Video: Tästä viiden minuutin jäähystä nousi poru sunnuntaina – onko filmaussyytöksille katetta?

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

EräViikingit ja Nokian KrP kohtasivat sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla. EräViikingit voitti ottelun maalein 5-3.

Heikki Luukkonen otti ottelun jälkeen kantaa Rene Anderssonin viiden minuutin jäähyyn ja syytti Aamulehdessä Roni Laasosta jäähyjen kalastelusta. Luukkonen sanoi seuraavaa kyseisestä tilanteesta:

– Laasonen on hyppinyt nyt kolmessa pelissä ja sai nyt kalasteltua viiden minuutin ylivoiman.

– Laasonen kaatui kevyesti. Kahden minuutin jäähy olisi ehkä ollut paikallaan, mutta tämä oli tuomareilta iso ratkaisu, Luukkonen sanoi lehdelle.

Kotijoukkue maalasi kahdesti Anderssonin jäähyn aikana ja karkasi 4-1-johtoon. Tilanteen näet koosteella kohdasta 3.00 eteenpäin.

EräViikinkien tehopelaaja oli 1+2 naulannut Miko Kailiala. Tero Tiitu, Janne Hyvönen ja Mika Moilanen onnistuivat pistein 1+1.

EräViikingit johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Neljäs ottelu pelataan keskiviikkona Raholassa ja välieriin vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

23 comments

  1. Näätalasienkin takaa tilanne näyttää polvitaklaukselta, ja vitonen oli aivan oikea tuomio. Muu Luukkosen esittämä kritiikki osuu jo vähän paremmin maaliinsa, Eka pelissä Laasonen veti Anderssonin shortseista laidan yli ja otti lopuksi pään kainaloonsa. Tuomio; Andersonille kaksi minuuttia. Raholassa Laasonen törmäili KrP:n pakin kanssa Pohjosen päälle sen jälkeen, kun pallo oli jo mennyt muualle. Tuomio: ErVille rankkari. Vaikka nämä kaksi tuomiota menivät ehkä vihkoon, muuten tuomarit ovat viheltäneet näissä peleissä ihan tasapuolisesti,

  2. Nooh, videon perusteella on vaikea nähdä ainakaan mitään loikkaa. Ei Laasonen varmaankaan kaikin voimin yritä pystyssä pysyä, mutta se on aika toisarvoista ja tuomion kannalta epäoleellista. Andersson estää, ja tekee sen nähdäkseni aika vaarallisesti polvella. Mielestäni kohtalaisen selkeä mahdollisuus antaa vitonen, ihan joka tuomari ei varmasti olisi sitä antanut.

    Kurinpidossa toki se kuuluisa linja tuli taas mieleen, kun muistelen miltä näytti Rasmus Kainulaisen polviniitti, josta ei saatu minkäänlaista penalttia.

  3. Luukkonen ihan samanlainen kitisijä ja räksyttäjä kuin Huhtimo. Huomaa että molemmilla jo fokus ensi kauden uusissa projekteissa. Keskittykää koutsaamaan älkääkä räksyttämiseen!

  4. Jos tarkkaan katsoo niin andersson tulee leveellä asennolla jo Laasoseen kiinni. Ei siis tee mitään ylimäärästä liikettä polvellaan kun Laasonen kääntyy yrittäen ohitse. Joten itse sanoisin että 2min estäminen ainoostaan.

  5. Mun mielestä andersson oli leveässä asennossa paikallaan ja laasonen kääntyy ja törmää. Ei hyppää ja sattuu, muttei jäähyn arvoinen staattinen scriini.

