Video: Huippuottelussa mätettiin maaleja – näin EräViikingit päihitti SPV:n

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

EräViikingit isännöi perjantaina SPV:tä miesten Salibandyliigan ottelussa. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi maalein 10-6.

Maalihanat aukeilivat jo ottelun ensimmäisen vartin jälkeen ja SPV johti ottelua 3-2 ajassa 13.46. Tästä noin minuutin myöhemmin tapahtui niin sanottu käännekohta, kun Sami Koski ajettiin punaisella kortilla ulos ottelusta (tilanne ei näy ottelukoosteessa).

EräViikingit takoi viiden minuutin ylivoimalla kolme maalia ja pääsi erätauolle kahden maalin johdossa. Viimeiset 40 minuuttia menivät nekin kotijoukkueen nimiin luvuin 5-3.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat eritoten Miko Kailiala (2+3) ja Mika Moilanen (3+0). SPV:n Ville Kuusela naulasi hattutempun ja Mikko Kohonen onnistui tehoin 1+2.

EräViikingit vankisti voitolla asemaansa liigan kärjessä. Joukkueella on pisteen etumatka Classiciin nähden ja viimeisellä kierroksella vastaan astelee Koovee. SPV:n runkosarjan kolmas sija on jo varmistunut.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

50 comments

  1. Jännä että eniten puhuttanut tilanne on jäänyt koosteesta pois. AMATÖÖRIT! Niin kauan kuin tollaisia säätäjiä on lajin parissa niin tämä on edelleen sählyä, ja pysyy sählynä.

  2. Niitä pätkiä on jäänyt pois jo SSV aikaan. Milloin tekninen vika tai muu vastaava:D

  3. Ylimiellinen tyyli jatkuu EräViikingeillä, nyt valmentaja ei kommentoi tuomarimokaa ja tahallisesti jätetään kukkolan törkeä taklaus pois koosteesta.
    Tällä tyylillä tulee lisää kannattajia, tuskinpa

  4. Sarjan kaksi rahaseuraa eivät osaa edes kunnon koosteita tehdä. Herätys sinne Stadiin ja Tampereelle

  5. Ei oo todellista. Olis ollu kiva nähdä viel tilannu uusiks. Santtu manner nosti mielestäni pelissä esiin ettei ollut eka kaatumis huitaisu koskelta.

  6. Täähän on ihan vitsi. Eikö Pääkallo tosiaan saa videota Kukkolan ja Kosken tilanteesta? Tavotteet vissiin tämän julkaisun ja lajin edistämisen suhteen aivan tapissa. Mutta näinhän just pitää toimia jos haluaa, että kukaan ei vahingossakaan tänne jatkossa enää eksy etsimään infoa lajin puhuttavimmista tilanteista. EräViikinkien mediaosastolle myös suuret kiitokset. Outoa, että laji junnaa paikallaan. Ja sitten kirsikkana kakun päällä: 534 katsojaa.. Kas kun ei ollut 1000.

  7. Aivan ala-aste tasoinen lehdistötilaisuuden nauhoitus?!? Miten tuo on edes mahdollista saada noin paljon kohinaa mukaan?

  8. ”Valita vielä siitäkin, ettei munkissa ollut liikaa hilloa.”

  9. Oikeesti, ei koosteessa punaisen kortin aiheuttanutta tilannetta!? Kuka hemmetti näitä koosteita vääntää? Huhtimo? 😉 534 katsojaa bullshit!! Hyvä jos 150 meni rikki… Evn edustajien pitäisi olla viimeisiä avaamaan suutaan ammattimaisuudesta suhteessa kannattajiin. Ei mitään kalvoa viedä lajia eteenpäin

  10. Ihme kommentointia väittää, että Koski tahallisesti huitoo mailalla! Vastustaja tietää Kosken taidot pallollisena pelaajana ja selvästi tulee monta kertaa kovaa runkoon yrittäen viedä fiiliksen pelata.
    Tuossa tilanteessa Kukkola on selvästi myöhässä ja tulee ”puun takaa” jolloin Koskella ei ole kyllä mitään tehtävissä. Ei ole sattumaa, että taklaaja on juuri Kukkola.

