Welhot piti pintansa Porissa – Kuopio nousee salibandyn liigakartalle

Divarin mestarit vuosimallia 2017. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Divarin mestarit vuosimallia 2017. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Miesten Divarin neljäs finaali Karhujen ja Welhojen välillä pelattiin tänään Porin Urheilutalolla. Ottelun päätteeksi Welhot juhli liiganousua 6-5 -voiton turvin.

Ottelun avauserässä Welhot avasi maalihanat Eero Vepsäläisen helpohkosti ohi Karhut-vahti Rasmus Östermanin livahtaneella kaukolaukauksella ajassa 2:26. Ville Salonen tasasi puntit ylivoimalla kuuden minuutin kohdalla ja jo seuraavassa vaihdossa Kalle Santanen tälläsi hirmulämärillä Karhut johtoon. Erän puolivälin jälkeen Aki Kolari kuitenkin tasoitti sivaltamalla maalin edestä Olli Taskisen mainion rystysyötön verkon perukoille.

Ajassa 24:33 Welhot siirtyi 3-2 -johtoon, kun Mikko Niiva löysi Tero Korhosen vapaana isäntien maalin takatolpalta. Kaksi minuuttia myöhemmin Karhujen Santanen kuitenkin kanttasi pelin jälleen tasoihin illan toisellaan. Tämän jälkeen edessä oli melkoinen ”hurlumhei”-hetki, sillä tasoitusosuma mukaan laskettuna minuutin ja seitsemän sekunnin aikana aikavälillä 26:34-27:41 nähtiin neljä osumaa osumaa. Niistä Welhot teki kaksi ja Karhut kaksi. Lukemat merkattiin tämän hurjan ajanjakson jälkeen merkattiin siis Welhoille 5-4.

Seuraava täysosuma näki päivänvalon tasan viisi minuuttia ennen toista erätaukoa, kun Roni Väänänen siirsi Welhot kahden maalin karkumatkalle heti porilaisten ylivoiman päätyttyä. Kyseisissä 6-4 -lukemissa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Benjamin Lepola napautti Karhut taas maalin päähän ajassa 52:00. Kolme minuuttia ennen loppua isännät ottivat aikalisän, mutta se ja kuudella viittä vastaan pelaaminen viimeisillä hetkillä eivät auttaneet. Welhot piti pintansa vieden ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1 ja nousee näin ollen ensi kaudeksi miesten Salibandyliigaan. Karhut jatkaa pelejään liigakarsinnassa Rauman SalBaa vastaan.

Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Miesten Divarin finaalit:
18:30 Karhut-SB Welhot 5-6 Ottelutilastot Welhot Salibandyliigaan voitoin 3-1.
Kari Sahan kuvat ratkaisevasta finaalista
Jari Turusen kuvat kultajuhlista

Lue myös:
Kuopioon historiallisen liigapaikan luotsannut Kainulainen: ”Olen oppinut pelistä enemmän kuin pelaajana”
Welhojen tähtipuolustaja liiganoususta: ”Pikkupojasta asti unelma”
Pokaalin nostaminen palkitsi Welhojen kapteenin viiden vuoden odotuksen – ”Varovasti olen siitä haaveillut”

27 comments

  1. Welhot keskitty olennaiseen ja ansaitsi voiton tästä. Pikkusen sais Porilainen katsomo mennä itseensä… Itse pelissä katsomo tönii Pitkästä kun tämä kaatuu laidan yli… Sitten kun yks Welhopeluri heittää iloissaan paidan ilmaan ja se lentää katsomoon, ei sitä palauteta joukkuekaverille joka käy sitä hakemassa vaan heitetään kauemmas… No tuomarin virhe varmaan tämäkin.

  2. Hienot finaalit tarjosi Karhut ja Welhot mutta vieläkin hienompi sarja on tulossa Karhut vastaan Salba. Toivottavasti molemmat joukkueet ymmärtävät viedä pelinsä jäähalliin kun siellä ei enää mitään tapahdu. Peleihin on tulossa paljon väkeä myös kauempaakin ja niin kauppiksen kuin myön urheilutalon kapasiteetti on aivan riittämätön kyseiseen sarjaan.

  3. Onnittelut welhoille. Perästä tullaan kun kaadetaan salba. Toivottavasti siin sarjaa on eri tuomarit.

  4. Onnea Welhot ja The Valmentaja, Kainu! Kansanjuhla ensin puolimatkankrouvissa Jyskälässä ja toinen Kuopiossa. Ok?

  5. Hyvä saada liigaan pelaamaan joukkue Itä-Suomesta. Toivottavasti Karhut ja SalBa saavat aikaan hienon länsirannikon derbyn!

  6. Jännä seurata riittääkö Karhujen lento vielä? Salba kuitenkin liigajoukkue. Welhojen nousu hieno asia! Saa Savon alueellekin uutta säpinää liigapaikan myötä.

  7. Onnea welhoille! Hatun nosto porilaisille, että tuolla ”A-junnujoukkueella” sai ärsytettyä näin pitkään kaveria jonka joukkue alusta lähtien on rakennettu liiganousua varten. Kasvua tapahtuu varmasti tuleville kausille!!

  8. Hienosti taisteltu Karhut! Rosterissa 7 aikuispelaajaa ja niistäkin kaksi poissa ykkösketjusta.. Onnittelut kuopioon..

