Päijäthämäläisseura yhdistyy jääkiekkoseuran kanssa – Lahden Pelicans mukaan salibandyyn

PHSB:n logo ja värit muuttuvat nimen yhteydessä Pelicansin jääkiekkoseuran mukaisiksi. Kuva: Lahden Pelicans

PHSB:n logo ja värit muuttuvat nimen yhteydessä Pelicansin jääkiekkoseuran mukaisiksi. Kuva: Lahden Pelicans

Lahden Pelicans ja Päijät-Hämeen Salibandyseura ovat sopineet yhteistyöstä, minkä myötä PHSB on tulevaisuudessa osa Pelicansia. Salibandyjoukkueiden nimi sekä logo muuttuvat yhteneviksi tähän asti jääkiekon erikoisseurana toimineen Lahden Pelicansin kanssa. Muutos astuu voimaan vaiheittain 1.5.2017 alkaen.

PHSB jatkaa toimintaansa itsenäisenä ry:nä, jolla on oma hallitus ja päätäntävalta, mutta ulospäin seura tulee jatkossa näyttäytymään Pelicansina. Ensimmäisenä muutos näkyy PHSB:n nettisivuilla, joiden värimaailma muuttuu Pelicansin tunnusvärinä tunnettuun turkoosiin.

Yhteistyön taustalla on molempien osapuolien halu parantaa päijäthämäläisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä syventää lajien välistä yhteistyötä.

– Pelicans on valtakunnallisesti tunnettu brändi, joka kiinnostaa pelaajia, vastustajia, yleisöä, valmentajia ja yhteistyökumppaneita. Yhteistyöllä on monta eri kulmaa, jotka kaikki palvelevat niin seuraa kuin harrastajia. Yhdessä pystymme luomaan mahdollisuuden harrastaa kahta lajia, pääsemme tekemään valmennuksellista yhteistyötä sekä toteuttamaan yhdessä leirejä ja tapahtumia, PHSB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen kommentoi.

– Meillä on selkeä synergia, mistä molemmat osapuolet ja ennen kaikkea lopulta juniorit sekä tulevaisuuden huippupelaajat hyötyvät. Yhteistyön kautta Pelicans-yhteisö kasvaa käsittämään yli 2000 junioria ja meistä tulee entistä merkittävämpi vaikuttaja päijäthämäläisessä junioriurheilussa. Tämä kiinnostaa myös yhteistyökumppaneitamme, joiden kanssa tarkoituksenamme on parantaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä hillitä harrastamisen kustannuksia. Suunnitelmissa on myös pyrkiä vaikuttamaan, että Lahteen rakennettaisiin useita eri lajeja palveleva harjoituskeskus, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu puolestaan kertoo.

Jääkiekon puolella pelaajille on tarjolla niin sanottu Pelicans-tie ja sama konsepti pyritään monistamaan myös salibandyjunioreille. Tarkoituksena on, että mahdollisimman monta päijäthämäläistä seuraa lähtevät yhteistyöhön, mitä kautta jokaiselle juniorille löytyy sopiva joukkue ja samalla polku pystyy tuottamaan laadukkaita pelaajia edustusjoukkueeseen.

Yhtenä yhteistyömuotona Pelicansin junioripuolelle on perustettu työryhmä, jonka tarkoituksena on kehittää päijäthämäläistä junioritoimintaa yli lajirajojen. Työryhmään kuuluvat Junior-Pelicansin Herkko Koski ja Ari Suomalainen, PHSB:n Ilkka Aho, Hannu Kuisma ja Jari Koskinen sekä Lahden Pelicansin Tomi-Pekka Kolu ja Pasi Nurminen.