  11. Jos koskelle vastaavia huitomiskaatumisia on sattunut ennenkin niin ei sitä kyllä pysty millään puolustelemaankaan. Punanen toki överi ratkasu sitä en kiellä. Peukku pelkälle femmalle.

  12. Olihan tämä ihan ennakoitavissa, että Kukkolan ja Kosken tilanne jätetään koosteesta pois kun tilanteesta olisi kuulunut päivänselvä pelikielto Kukkolalle. Ei tarvi ihmetellä miksi tämä seura on niin vihattu.

  13. Valitettavasti EräViikingit ei ole tajunnut, että ottelukoosteessa voi näyttää muutakin, kuin pelkät maalit

  14. Kyllähän täss käy silleen,ett tää laji menettää mielen kiinnon,kun tuomaritoiminta on mitä on ja eri pelaajille/joukkueille on eri säännöt. Taidan ruveta seuraan keilailua,niin eipähän pysty tuomarit vaikuttaan tulokseen.

  15. Kukkis tietää että Koski on heikko polvi heittäytyjä, joka ei kestä ollenkaan fyysistä peliä, hyvä näpäyttää. Ihan tiedoksi, holopainen yritti tiitulle vähän samanlaista, mutta tiitulla on skilssejä pelata kovaa, niin ei tullut mitään. Normikontaktihan toi oli, sämpy vaan onneton sukeltaja

  16. Kannatan EV:jä, mutta täytyy arvostaa Koposen kommentteja. Siinä jäi turha avautuminen, mutta viesti tuli selväksi. En digannut kyllä Kukkolan tempusta yhtään. Toki tuli maksun paikka heti perään…

  17. Kyllä on monella paha mieli. Sanotaan jotain väärin, jätetään sanomatta väärin. On vissiin aamumurojen maito päässyt happanemaan aikoja sitten! Kas kun Classicin eilinen tasuri ei ollut EV:n vika?!? Ja vielä, monenko seuran maalikoosteissa on muuta kuin maalit? Menkää nyt jo itteenne ja miettikää vähän. Kun pärjätään pitää keksiä huutelua, anna olla, jos EV ei olisikaan pärjännyt. Ja sitten mietitään, miksei lajikulttuuri mene eteenpäin. Tässäpä syy, pikkusieluisia viisastelijoita riittää myrkyttämistä minkä ehtii.

  18. Tuntuu erikoiselta, että Pääkallo ei missään jutussaan kerro Kosken kaatumisen johtuneen Kukkolan taklauksesta. Myös EräViikingit tekevät kaikkensa, jottei tämä tärkeä yksityiskohta selviä. Eiköhän Koskelle langeteta pitkä pelikielto ja tuhotaan kaikki vastaan todistava aineisto, jotta saadaan EräViikingit huipulle ja Kukkolalle hyvä mieli.

  19. Jep ev huipulla kun kukkola osaa fyysisen pelin ja itkeminen jää landepaukuille. Hyvin te sen homman hoidatte, niinku aina ja joka asiassa hesalaisten vika kaikki.

  20. Eikö Pääkallon toimituksessa ole ketään, kuka voisi esim. olla yhteydessä EräViikinkien suuntaan ja pyytää sieltä kyseistä pätkää? Tai olla yhteydessä Liigaan asiasta? Pienet on piirit salibandyssakin, eiköhän sielläkin toimistossa jonkun tuttuja toimi, ja vaikkei toimiskaan. Vaikea uskoa, että kyseistä pätkää ei millään ilveellä saa tänne näkyville, alan, uskaltaisin sanoa jopa, ykkösmediaan. Vaikuttaa lähinnä siltä, että ei ole tarpeellista halua tehdä töitä asian eteen.

