VeikkausTV-ennakko: Nokian KrP lähtee hakemaan seuraavaa yllätystä Raholassa

Näätäjengi pääsi tuulettamaan avausvoittoa keskiviikkona Tapanilassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Näätäjengi pääsi tuulettamaan avausvoittoa keskiviikkona Tapanilassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP ja EräViikingit kohtaavat Salibandyliigan toisessa puolivälierässä perjantai-iltana Tampereen Raholassa, ja VeikkausTV näyttää jälleen ottelun klo 18.30 alkaen. Avausottelussa nokialaiset järkyttivät helsinkiläistä ennakkosuosikkia nappaamalla ensimmäisen voiton.

Lähtöasetelmat:

Kaikki olettivat ja odottivat, että EräViikingit rallattelee välieräpaikan suoraan neljässä ottelussa, mutta tämä povaus lähti romukoppaan heti kärkeen KrP:n haettua vierasvoiton keskiviikkona Mosahallista rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 5-6. EräViikingit piti kyllä palloa enemmän, mutta nokialaisvalmentaja Heikki Luukkosen sotasuunnitelma onnistui, ja maalilla Santtu Pohjonen torjui rankkareiden lisäksi peräti 39 kertaa.

Luukkonen heitti paineita EräViikinkien suuntaan jo ennen sarjan alkua epäilemällä, että ennakkosuosikki painelee jatkoon 4-0 tai 4-1, ja ainakaan vielä Jyri Korsmanin joukkue ei saanut itsestään irti tarpeeksi. Kahden ottelun tappioputki on joukkueelle kauden pisin, ja vaikkei se pitkä olekaan, se kertoo siitä, että aivan ytimessä ei olla tällä hetkellä.

KrP:lle keskiviikon voitto oli seurahistorian ensimmäinen pudotuspeleissä, ja nyt se pääsee hakemaan toista kiinnitystä kotona Raholassa edelleen täysin vailla paineita. Voittava sapluuna on nyt löytynyt, mutta sen toteuttaminen vaatii jälleen nappionnistumista. Vierasjoukkue saapuu Tampereelle varmasti nälkäisenä ja ärsytettynä, ja Pohjoselta vaaditaan taas kasa huipputorjuntoja.

Kuumat ja kylmät:

Jo mainittu Pohjonen oli iskussa keskiviikkona, ja ykkösketjun duo Joni Henttonen (0+2)-Henri Johansson (2+0) keräsi pari pinnaa mieheen. Ykkösketjun Kalle Keskitalo onnistui rankkarikisassa, ja plusmiinukseen jäi positiivista kaksi maalia.

EräViikinkien Janne Hyvösen kakkosviisikko voitti oman pelinsä keskiviikkona 2-0, ja laituri Kevin Söderlingille merkittiin tehot 1+1. Samaan ylsi myös Perttu Puska kolmosketjusta. Jani Kukkolan ykkösviisikko jäi kolme maalia pakkaselle, joten parannettavaa jäi.

Yhteinen historia:

Runkosarjan ottelut EräViikingit vei selvästi 15-5 ja 11-2, mutta niillä ei enää ole merkitystä. KrP johtaa sarjaa 1-0, ja vain sillä on väliä tällä hetkellä.

Taistelupari:

Santtu Pohjonen, Nokian KrP – Santtu Strandberg, EräViikingit

Santut ovat merkittävässä osassa tätä sarjaa, ja maalivahtien kamppailussa Pohjonen otti ensimmäisen voiton keskiviikkona. Kuteja on luvassa paljon tänäänkin, kun taas Strandbergille tilanteita syntynee harvemmin.

Kokoonpanot:

EräViikinkien tärkeä puolustaja, kapteeni Tommi Aro oli sivussa keskiviikkona. Elmo Luotoa ei näkynyt KrP:n kokoonpanossa. Tämäniltaiset rosterit ilmestyvät tänne viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

15.3. EräViikingit-Nokian KrP 5-6 rl.
8.3. SalBa-Nokian KrP 5-9
4.3. Nokian KrP-OLS 7-4

15.3. EräViikingit-Nokian KrP 5-6 rl.
8.3. EräViikingit-Koovee 4-5
3.3. EräViikingit-SPV 10-6

Tulosvetovihje:

Ryhtiliikkeen paikka?

EräViikingeillä on parin nihkeän esityksen tuloksena kaksi tappiota alla, ja mikäli KrP onnistuu ottamaan toisen voiton, paineet Helsingissä alkavat saada jo suurempia mittasuhteita. EräViikingit on selvä ennakkosuosikki, ja jos se onnistuu löytämään oman huipputasonsa, se voittaa tänään. KrP on hyvässä voittoputkessa hyvällä fiiliksellä, ja tasaista on luvassa tänäänkin.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Nokian KrP 3,4,5-EräViikingit 4,5,6
Peliaika ja -paikka: Pe 17.3. klo 18.30, Rahola

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Helsingistä käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

16 comments

  1. Jos Stadin Mikkihiiret (nimi muutettu imagoon sopivammaksi) eivät voita tätäkään peliä, niin soittaako heidän lakimies Veikkaukselle ja kieltää näyttämästä heidän pelejään, kommentointiin jo puututtiinkin. No, mutta kyllähän ne nyt voittaa, on tasoerot sarjassa niin suuret. On pakko, aivan pakko.

