Välieräsarja ohi suoraan kahdessa ottelussa – SB Welhot taistelemaan liiganoususta

SB Welhot pisti välieräsarjan suoraan kahdessa ottelussa poikki. Arkistokuva: Jari Turunen

SB Welhot pisti välieräsarjan suoraan kahdessa ottelussa poikki. Arkistokuva: Jari Turunen

Kuopiolainen SB Welhot kaatoi lauantaina Erä Akatemian Helsingin Mosahallissa ja eteni miesten Divarin finaaliin. Lopussa kiriä yrittänyt Erä Akatemia ei kyennyt nousemaan rinnalle kotiyleisön edessä ja Welhot vei kamppailun maalein 4–5.

Avauserä sujui kuopiolaisvieraiden hallinnassa. Aku Taira vei 18. peliminuutin kohdalla Welhot jo 0–3-johtoon. Erä Akatemian kavensi vielä erän lopussa.

1–1 menneen toisen erän jälkeen Welhot lähti päätöserään kahden maalin johdossa. Elia Tölli nosti helsinkiläiset maalin päähän kolmannen periodin alkajaisiksi. Eero Vepsäläinen iski kuitenkin ajassa 51.24 pallon ”akateemikoiden” verkkoon ja nosti Welhot erittäin lähelle ottelun finaalipaikkaa.

Erä Akatemian Juho Niinikoski kavensi vielä kerran, ja näin ollen Vepsäläisen maali riitti ja Welhot matkaa Divarin finaaleihin otteluvoitoin 2–0.

Toinen finalisti ratkeaa välieräsarjasta Karhut–Nurmon Jymy, jonka kolmas, ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntai-iltana. Divarin finaalien voittaja nousee ensi kaudeksi suoraan miesten Salibandyliigaan.

Ottelutilastot

Korjaus 19.3. klo 16 Welhot eteni luonnollisesti Divarin finaaleihin eikä välieriin, kuten jutussa alunperin luki.

12 comments

  1. Hienoa Welhot !
    Toivottavasti nousette Salibandy liigaan.
    Savo-Karjalan alue kaipaa edes yhden joukkueen pääsarjatasolle !

  2. Aiemmin moni Welhojen pelaaja pelasi Joensuussa tai lähialueella jopa Lappeenrannassa. En tiedä miksi ja miten Kuopioon päätyivät? Hyvää työtä ovat siellä tehneet ja siitä onnittelut heille! Tarkoitus oli tulla peliä katsomaan, mutta tuli esteitä.

  3. …ööp toimitus, ensin jutussa matkataan välieriin ja sitten jo finalisteistä puhutaan!

  4. Ja voipi olla ettei Welhot edes D1varia voita. Toki mahdollista on. Ja laadukas joukkue. Mutta tuleva vihulainen on laadukas joukkue myös. Tuli sitten Nurmo tai Karhut vastaan.

  5. Olisi kiva tietää myös sponsoritilanteesta Savo-Karjalan alueella. Millaisia toimijoita siellä löytyy ja voiko vaikka auto-etuja ym. järjestyä pelaajille, jos liiganousu tulee?

  6. Nyt Joensuunkin suunnalta hyvä tilaisuus mennä Welhoja kannattamaan, kun siellä kausi jo ohi.

  7. Savokarjalasta varmaan tulee nämä kuuluisat laakkosen veljekset, jotka autoedun voivat antaa… 🙂

  8. Pohjola-Leirillä tapahtuu lahjakkaimpien pelaajien Neulonta.