    Ja jotainhan tämä kertoo Salibandyliigankin toiminnasta, kun virallisilla kanavilla ei minkäänlaista materiaalia löydy. Materiaalia, joka herättäisi tunteita isosti. Luultavasti toistaiseksi koko vuoden puhutuin tilanne. Ja sitten mietitään että kuinka saataisiin lajia kasvamaan… vaikka perusasiat kuntoon näin alkuun.

    Nielaisen selityksesi osittain. 🙂

  21. Ja Dorkalle: Oot heittänyt kyllä niin levotonta juttua, että ei oo ollu halua edes sekaantua. Mutta: jos EräViikingit ei sisällytä videota tilanteesta koosteeseen, eikä mihinkää muuallekaan, niin onko se muiden kuin ”hesalaisten” syy?

  22. Olisiko aihetta tutkia se Kukkolan taklaus? Vähemmästäkin on tuomittu pitkiä pelikieltoja…

  23. Peruutusvaloja nyt vähän päälle. Kylläpä koko ajan jengiltä löytyy kommentoitavaa joka ikisestä taklauksesta ja mailanheiluttelusta, mutta maaleja ei kommentoida millään tapaa, vaikka luulin, että ne kuitenkin viime kädessä ratkaisevat ottelut?

  24. Tervehdys rakkaat Pääkallo.fi kommenttiosaston ystävät.

    Me EräViikingeissä olemme tehneet maalikoostevideoiden osalta semmoisen linjan, että laitamme niihin otsikon mukaisesti ottelun maalit. Tätä samaa linjaa noudattavat lähes kaikki muutkin liigaseurat emmekä vain me. Tämän vuoksi emme yksittäistä jäähytilannetta videoon laittaneet. Toiset haluavat katsoa pelkät maalit ja toiset katsoisivat mieluusti hyvät maalipaikat,jäähyt jne. Valtaosa ei kuitenkaan jaksa katsoa esim. yli 10 minuutin koostevideoit otteluista.
    Onko jäähy jätetty pelikiellon pelossa pois koosteesta?
    Tietääkseni Salibandyliigan kurinpitovaliokunta ei tee ratkaisuja pelikieltojen tai niiden esittämisten suhteen joukkueiden tuottamien koostevideoiden perusteella. Lisäksi VeikkausTV näytti ottelun suorana, jossa tilannetta kelailtiin moneen otteeseen, eli kyllä se on ollut nähtävillä kaikelle kansalle.
    Paras tapa pysyä kartalla siitä, mitä otteluissa tapahtuu on tulla hallille paikan päälle. Lauantain pelikin oli kokonaisuudessaan oikein hyvää viihdettä, jossa muuten oli todentotta 500 ja risat katsojia. Välillä tulee ylilyöntejä, alilyöntejä, tahallisia ja tahattomia tilanteita mutta pääasia että kentällä tapahtumia riittää. Salibandyliiga lähettää tällä kaudella kokonaisuudessaan 150 ottelua kotikatsomoihin, joten jos et hallille pääse niin katso ihmeessä lähetyksiä. Tällä tavalla voimme oikeasti viedä lajiamme ja sen arvostusta eteenpäin ja näin tuet samalla suosikkiseuraasi. Joukkueiden talkoovoimin tuottamalla materiaalilla jälkikäteen ei ikävä kyllä niin isoa vaikutusta ole. Täällä kommenttiosastolla nimettömänä dissamaalla asia ei hirveästi etene.

    Mutta mitäpä emme teille rakkaat salibandyn ystävät tekisi!

    Jos tähän kommenttiosastolle tulee tänään sunnuntaina klo 20.30 mennessä 20 asiallista pyyntöä tilanteen julkistamiseksi, niin laitan tilanteen hidastuksineen EräViikinkien Youtube kanavalle.
    PS. Kommentissa jossa videota pyydät tulee olla sinun oma oikea nimesi, eli mitkään ”Perunat” ynnämuut nimimerkit ei päde. Tarkistan myös Pääkallolta että viestit eivät tule yhdestä ja samasta ip.osoitteesta.