  2. Edelliseen kommentiin vielä se lisäys, jotta sen verran on sarjakuvakirjallisuutta tullut luettua, että tiedän mikkihiirien lopulta aina vetävän pitemmän korren. Ei muuta tällä erää ( mikkiä).

  3. Tässä sekä Classic-sarjassa on aidot Daavid vs Goljat asetelmat.
    Nokian ja Westendin pojat ovat jo saavuttaneet tavoitteensa joten aika stressivapaasti saavat lähteä illan peliin.
    Materiaalin ylivoima on kiistaton illan vierasjoukkueilla mutta kellon käydessä ilman tuloksia voi alkaa esimerkiksi henki murtua…ehkäpä turhien jäähyjen muodossa.
    Mielestäni kolmella voitolla pitäisi ekalla kierroksella päästä jatkoon ja sitten välierissä neljällä.

  4. Miksei Classic ja Eräviikkarit oo tehnyt koostetta? Johtuuko siitä, kun takkiin tulikin. TPS:lle iso arvostus, kun maalikooste tuli jo samana iltana vaikka takkiin tulikin.

  5. Kyllä nimenomaan puolivälierissä se neljä voittoa pitää vaatia jatkopaikkaan. Sekö siksi, että kaikilla joukkueilla on ainakin kaksi kotipeliä että siksi, että tässä kohtaa ne ”vahingossa jatkoon”-joukkueet pitää pudottaa pois.

  6. Miten päästään vahingossa jatkoon? Eikös jos kolme matsia voittaa niin silloin ansainnut jatkopaikan (mikäli siis säännöissä paras viidestä)? Säännöt on samat molemmille joukkueille. Jos paras viidestä on ”vahingossa jatkoon” -systeemi niin silloinhan esim. junnusarjoissa aina joku voittaa vahingossa kannun?

  7. Koosteiden perään on huudeltu, mutta pakko nyt itsekin todeta että onhan tää vähän köyhää kun lajin kaksi kärkiseuraa eivät näitä saa tuotettua kauden mielenkiintoisimmista matseista. Lajiväkeä kiinnostaa ja hyvin tehty matsku menisi välittömästi jakoon.

    Oon edelleen samalla kannalla kuin aiemmin, että maalikoosteiden tuotto tiettyyn formaattiin pitäisi olla liigalisenssiin kuuluva velvollisuus. Liitto saisi tässä tehdä osansa ja vaikka koota kaikki videot yhteen kanavaan.

  8. Sen verran pitkävedosta, että edellisellä kerralla kahden euron (!) tuplavarma meni ns. vihkoon. Syystä että molemmat ”solidasrock” jengit kusivat.
    Sekä Classic että ErVi. Htti.

  9. Ja muistakaa tosiaan pleijarien henki. Mitä kauemmin ennakkosuosikki on tasoissa, tai jopa tappiolla, sitä aikaisemmin ns. henkimaailman asiat astuvat esiin.
    Pakki ei saa helpointakaan syöttöä perille, tyhjän maalin edessä vedetään ohi, tai muikkuverkkoihin. Ja tuska kasvaa.
    Vielä kun altavastaaja muistaa ns. vittumaisen hymyn joka tilanteessa, alkaa kaverin koppipläänit mennä ketuille saman tien.

  10. Täysin samoilla linjoilla olen kuin yllä kommentoineet. Naurettavaa, että kaksi kärkipään joukkuetta (isoimman budjetin joukkueet) eivät saa aikaiseksi maalikoosteita. Kakkosdivari joukkueet järkiään suoltavat koosteita youtubeen, mutta muutama liigajoukkue ei. Eräviikingit omaksuneet Viikinkien ajatusmallin, eli häviöpeleistä ei koosteita tuoteta. Tällä se laji kehittyy. Melkoista harrastelua tämä ”salibandy”.

  11. Liigassa liian suuret tasoerot maalikoosteiden tuottamisessa. Jotain tarvis tehä? 😉

  12. Tuota maalikoostetta tässä on pari päivää etsitty. Hiukan kiukuttaa, kun yhden sarjan näkee jälkilähetyksenä Ylen HD-kanavalta, ja muista ei näe edes maalikoostetta. Vielä lisätäkseni Veikkaus-tv:n melko kovat streamausprobleemat, sekä taso kuvanlaadussa. Elämme vuotta 2017, eikö tosiaan saada mitään mahdollisuutta nähdä pääsarjatason peleistä mitään koosteita. Ei nyt kuitenkaan puhuta kansallisella tasolla mistään marginaalipelistä. Eikä sanaakaan Urheiluruudussa, tai Tulosruudussa. On se kumma.

  13. Onneksi kevät on vahvasti tulossa. Pääsevätpähän eräviikinkien pienet partiolaiset raikkaaseen ulkoilmaan viettämään aikaistettua kesälomaa.

  14. Keskiviikon EräViikinkien pelin maalikooste on tulossa. Ikävä kyllä liiton palkkaama tuotantoyhtiö sai ottelun videomateriaalin vasta torstai-iltana toimitettua seuroille. Ilman materiaalia ei pysty koostetta tekemään.

  15. Olipas ylimielinen voitto EV:ltä. Että kehtaavatkin kiusata pienempiään.