Vahvistus välierien alla – SPV-vahdin kausi ohi

Julius Kivimäki ei pue enää maalivahdin vermeitä päälleen tällä sesongilla. Kuva: Juha Käenmäki.

Julius Kivimäki ei pue enää maalivahdin vermeitä päälleen tällä sesongilla. Kuva: Juha Käenmäki.

Seinäjoen Peliveljet ja EräViikingit kohtaavat tänään perjantaina ensimmäistä kertaa miesten Salibandyliigan välierissä. Välierät ja mitalipelit SPV joutuu pärjäämään ilman ykkösmaalivahtiaan Julius Kivimäkeä.

Kivimäki sai puolivälieräsarjassa Oilersia vastaan kovan tällin espoolaishyökkääjä Eromon Agbomeirelen ajettua hänen ylitseen melkoisella vauhdilla. Jo aiemmin Ilkka uutisoi, että Kivimäen kausi saattaa olla ohi. Tänään Kivimäki itse julkaisi Instagram-päivityksen, jossa hän toteaa kautensa päättyvän leikkauspöydälle. Kyse on Pääkallo.fi:n tietojen mukaan olkapääleikkauksesta.

Ensimmäisen kautensa SPV:n ykkösmaalivahtina pelannut Kivimäki pelasi tällä kaudella runkosarjassa 19 ottelua torjuntaprosentilla 77,62 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 4,84/ottelu. Pudotuspeleissä hän ehti pelata kolmessa ottelussa torjuen 79,1 prosentin varmuudella.

Torjuntavastuun tolppien välissä kantaa loppukauden ajan Hannes Hannula ja hänen varavahtinaan toimii tänään A-juniori Ossi Lallukka. Oilers-sarjassa kakkosvahtina oli toinen A-juniorivahti Juuso Pellinen.

Kivimäen Instagram-päivitys:

Oma kausi päättyy leikkauspöydälle. Onneksi @spv_floorball jatkaa matkaa kohti Superfinaalia. #kättelyt #salibandy #hoover

Henkilön Julius Kivimäki (@juliuskivimaki) jakama julkaisu

20 comments

  1. Eikös Hannulaa ihan vähän aikaa hehkutettu SPV:n pelastajana, kun siirty jostain alasarjoista? Mikäs hätä niillä sen kanssa on?

  2. Veskareitten koskemattomuuteen toivoisi enemmän huomiota. Alkaa olla tavallista, että junnusarjoissakin tuomari antaa vastustajan teilata veska kumoon, juosta surutta päälle. Näissä tilanteissa on hyväksytty jopa maaleja, mikä on typerää. Tärkeintä näissä tilanteissa on kuitenkin isot riskit loukkaantumisiin. Tsempit Kivimäelle!

  3. ”Hauskinta” tässä oli se, että tilanne oli ihan järjetön. Jos se tilanne oli ihan ok niin sitten kaikki missä vaan juostaan jotakuta päin (ei siis yritä taklata juoksee vaan päin kun ei välitä mistään) pitäisi olla sallittuja koska siinähän vaan pelataan loppuun asti ja kovaa. Eikä edes yritä väistää. Vaikka miten kovaa pelaisi ja loppuun asti niin kyllä nyt järkeä saisi käyttää ja jos ei käytä niin siitä pitäisi rangaista. Vahingoille ei voi mitään, mutta jos näin paljon edesautetaan sitä vahingon tapahtumista niin sillon pitää miettiä onko tällainen vahinko ok.

  4. Kertoo Oilersista kaiken! Stadin pellet kun on kesälomalla ja on aikaa voisivat tulla Seinäjoelle katsomaan huippusalibandyä, täällä sitä vielä pelataan. Koskemattomuutta ei voi taata kuten ei Oilerskaan ymmärrä maalivahdin koskemattomuutta.

  5. Uskomatonta miten yhdestä tilanteesta jaksetaan nillittää. Asia meni jo. Move on. Jos se olisi ollut niin sikamainen kuin täällä itketään, niin olisihan SPV siitä videon julkistaneet. Käsittääkseni ainakin tutkintapyynnön tekivät ja pelitilanteeksi tuomittiin. Kuinka paljon toimitus antaa heinäkenkien jatkaa oksentamista samasta asiasta?