    Rakkaudella
    EräViikingit Tiedotus

  25. Mieluusti näkisin tilanteen uudelleen. Ei kuulemma ensimmäinen kaatumis huitaisu punapaidalta?

  26. Video jakoon kiitos. Ja saadaan se loppujen lopuksi jostain joka tapauksessa, joten jakoon vaan.

  27. Mielelläni näkisin Kosken tilanteesta uusinnan vaikka pyytäjien raja menisi rikki vasta 23.00.. Videoita itsekin tehneenä tämän klipin tuottaminen vienee sinulta aikaan. 5 minuuttia + youtubee lataamiseen menevä aika.

  28. Ja kello on nyt 18.36, joten ruuhtinaalliset pari tuntia tiedotus antoi aikaa kommentoitia varten..

  29. Okei, kiva kuulla että on yritetty Joel. Ihmettelen, jos/kun ei eräviikingit kyseistä pätkää luovuttanut, kun eivät itse sitä aikoneet julkaista (tässä taasesimerkki siitä yhteisen hyvän ajamisesta). Ymmärrän oikein hyvin, että maalikoosteeseen ei laiteta muuta, mutta miksi ei tuoteta sisältöä esim. someen näillä yksittäisillä, keskustelua herättävillä tilanteilla? Sillähän saattaisi saada jopa seuraajia?

    Oliko (olihan) tämä eräviikinkien tiedotus joku trolli? Joku huono vitsi joltain? Eli jos pelissä tapahtuu jotain puhettaherättävää, tulee siitä siis keskustelupalstoilla asiallisesti lajia seuraavien pyytää tilanteesta klippiä nettiin? Ei tämä voinut olla totta, eihän? Tällä tasollako siellä EräViikingeissä operoidaan? Milloinkahan esimerkiksi jääkiekon Liiga apinoisi näin toimivan toimintamallin? Ei noin ylimielisesti toimi mikään itseäänkunnioittava organisaatio.

    Mutta trollihan sen täytyi olla.

  30. Ihmettelen nyt hieman Pääkallon toimintaa. Joel kirjoittaa ”46:lle: En tässä yhteydessä lähtenyt arvailemaan mitä tilanteessa tapahtui, koska en ole itse nähnyt ko. tilannetta. Myös perjantaina ottelusta kirjoittanut toimittaja oli pitkälti Twitter-havaintojen varassa….” Onko tilanne oikeasti se, että kierroksen hehkutetuinta peliä ei salibandyn keskeisinpänä nettisivuna pidetystä Pääkallosta kukaan katso???????

  31. Ja siihen videoon – itse näin pelin Veikkaustv:stä ja vaikka kuva kuinka pätki niin Kukkolan taklaus tuli vihellyksen jälkeen. – Siitä kakkonen – selvä homma. Koski kaatui kohtalaisen vauhdikkaasti – on sitten helposti kaatuva pelaaja tai ei niin aika hyvin Kukkis antoi vauhtia. Enkä ainakaan itse huomannut mailan hailautuksessa mitään tahallisuutta. Miten muuten on – jos potkaisen kaverin mailaa ja se osuu itseäni päähän niin saako kaveri siitä 5 min? Näinhän se menee näillä säännöillä – vai ymmärsinkö jotain väärin?

  32. Onkohan nyt mennyt vähän sekaisin ”asiakkaan ja palvelun tuottajan roolit ”

    Itse en aijo ainakaan Palvelun tuottajalta ”anomaan armoa saada palvelua ”

    Ps: toivottavasti oli tiedotus trollilli , eikä oikea tiedottaja – muuten olen jo hyvin huolestunut koko seuran toiminnasta.