  6. Ja juuri tuli valituksia kun ei saanut loukata ketään tai kirjoittaa pahasti . Mitä juuri ihmiset kirjoititte ??ja taisi tämän jutun kirjoittaja kustannukset omaan nilkkaan. Tästä tuli poru.eli tarkoittaa krp:tä. Tuo on loukkaavaa . Heti tuli valituksia kun ev:stä puhuttiin pahaa ja nyt kun krp:stä niin eihän se haittaa. Odotan innolla kun ev tippuu jossain vaiheessa ja sit tulee haukkujia. Mitä tehdään suljetaanko vai tuleeko lisää kieltoja?? Herätys nyt kaikki

  7. En nyt hauku ketään tämä on vain oma mielipide pahoittelut niille joita se loukkas.

  8. Ruma polvitaklaus. 5min aivan oikea tuomio. En ymmärrä miten raaskii edes tommoista hakea. Siinä on omakin polvi herkässä.

  9. Tarkkaan kun katsoo, niin näkee, miten Andersson nostaa vielä vasenta polveaankin. Näätämäinen, aivan selvä vahingoittamisyritys, josta vitonen on aivan oikea ratkaisu. Ulosajojakin on noista nähty.

    Kun toi homma oli noin selkeä, niin pistää miettimään, että miksi KRP:n valmentaja antaa tollasia lausuntoja? Onko Laasonen dissannut jossain pelissä? Vai onko nuorten mj-kuvioissa tapahtunut jotain, joka pistää Luukkosen päästämään moisia lausuntoja?

  10. Tulee leveellä ja pistää polvee eteen. Lätkässä poliisit olis hoidellu ja jäähy päälle. No onneksi vielä herrasmies laji tää mutta tätä menoo menee rumaks

  11. Pikaseen hieman harmaiden lasien takaa niin polvitaklaus 5minsaa oikein ja loistavaa et tuli. Mut sitten 2+10 epäurheiljamainen käytös, kontakti on kiinni ennen kääntymistä, pieni hyppy syliin ja jääpussia väärään jalkaan johon se polvitaklaus tuli. Mutta turha näitä vatvoa menneitä lumia jo ovat 🙂

  12. Kontakti tulee oikeaan jalkaan ja näyttää se jääpussikin olevan siinä. Vasempaanko jalkaan jääpussi olisi pitänyt laittaa?

  13. JZ:lle, Kainulaisen tilanne ei mennyt koskaan kurinpitoon, joten turha sitä on syyttää. (kaikki päätökset ovat liigan nettisivuilla) Koska ei halunnut sitä käsiteltävän kurinpidossa, (esimerkiksi Oilers ei pitänyt sitä riittävänän tuomittavana), turha itkeä täällä.

  14. Vastaavia tilanteita tulee nykyään lähes joka pelissä. Useimmat pelaajat eivät vain kaadu samalla lailla. Jäähy ok, mutta en olisi 5 min antanut.

  15. No sehän oli oikeastaan oppikirjamateriaalia siitä, millainen on viiden minuutin jäähy. Laasonen olisi pyörähtänyt ohi -> Anderssonin ainoa keino pysäyttää on laittaa polvi eteen, joka on siis polvitaklaus.

  16. On kyllä vastenmielisen olonen äijä tuo Korsman. Tässä Andersson-tilanteessa heti taustalta laidan viereen ja viis sormea pystyyn. Menee vielä toimitsijapöydän eteen lyömään lisää löylyä. Saihan pikkumies sentään tahtonsa läpi ja oli kiva jatkaa peliä.

  17. Ei vedä Korsman vertoja SPV:n valmentajille. Läpi ottelun valittamista joka asiasta.

  18. Tasapuolisuutta maalikoosteiden julkaisemiseen Pääkallo ! sanoo:

    Kylläpä KrP:tä nyt koetellaan. Mutta miksi Pääkallo on julkaissut 2. ja 3. pelin maalikoosteet joissa EV voitti, mutta ei sitä koostetta missä EV hävisi? Tarkoituksellako jätetään julkaisematta täällä maalikooste jossa KRP voitti? Ei mitään EV:ltä pois kahden voiton myötä mutta kyllä tappiollisenkin ottelun voi näyttää. Kaikki propsit KRP:lle tuosta 1. pelistä.

  19. Tuossa on kyllä hyvin vähän jos lainkaan filmaamista. Hyvä, että rankaisevat tuollaisista hölmöilyistä!