuissa.
    Jokainen joukkue voi ottaa ns. liigapelurit mukaan, mutta näyttää vahvasti siltä, että Heimon äijät ottavat homman haltuun.
    Timppa

  45. Äijjät = Faijjat ottaa/vie ja menee päätyyn asti ?

  46. Onhan tuo tepsin yleisö niin säälittävää. Pikkupennut päissään ja aikuiset huutelee mitä sattuu .

  47. Onko mennyt tunteisiin kun oulun pojat lähtee kesälomille 😀

  48. Ei sitten yhtää:) tuo yksi tappio jo tepsillä on häpiä tuota olssi vastaan. Ihan indianssin tiimissä oon.

  49. ”Oivoi” ei tarvii sun välittää tepsin fanikatsomosta kun ei teitä vastaan tule pelaamaan. Tsemppiä pronssiotteluun. Jos voittaisit edes ensimmäisesi, kakan värisen mitalin kaulallesi. 🙂

  50. Eipä oo missään ollut niin typerää faniryhmää kuin Turussa. Ei mitään omien kannustusta, vaan vastustajan mollaamista yläastekielellä. En olis ylpee tollasista faneista. Kuka muu tahansa voittoon kuin TPS.

  51. OLS:in katsomossa oli tragikoominen tunnelma. Paikallinen DJ yritti epätoivoisesti huudattaa väkeä joka ei kyennyt edes taputtamaan tasatahtiin. Torvet, läpsyttimet ja yhden juopon huutaminen kruunasivat tapahtuman. Kiitos OLS vuoden sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä

  52. Karu totuus on se, että Classicin -96 ikäluokka on pelannut mitaleista jokaisena junnuvuotenaan alkaen c2-junnuista ja aina ollut mitaleilla. Mitä Indiansin vastaavat ovat voittaneet? Taitaa asua jonkunmoinen voittamisen kulttuuri tuolla C:ssä!

  53. Olipa erikoinen matsi! Onnittelut Classicille! Indiansilla oli mahdollisuus naulata/tappaa peli ekassa erässä jo kolmeen nollaan mutta ei saatu lähes maaliviivalta pomppupalloo tyhjään maaliin. Parempi viimeistelytaito maaleissa oli tänään(kin) Classicilla, koska kokonaiskuva jäi (ainakin minulla), että Indians vei peliä enemmän kuin Classic

  54. Onnea finalisteille! Ansaitut paikat. Mielenkiintoinen sarja ja parhaat joukkueet kultaa jahtaamassa. Ols ja Indians – molemmilla oli mahtavaa taistelua. Hienoja joukkueita kaikki.

  55. On se aikamoinen saavutus että sarja kun sarja (c, b, a, miehet), niin C jyrää! Kaikesta huolimatta.

  56. Joo, en ole TPS:n enkä OLS:n enkä muidenkaan tiimissä, mutta kyllä tuo turkulaisten känninen pikkupoikaporukka edustaa aivan uskomattoman väsynyttä ja tyylitöntä fanimeininkiä henkilökohtaisiin ominaisuuksiin menevine huuteluineen jne. Joku turkuterohan tähän kohta kirjoittaa ylimielisen kommentin, jossa ollaan ylpeitä heidän fanikulttuuristaan, mutta kyllä lähtökohta pitää silti olla urheilun, pelin ja jos mahdollista, myös vastustajan edes jonkinasteinen kunnioittaminen. Sekä tappion että erityisesti voiton hetkellä.

  57. Täysin samaa mieltä! Ja ei tepsukalla ole Clasboa vastaan palaakaan!

  58. Ei pidä paikkansa, että olisi Classicin -96 olleet joka vuosi mitaleilla. Faktat kuntoon ennen kun alat huutelemaan.

  59. Ketä lie kiinnostaa mutta ei Indians seurana ole kovin erikoista juniorityötä tehnyt. Ovat vaan saaneet ajoittain lottovoittoina useita maagisia pelaajia eri huippuikäluokista. Kuten esim: PakVi96 (SM kultaa), Loiske94 (SM kultaa) sekä Erän mestareita

  60. Classicin kapteeni Pulkkiselle? Pää ei kestänyt rökäletappiomatsissa. Ei sitten ollut edes kokoonpanossa Espoossa

  61. Wanhemman seuraajan kanssa samaa mieltä, että fanijoukkojen pitäisi keskittyä omien kannustamiseen. Turussakin joinain vuosina oltu tässä suhteessa paremmin asian ytimessä. Ihmettelen tässä kohtaa miksi vain Turun faniporukka nostetaan esille. Speven Turku on Suomen persereikä ja Oulussa täysin asiattomat henkilökohtaisuuksiin menevät huutelut eivät edusta yhtään sen parempaa fanikulttuuria.

  62. Nää Tps ”fanit” ovat luusereita. Sen tietää jokainen. Sääli vaan ettei joukkue itse voi valita fanejaan. En ikinä unohda Storvreta Cupia, jossa Tps pelaajat urheiluhenkisesti kannustivat PakVi96:n pelaajia katsomosta käsin! Jopa tiesivät pelaajien nimet. Kiitos vielä kerran! T. Nyk. Indians daddy

  63. Millä perusteella tepsi fanit luusereita? En usko että tepsiläiset haluaisi fanejaan vaihtaa, näyttää tykkäävän pelata heidän kanssa ja on jopa videoita missä fanit ja pelaajat.

  64. Joukkueen pitäisi saada valita faninsa. Karsia Ne luuserit pois

  65. Olisi kiva nähdä joskus Turussa jonkun vierasjoukkueen faniryhmää. En siis tarkoita pelaajien äitejä.

  66. Itse en kehtaisi mennä kyllä TPS:n ”fanikatsomoon” mukaan mikäli TPS-fani olisin. Kännissä huudellaan ala-aste -tasoisia juttuja ja ollaan siitä vielä aidosti ylpeitä.

  67. Tepsin katsomolle – täytyy sanoa yhden kerran TPS:n A-junnujen kannattajia katselleena ja kuunnelleena ettei tarvitse henkeään pidätellen odottaa, että tulisi porukkaa muualta katsomoon. Joku roti – on aivan oikeassa. Voi kun äiti tietäisi millaista homma on kun pikkupojat ovat päässeet pois kotoa…..