  33. Peruna: En nyt ymmärrä mitä tämä yhteinen hyväsi tarkoittaa… Sitä että yksittäinen Salibandyliigajoukkue on velvollinen laittamaan yksittäisiä jäähytilanteita somekanaviinsa jakoon (jos lajisivuston nimettömät nettikommentoijat näin vaativat) Laitetaan, jos sillä on oikeasti jotain merkitystä ja se koetaan tarpeelliseksi mutta tuskin mikään seura tämän pohjalta materiaalia tuottaa. Seinäjoen Peliveljillä on myös ottelusta tallenne jonka olisivat halutessaan voineet julkistaa jos olisivat kokeneet oleelliseksi. Päätimme tehdä poikeuksen mikäli kommentoija omalla nimellään haluaa klipin nähdä. Joka tapauksessa on hienoa että Salibandy lajina herättää tunteita ja asioihin pystyy vaikuttamaan, mikäli sen asiallisesti tekee myös tällä osastolla.

    Vaikka pidät meitä ylimielisenä organisaationa haluamme kuitenkin että olet tilanteiden tasalla ilman videotallenteita ja kutsummekin sinut sunnuntaina 19.3 pelattavaan EräViikinkien playoff -kotipeliin VIP tilaan. Emme luonnollisesti voi laittaa listaan nimeä ”Peruna”, joten olethan yhteydessä toiminnanjohtaja Jari Oksaseen joka hoitaa nimesi listaan.

    Ps: EräViikinkien toiminnajohtaja Jari Oksaselta ei ole kysytty tätä kyseistä klippiä aikaisemmin jakoon. Jos joltain on kysytty, niin tieto ei ole ainakaan tiedotukselle välittynyt

    Terveisin: EräViikingit tiedotus

  34. No speve-tps pelissä esim.näytettiin ihan hyvin hankkion genitaalihuitaisu.Mä ainakin haluaisin nähdä koosteissa otteluiden ratkaisukohdat:maalit,isot jäähyt+rikkeet mistä tuli,tuuletukset ja torikokoukset etc.etc.Enemmän työtähän se vaatii ja ei tietenkään ole pakollista tehdä mutta itse tykkään.Tulee vähän lisäfiilistä koosteisiin.Ja jos jollain menee niistä hermot niin so what kyllä tähän maailmaan ääntä mahtuu 🙂

  35. Kiitos kutsusta, mutta miksei voi laittaa nimellä Peruna? Tuskin sinne montaa Peruna -nimistä tulisi.

    Merkillepantavaa on myös, että piilokritisoit nimimerkillä kirjoittamista, vaikka itsekin teet niin (ja se sopii ainakin minulle, ei siinä mitään).

    Yhteisellä hyvällä tarkoitin, että kun olisitte vaan antaneet klipin näytille, se olisi tuottanut oikeanlaista keskustelua tänne. Mielipiteitä, keskustelua, tunnetta. Nyt tämä asia pyörii täysin väärien asioiden ympärillä. Miksi ette antaneet klippiä nähtäväksi tänne, tai laittaneet sitä itse omille kanavillenne, koska on päivänselvää, että tilanne kiinnostaa laji-ihmisiä? Jos tämä nähdään vain ”yksittäisenä jäähytilanteena” teidän päässä, niin sitten keskustelua on turha jatkaa, koska tällöin olemme täysin eri sivuilla kokonaisuudesta. Keskustelun määrästä ja tilanteesta seuranneista rangaistuksista voidaan tehdä johtopäätös, että ihan mistään normi hyökkäyspään maalintakana tehtävästä mailannostosta ei ollut kyse.

    Ja onko se niin, että fanien pitää kinuta jotain pätkää nähtäväksi? Onko se ihan ok-lähestymistapa kun sieltä päästä katsoo?

    Myönnettäköön, näillä spekseillä pidän teitä hieman ylimielisenä organisaationa. Arvostan toki myös, hieno historia, hienot saavutukset, lajin ehdotonta parhaimmistoa kentällä.

  36. Eräviikingit tiedotukselle. Kiitos, haluan nähdä Kosken jäähyyn johtaneen tilanteen.

  37. Peruna: dorka666 veti herneet täällä olevaan ainaiseen valitukseen etenkin tiettyjen joukkueiden kannattajien toimesta tulevan ja antaa palaa samalla mitalla takaisin, potut pottuina tai perunat perunoina!

