Tätä on odotettu – Divarin tosipelit käynnistyvät tiistaina

Welhot oli Divarin runkosarjan ykkönen. Kuva: Jari Turunen

Welhot oli Divarin runkosarjan ykkönen. Kuva: Jari Turunen

SB Welhot Kuopiosta varmisti salibandyn toiseksi korkeimman sarjatason, Divarin, runkosarjan voiton lauantaina päättyneessä runkosarjassa. Seuraavaksi edessä ovat kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattavat puolivälierät.

Puolivälieräparien valinta suoritettiin pian viimeisten ottelujen päätyttyä. Runkosarjan voittaja valitsi ensin vastustajansa runkosarjan 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen kakkonen valitsi jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas valitsi vastustajansa kahdesta valitsematta jääneestä. Runkosarjan neljäs kohtaa kolmen edelliseltä valitsematta jääneen joukkueen.

Puolivälieräparit ovat (suluissa runkosarjan sijoitus): SB Welhot (1) – SB Vaasa (8), Karhut (2) – Loviisan Tor (5), Nurmon Jymy (3) – LNM (6) ja Erä Akatemia (4) – Josba (7).

Puolivälierien ottelut (kaksi voittoa) pelataan seuraavasti:
Ke 8.3. 18:30 SB Welhot – SB Vaasa Kuopiohalli
To 9.3. 18:30 SB Vaasa – SB Welhot Botniahalli
Ma 13.3. 18:30 SB Welhot – SB Vaasa Kuopiohalli (tarvittaessa)

Ke 8.3. 18:30 Karhut – Loviisa Porin UT
Pe 10.3. 18:30 Loviisa – Karhut Loviisan LH
Su 12.3. 18:30 Karhut – Loviisa Porin UT (tarvittaessa)

Ke 8.3. 19:00 Nurmon Jymy – LNM Qmax Areena
Pe 10.3. 18:30 LNM – Nurmon Jymy Zemppi Areena
Su 12.3. 18:00 Nurmon Jymy – LNM Qmax Areena (tarvittaessa)

Ti 7.3. 19:30 Erä Akatemia – Josba Mosahalli
To 9.3. avoin Josba – Erä Akatemia Joensuu Areena
La 11.3. 18:30 Erä Akatemia – Josba Mosahalli (tarvittaessa)

Divarin pudotuspelien tulospalvelu

Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, eli ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan, paras vs. heikoin. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Divarin kausi huipentuu finaaleihin. Pronssiottelua ei pelata. Finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Divarin mestari nousee kaudeksi 2017-18 Salibandyliigaan. Finaalin hävinnyt joukkue jatkaa liigakarsintaan, jossa se haastaa Salibandyliigan playout-karsinnan hävinneen joukkueen.

LeBa SB ja NST-Lappeenranta pelaavat Divaripaikasta

Divarin playout-peleissä kohtaavat runkosarjassa sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet. Paras kolmesta -ottelusarjan häviäjä putoaa 2. divisioonaan kaudelle 2017-18.

La 11.3. 17:00 LeBa SB – NST Kontiolahden LH
Su 12.3. 18:30 NST – LeBa SB Huhtiniemen LK
Ke 15.3. 18:30 LeBa SB – NST Kontiolahden LH (tarvittaessa)

Playout-tulospalveluun

Divarissa pelaa 14 joukkuetta. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti, eli jokainen joukkue pelasi runkosarjassa 26 ottelua. Yhteensä otteluita runkosarjassa kertyi 182. Sarjan viimeinen eli HIFK putosi suoraan sarjaporrasta alemmas.

Divarin Runkosarjan pistepörssin kärkinimet olivat Karhujen Benjamin Lepola 36+32=68 ja Welhojen Pauno Kajoksinen 27+41=68.

9 comments

  1. Seuraavalle kierrokselle menee Welhot, Karhut, Jymy ja Josba

  2. Tässä vaiheessa kautta kun liigan tasoeroista on natkutettu koko kausi eri tahojen toimesta, voi ottaa jo lakin kouraan ja todeta että miesten divari oli ehkä onnistunein sarja koko maassa. Ainut selkeästi väärässä paikassa oleva jengi oli HIFK. Sijat 1-13 mahtuivat 15 pisteen sisään 26 pelin jälkeen. Lisäksi mukana yksi täydellisesti kaikkia asiantuntijoita sata-nolla vienyt Jymy joka suoran putoamisen sijaan on runkosarjan kolmas. Käsi lippaan, laadukas ja viihdyttävä sarja.

  3. Tiistaina näkee suoraan pelaajaluettelosta miten tosissaan EräAk aikoo tämän sarjan ottaa

  4. Aika ikävä jos NST lähtee sukkana kakkosdivariin. Se ei kuitenkaan liigassakaan ollut mikään M-Teamin tyylinen heittopussi, vaikka viimeiseksi jäikin. No, tulokset on tuloksia, niillä mennään.

  5. Ei se mikään ikävä ole kun nst:n taso ei ole vaan yhtään korkeampi kuin mitä onkaan niin aivan oikein tippuminen jos niin käy

  6. Mikähän liittoa vaivaa kun harrastesarjaa pitää pelata viikolla? Ei mitään järkee! Pelit lauantaille ja sunnuntaille, mahd 3peli seuraava ke.

  7. Ei oo itä-suomen finaali mahdollista koska jos welhot ja josba voittaa sarjansa nii välierissä ovat vastakkain