Tässä on Ruotsin salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja

Aiemmin Superliiga-joukkue Mullsjötä valmentanut Mikael HIll on Jan-Erik Vaaran seuraaja Ruotsin maajoukkueessa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Salibandyliitto on vahvistanut tehneensä sopimuksen maajoukkueen uuden päävalmentajan kanssa. Uusi miesten maajoukkueen pääkäskijä on Mikael Hill.

Jönköpingistä kotoisin oleva Hill on valmentanut vuodesta 1995 lähtien. Hän on viimeksi toiminut päävalmentajana Ruotsin Superliiga-seura Mullsjö AIS:ssä, jonka hän nosti pudotuspelijoukkueeksi.

– En ole koskaan aiemmin ajatellut, että valmentaisin maajoukkueessa. Olen aina ollut tekemisissä ja valmentanut seurajoukkueissa ja olin aika ymmällään, kun minua kysyttiin tähän tehtävään. Mahdollisuus työskennellä maajoukkueen kanssa on kuitenkin suurinta, mitä voi lajin parissa saada, Hill kommentoi tuoretta pestiään Ruotsin liiton tiedotteessa.

Hillin sopimus maajoukkueen kanssa ulottuu vuoden 2020 MM-kisoihin.

Päävalmentajatehtävän ohella Hill jatkaa Ruotsin niin kutsutun ”kultataso-projektin” vetäjänä. Ohjelma on suunnattu 19-23-vuotiaille ruotsalaispelaajille, joista odotetaan tulevaisuudessa miesten maajoukkuepelaajia.

– Olemme iloisia, että Hill hyväksyi tarjouksemme. Hän on osoittanut pystyvänsä rakentamaan vahvoja joukkueita hyvien johtamistaitojensa ansiosta, joka perustuu hänen suhteeseensa pelaajiin ja vaatimustasoon, maajoukkueen joukkueenjohtaja Joakim Lindström hehkutti.

Hillin valintaa voidaan pitää jokseenkin yllättävänä, sillä hänellä ei ole yhtä kovia meriittejä seuravalmentajauraltaan kuin toisen vahvana ehdokkaana pidetyllä Thomas Brottmanilla, joka on voittanut paljon IBF Falunin kanssa. Hill nähtiin kuitenkin mediaystävällisempänä ja parempana keulakuvana ruotsalaiselle maajoukkuesalibandylle.

Linkki:
Tiedote Innebandy.se-sivustolla

3 comments

  1. Valitsi fiksun työpaikan sillä voi ainoastaan olla parempi kuin edellinen 😀

  2. Hyvä ja nuorekas valmentaja. Hyvä että osataan ottaa tulevaisuuden nimiä projektiin. Eikä aina kangistuta kaavoihin. Versus Nykky ja suomen lajiliitto.