  6. Pääkallon toimitus tämän jutun julkaisi. Mene Spectrum aivan rauhassa kesälomalle.

  7. Spectrum on kiekossa marinoitu mies jolla on pää pystyssä ja kiviä taskussa.
    Kiekossa jos tämä olisi tapahtunut niin olisi ollut joukkotappelu kentällä.
    Lisää pitää tulla loukkaantumisia ennen kuin herätään ja aletaan noudattamaan pelisääntöjä!

  8. Uskomatonta miten yhden tilanteen kommentoimisesta jaksetaan nillittää. Asia jatkuu vielä. Keep going. Jos se ei olisi ollut niin typerä temppu niin kuin videolla nähdään ja täällä todettu niin tuskin siitä kukaan puhuisi. Käsittääkseni tämä typerä ja turha tilanne päätti jonkun pelaajan kauden. Kuinka paljon toimitus antaa vinolippisten jatkaa ulostamista samasta asiasta?

  9. Nelosen mies kolaa veskarin pystyyn päivänselvää, vaikka olisi helposti pystynyt kontaktin välttämään! Vahinko! Tuskin! Mutta ei Spv siihen tule kaatumaan!

  10. Koski-Markelin tilanteesta tuli video hidastuksineen ja heinäkengätkin ymmärsivät pitää turpansa kiinni. Pistäkää se Erdogan-Kivimäki videokin esille niin nähdään mitä siinä oikeasti tapahtui.

  11. Sehän on jo esillä. Törkein teurastus mitä lajissa on hetkeen aikaan nähty. Ei pienintäkään aikomusta väistää. Noin heikoilla taidoilla varustetun pelaajan kannattaa vaihtaa taistelulajien puolelle. Täysin vahingoittamistarkoituksessa tehty puhdas päällejuoksu. Videosta päätellen oli vielä sitä mieltä että Kivimäki kamppasi hänet.

  12. Eikai täällä oikeasti joku vieläkin väitä että se oli tahallinen ajelu!? Ja perustele sillä, että neloskentän jätkä!?
    Eihän kukaan nyt ole tota mieltä, että Oilersin valmennus käskee a-junnu pojan penkiltä ajelemaan vastustajan veskarin?! Älyhoi vaikka ruma ajelu olikin, silti aivan täysi vahinko.

  13. Ei todellakaan ollut vahinko. Erdogan päätti tahallaan Kivimäen kauden, SPV oilersin.

  14. Alkaako tästä kehittyä jopa pienimuotoinen skisma Seinäjoen ja Turkinkin välille ? Joka tapauksessa tsemppiä Juliukselle.

  15. Eihän tässä kukaan ole käskyttämisestä mitään kirjoittanut eikä nelosketjusta eikä a-junnusta. Kyllä vastustajaa täytyy sen verran kunnioittaa että väistää kun siihen on mahdollisuus. Tuskin kaveri penkillä päätti että seuraavassa vaihdossa kelaan Kivimäen. Tilanne tuli äkkiä mutta ei voi kuin ihmetellä kuinka joku voi päättää juosta suoraan kun väistääkin voi.

  16. Ei hyvää päivää. Juntit jaksaa kirjoittaa ja valittaa. Keskittykää uusiin peleihin. Teillä on nyt parempi veska. Turha käyttää energiaa vanhoihin asioihin. Jokaisella joukkueella on hyvät ja huonot hetkensä. Ja melko tasan ne menee. Kukaan tahallaan ketään vahingoita urpot. Kyllä se oilers melko siistiä peliä pelaa. Seuratkaa mitä Kiviranta tekee pelit pitkät ja nauttikaa teillä on tänään peli.

  17. ”Juntit valittaa” ja Kiviranta mainittu! Tulooko joku tankkaamaan mun massikan nii päästähän traktorimarssille ennen tämän illan peliä?!

  18. Mielestäni turha valittaa kommentoijista. Jos Pääkallo tekee jutun mielestäsi ”vanhasta” asiasta niin se Pääkallon vika. Itsestään selvää on, että juttuun tulee kommentteja. Niin puolesta kuin vastaankin. Jos nyt vaikka vertaa Pe Kotikaisen saamia tuomioita viime pelistä niin kyllähän Kivimäen ajelusta tuli todella pieni tuomio. Jopa huomiota herättävän pieni.

  19. On kyllä täysin oikeutettua ja loistavaa, että Espoolaiset on kesälomalla. Kaikin puolin vastenmielinen joukkue. Jokaisessa joukkueessa on pelaajia jotka pelaavat kovaa ja rehellisesti. Sellaisia joita myös arvostetaan. Espoosta en tiedä yhtäkään.