Video: Ruotsalainen maalitykki rikkoi 13 vuotta vanhan ennätyksen

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kuva: Kuvakaappaus videolta.

IBF Falunia edustava Alexander Galante Carlström rikkoi keskiviikkona Ruotsin Superliigan yhden kauden maaliennätyksen. Galante Carlström ohitti Johan Andersonin kaudella 2003-2004 tekemän rekordin kahdella maalilla ja yhden kauden runkosarjan ennätysmaalimäärä on nyt 62.

Laituri iski Falunin 8-4-voittoon päättyneessä ottelussa hattutempun (3+1) Team Thorengruppenin verkkoon. Videolla nähtävä maali on Falunin 4-3-kavennusosuma.

Galante Carlström johtaa Superliigan runkosarjan pistepörssiä tehoin 62+22=84 ja on kerännyt peräti 23 pistettä enemmän kuin seuraavana pörssissä majaileva Henrik Stenberg. Hyökkääjällä on edessä vielä kaksi runkosarjan ottelua joiden myötä maalimäärää on mahdollisuus kasvattaa ennestään.

Andersonin maaliennätys syntyi kaudella jolloin Ruotsissa pelattiin 30 ottelun runkosarja. Galante Carlström tarvitsi ennätyksen rikkomiseen 29 ottelua ja hänellä on nyt vielä kaksi peliä jäljellä (missasi yhden ottelun). Superliigan runkosarjassa pelataan tällä kaudella kaikkiaan 32 ottelua per joukkue. Falun johtaa tällä hetkellä runkosarjaa.

9 comments

  1. Hollvikens 26 pistettä ja Falun 61 pistettä ruotsin superliigassa…

  2. Grunenmat 6 pistettä ja Wiler-Ersigen 56 pistettä sveitsin liigassa.on muuten 12 joukkueen sarja.kumma ku tasoerot ei oo kaventunu.:-)

  3. Tää on paras.Ringeten sm-sarja.8 joukkuetta.Rnk flyers 54 pistettä vg-62 9pistettä.

  4. Vg-62 maalisuhde -283 .Kuka älypää keksi että tää taso on kiinni joukkuemäärästä?

  5. Jos tasoerot ovat kerran niin suuria, niin miksi muiden joukkueiden maalitykit eivät ole tehneet noin paljon maaleja? Kaikki kunnia Calantelle!

  6. Ja ainahan sille voi laittaa miesvartioinnin.Siitä näkee parhaiten miten se maalinteko onnistuu.Se on tosimiesten peliä se.