  38. Kiitos Pääkallolle vastauksesta. Sain todellakin kommentista sen vaikutelman ettei kukaan Pääkallosta peliä katsonut. Elämä vaikeuttaa usein harrastuksia – joskus jopa työ työtä. Ja kyllä haluaisin nähdä sen videon – jotta ei ole vain omien muistikuvien ja jonkinväristen lasien varassa. Ja edelleen kiitos Pääkallolle jotta tällainen kanava löytyy – älkääkä vain lopettako kommenttiosiota!

  39. Oi rakas Eräviikkarien tiedotus, olisiko mahdollista saada tilanteesta videomateriaalia nähtäville? Olen varma, että meitä, jotka haluavat nähdä videon, on useampi kuin 20 kappaletta – ja kaikki osaavat varmasti kohteliaasti kysyä videota, jos niikseen tulee. Tätä nätimmin en itse osaa kysyä.

    Ja sen verran arvostan Internet-maailmassa valloillaan olevaa anonyymiä nimimerkkikulttuuria, että omaa ristimänimeäni en tähän viestiin laita.

  40. Mitä piilokritisoimista tarvitaan nimimerkin takaa huuteluun? Vaan dorkathan sitä tekee.

  41. Kummasti tuo kosken maila muuttaa kaatumisen keskellä suuntaa 😀 Kukkolan taklaus siinä ja tuossa, mutta tahallinen tuo Kosken teko on, ei kahta sanaa. Videokin on laitettu nettiin, joten Eräviikinkien vihaajat voivat itse saman todeta ja tulla sitten inisemään lisää kun oma seura ei pärjää :)! Naurettavaa..

  42. Tällaisessa syyllisten hakemisessa ja lynkkaamisessa ei ole mitään järkeä – huudetaan nimimerkkien takaa mitä sattuu ja vaaditaan syyllisten laittamista ”kirkonmäelle häpeäpaaluun”. Eikös meillä ole viralliset kanavat ja toimielimet, jotka toimivat jos sellaiseen on aihetta. Tällä palstalla niitä tuomioita ei valitettavasti jaeta, eikä siinä ole mielestäni mitään järkeä. Eskaloikaa mieluummin asia seurojen puolesta virallisia kanavia pitkin niille tahoille, joiden kuuluu vastata näistä asioista. Asiallinen keskustelu tuomioista on varmaan paikallaan, mutta keskustelun taso tätä nykyä ei ole lähelläkään sitä tasoa.

    Vaikka itsekin esiinnyn nimimerkin takaa nyt, niin Pääkallo voisi oikeasti harkita esim Facebook tunnusten käyttöä tälle palstalle kommentoitaessa. Näin tällekin palstalle saataisiin hieman harkitumpaa kommentointia ja mahdolliset ylilyönnit poistuisivat. Jos suuntaus jatkuu tällaisena, itse ainakin lopetan tällaisen keskustelun seuraamisen hyödyttömänä.

  43. Peku voi lukea uudestaan, Siltala oli sulkemassa koski kukkis ketjun. Jos kommentointi linja menee överiksi. Kandee jo etukäteen miettiä, kuinka paljon dorkaa syötätte;-)

  44. Hah-hah-hah!

    Eihän Kukkola edes ”taklannut”, vaan tuli hennosti kylkeen. Peli oli vihelletty toki poikki, mutta jopa kahden minuutin rangaistus oli aika raju tuomio. Sen sijaan Koski isona miehenä pomppaa täysin luonnottoman näköisesti, ja mailakaan ei varmasti vahingossa heilahda Kukkolaa päähän.

    Ihan hyvät tuomiot tuomareilta kuitenkin.

  45. Kyllä haluamme Kosken taklauksen näkyviin ja jatkokäsittelyyn.

  46. Hilden vai kuka näitä koosteita tekee voisi painua piuha kaupoille, ja vähän heti, rutinat pois.

  47. Koponen mitä tapahtuu ensin ja plaah plaah, harmittavaa katkeruutta, luulin että vain fanit, mutta olin väärässä.