Tiedote: PHSB

13 comments

  1. Vähän kaksipiippuinen juttu tämä uusin trendi, jossa Jääkiekkojoukkueista väännetään säbäjengejä. Tietenkin luo näkyvyyttä isolle, vielä salibandya seuraamattomalle yleisölle, mutta toisaalta, pitäisikö säbäväen pitää myös omasta identiteetistä kiinni?
    Tietenkin tämä lahden touhu on vakaammalla pohjalla, kuin esimerkiksi Jokereiden tai Bluesin, jolla on ilmeisesti suhteellisen vähän kytköksiä omiin alkuperäisiin Jääkiekkoseuroihin.PHSB pääsee vahvan organisaation alle ja uusia pelaajia saattaa jopa nimen takia tulla sisään, ennemmin kuin lähtisi pois. Tsemppiä ens kaudelle Lahteen!

  2. Samaa mieltä sählyfanin kanssa. Kaiken maailamn olssit, hifkit, kooveet ja tepsit heitettävä ulos salibandykartalta välittömästi.

  3. Pitäisikö barcelonan lopettaa korisjoukkueensa toiminta?

  4. Pitäisi. Samoin HIFK:n jääkiekko pitää kieltää välittömästi.

  5. PHSB:llä on varmaan yksi Suomen surkeimpia juniorituotantoja seuran kokoon nähden. Kehnolla valmennuksella ja suurseuroista kopioiduilla try-in -systeemeillä ollaan saatu junnulahjakkuudet lähtemään Lahdesta. Ilmeisesti päsbiläiset ymmärsivät tämän ja ajattelivat fuusion ison ja tunnetun organisaation kanssa olevan helpoin ja nopein keino saada oma homma rullaamaan.
    Pelsujen tosin täytyy tarjota melkoinen määrä mammonaa ja osaamista, että lahelaiset pystyvät haastamaan LASBin (tai edes muut alueen seurat) pelaajatuotannossa. Nimien perusteella näyttävät kyllä tarjoavan.

  6. Ei kai siellä Pelicansillakaan mitenkään älyttömästi rahaa ole?

  7. Kyläläisen kanssa paljolti samaa mieltä. PHSB: n ylimielisyys, vanhempien väheksyminen, pelaajien huono kohtelu, valmentajien ammattitaidottomuus, on vienyt monen junnun tossut toisaalle… Hienoa, että yhteistyö on nyt nostettu esiin, siinä on onkin PHSB:n Koskisella kumppaneineen oppimista.

  8. Näin pääs kiekkomies Hannu Kuisma taas omien pariin….kunnes taas räjähtäääääää

  9. Oli kerran onnimanni (no ei ollut)
    onnimannista Namika
    Namikasta Sbandy(njalka)
    konkurssipesästä pytikkä.
    Pytkästä Royals syntyi
    ja lopuista sikisi PHSB.
    PHSB:hen Royals liittyi
    kunnes ne lensivät turbiiniin.

    Lahdessa asiat muuttuvat, mutta eivät edisty.

  10. Unohdatko Oilersin ja Bluesin lyhyen romanssin? Paitsi nurinhan ne loppujen lopuksi meni molemmat

  11. Täytyy sanoa, että en ole. Oilersin ja Bluesin romanssista tietoinen. Mutta siis vakavasti ottaen, onhan Oilers ja Honka molemmat nyt Esportin alla ja kohtuuhyvin tuntuu kulkevan – varsinkin, jos ei tartuta lillukanvarsiin ja ajatella pelkkiä yksittäisiä edustusjoukkueiden kausia.

    Jokatapauksessa, minusta Pelicans-nimen saaminen salibandyyn on hieno asia.

  12. Pientä knoppitietoa täältä kehiin: itse asiassa Sbandylla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä vaan Royals sai aikanaan lll-divarin paikan Liipolan Breakerssilta, joka putosi edellisen kauden jäljiltä ll-divarista. Mutta hienoa, että lajikulttuuri kehittyy edelleen Lahessa ja uusia sekä toivottavasti parempia toimintatapoja syntyy…

  13. Tämä on nyt jo neljäs Lahti-viritys ja en povaa tälle pitkää ikää (Namika, Sbandy, PHSB). Jännä juttu että hommaa ei saada toimimaan mitenkään.