Video: Liigajoukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja lopettaa uransa

Ville Oksa nähdään jatkossa vain OLS:n toiminnanjohtajan roolissa. Kuva: Jari Turunen

Ville Oksa nähdään jatkossa vain OLS:n toiminnanjohtajan roolissa. Kuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan runkosarja päättyi Oulun Luistinseuran ja Westend Indiansin osalta keskiviikkona. OLS:n 8–5-voittoon päättynyt ottelu oli samalla joukkueen päävalmentaja Jami Herralan ja monivuotisen puolustaja Ville Oksan viimeinen keltapaidassa.

Hämeenlinnalaisen salibandyn kasvatti Oksa, 27, aloitti Salibandyliiga-uransa Trackersissa. Kaudeksi 2010–2011 hän muutti Ouluun ja siirtyi paikallisen Luistinseuran riveihin.

Puolustaja ehti edustaa oululaisseuraa yhteensä seitsemän kauden ajan, joista viisi viimeistä joukkue pelasi liigassa. Yhteensä hänelle kertyi liigaotteluita 176 pelin verran ja pistetilastoihin jäi lukemat 42+53=95. Nyt tuli aika ripustaa pelikengät naulaan.

– Päätös on tässä kauden mittaan kypsynyt. Reilu pari sataa peliä Divaria ja liigaa yhteensä tahkottu. Joka kausi sitä on aina ollut lopettamassa. On aika keskittyä työntekoon ja antaa aikaa tyttöystävälle, hyväntuulinen Oksa kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

Viime elokuussa hän aloitti työt OLS:n toiminnanjohtajana, joten työnsarkaa riittää jatkossa edelleen salibandyn puolella.

OLS tiedotti aiemmin myös, että päävalmentaja Jami Herrala väistyy tehtävästä kuluvan kauden jälkeen.

– Huikeaa aikaa A-junioreiden noususta kultamitaliin, edarin parit pleijarit ja huono viimeinen kausi. Se jätti vähän huonon maun, mutta pitää nähdä tulosten taakse, on siellä huikeitakin vuosia. Joukkueessa on varmaan 10 pelaajaa, joiden kanssa on tultu B-junioreista asti yhdessä, Herrala summasi vuosiaan OLS:n valmennuksessa.

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

4 comments

  1. Ehkä liigauran mutta salibandyä ei. Pelaa ens vuonna kakkosta hieman pohjosempana.

  2. Onhan Koskrissa entisiä OLS liigapelaajia. Joten tuttuja olisi mukana:D