  9. Karhujen kausi katsottuna lähtökohtiin erinomainen suoritus!! Vaikka kausi ei olekkaan vielä ohi niin jokainen jätkä on ylittänyt itsensä.

  10. Kyllä tämä welhojen teatteritaiteen maisteri pitkänen sais laittaa hameen päälle

  11. Onnittelut Welhoille. Olihan hieno peli ja ilta Porin Urheilutalolla. Karhut taisteli sen minkä rahkeista lähti. Tuon verran Welhot oli kypsempi joukkue. Karhut kaatui tänään huonoon toiseen erään, jossa joukkue innostui pikkasen liikaa hyökkäyssuuntaan ja welhot käänteli kypsästi muutaman nätin maalin. Hyvältä näyttää Porilaisten kantilta kuitenkin tulevaisuus. On hienoja junnuja kypsymässä ja nyt saivat jo tästä sarjasta sellaista kokemusta, että tuollaista ei muualta voi saada. ”Meidän oma Salbamme” saa tehdä täyden päivätyön karhujen kanssa.

  12. Mahtavaa Welhot!! Karhut anto kyllä niiin hyvän vastuksen, että hojohojo. Pulssi oli jo kovilla edellisessä kohtaamisessa k-hallilla. Karhuille iso peukku salbaa vastaan, sarja kotiin nii nähdään liigassa! On mahtavaa on, tätä on sen rapiat 20v. odotettu, unelmoitu ja haaveiltu, kiitos Welhot:)

  13. Onnittelut Welhoille!, ikäväkseni täytyy sanoa, että hieman parempi joukkue voitti tälläkin kertaa ja tuomaritkin olivat aika hyvin kartalla tänään. Ps. Kyllä se kaveri heitti sen paidan tarkoituksella katsomoon, ihan spontaanisti ja ihan ymmärrettävääkin (tavoite täyttyi, liigapaikka). Ei ehkä voi siitä yleisöä syyttää, että pikkupoika haki paidan kentältä kun se siellä odotti ottajaansa (joku muu taisi sitä heti pyytää, mutta paita palautui kentälle lähes saman tien). Eikös jääkiekkopelissäkin pikkupojat niitä mailoja yms. halua… Onnittelut Welhoille, liigassa nähdään ensi kaudella, kun Raumalaiset on kynitty! Karhuilla hyvä tulevaisuus, jos pystyvät pitämään huippujunnut, eikä isot vie niitä pois (voi olla vaikeaa). Karhut jatkaa saalistamista, se on varma!

  14. Onnittelut Kuopioon!

    Mielenkiintoista, miten nimenomaan Divarijoukkueella tuntuu olevan tässä vaiheessa semmoinen ”Nonni. Se oli sitten siinä ja ens vuonna uusiksi.” vaikka liigapaikan suhteen tämä oli tasan samanarvoinen sarja kuin se SalBa-LASB. Molemmista voittajille liigapaikka, molemmista tappion kärsineille uusi yritys. Silti tässä _yleensä_ käy niin, että Divari joukkue vetää sen karsinnan aivan vihkoon (kysykää Kuopiosta jos ette minua usko) ja voitot tyyliin 3-0 liigajoukkueelle.

    Muistavat nyt vain Porissa todella tarkasti sen, että SalBa ei ole yhtään, ei ensimmäistäkään maalia lähempänä liigapaikkaa, niin hyvä siitä tulee.

  15. Taitaa koko salibandya seuraava väki olla Karhujen puolella karsinnoissa, poislukien raumalaiset.

  16. Lähes Raumalaisena olen jo kauan toivonut Salbaa Divariin. Parempi sarjataso seuralle. Ainakin sivusta katsottuna paukkuja kuluu liikaa seuran edustusjoukkueen liigassa pysymiseen. Junnupuoli kyntää suossa. Yhtään juniorijoukkuetta ei näy lähelläkään ikäluokkien kärkeä. Edustus divariin ja junnupuoli kuntoon. Liigapaikka saattaa toki tulla vielä Karhuillekin liian aikaisin, mutta siellä sentään on junnuja tulossa.

  17. eiköhän suurinosa ulkopaikkakuntalaisista ole ns puolueettomia ja tulevat nauttimaan viihdyttävästä salibandysta ja tunnelmasta

  18. Kyllä mä näkisin että ihan junnupuolen perusteella olisi parempi että liigassa on Karhut eikä SalBa. Mutta kyllä tuo divarifinaalipeli oli tuollaista tasapainotonta hurlumheitä jossa Salba vie aika selvästi – luulen.

  19. Näin minäkin luulen, että Salba vie sarjan pelkästään rutiinilla. Mut katotaan. Mielenkiintoista, että miten junnut selviää. Jotenkin vaan tuntuu, ettei kumpikaan joukkue/seura oo välttämättä liigakunnossa. Salba junnaa vuodesta toiseen ja Karhut ei välttämättä vielä ole liigakunnossa.

  20. Tatu Ruohonen pelaa ilman paineita,on hakenut Kuopion Postista esimiehen vakanssia ja suhteiden kautta saanee sen,eli WELHOT kutsuu.Voe tokkiinsa ja Länsi-rannikko sayonara.

  21. Onnittelut welhoille liiganoususta olitte tän divarikauden paras joukkue ehdottomasti!!!