Kohonen ennätyksellisessä iskussa – SPV siirsi välieräratkaisun seitsemänteen peliin

Mikko Kohonen oli illan herra ja hidalgo Seinäjoella. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Mikko Kohonen oli illan herra ja hidalgo Seinäjoella. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

SPV tokeni edellisessä miesten Salibandyliigan välierässä saamastaan selkäsaunasta ja venytti sarjan EräViikinkejä vastaan seitsemänteen peliin. Tämän illan voittolukemat Seinäjoki Areenalla merkattiin lukemin 8-6.

EräViikingit sai otteluun salama-alun, kun se johti reippaan kolmen ja puolen minuutin jälkeen Miko Kailialan ja Jani Kukkolan osumilla 2-0. Mikko Kohonen napautti SPV:n ottelun avausosuman ajassa 10:22. Maali oli samalla Kohosen 100. playoff-osuma. Kaksi minuuttia ennen avauserän loppua Kohonen iski illan toisensa ylivoimalla ja tasasi erätauolle puntit lukemiin 2-2.

Ajassa 24:38 SPV-puolustaja Tuomas Mustonen iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin sivaltamalla isännät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kohonen neppasi maalin edestä hattutemppunsa, mutta vain puoli minuuttia tästä ja Kukkola ampui EräViikingit taas maalin päähän. Toisen erän maalihurjastelu jatkui jälleen minuutin kuluttua, kun Kohonen latoi jo illan neljännen osumansa. Ottelun puolivälissä Henri Urmas latasi SPV:n jo kolmen maalin karkumatkalle ja vieraat turvautuivat aikalisään. Sekään ei auttanut, sillä ennen erätaukoa osui ainoastaan viidettä kertaa pelissä onnistunut Kohonen.

Kolmanteen erään EräViikingit vaihtoivat maalinsuulle Markus Laakson, mikä näytti hieman joukkueen pelaamista herättelevän ja 44 peliminuutin kohdalla Marko Juselius ampuikin 7-4 -kavennuksen. Kolmisen minuuttia myöhemmin syntyneen Tero Tiitun 7-5 -osuman jälkeen oli SPV:n vuoro ottaa aikalisä.

Sami Koskelle maasta pelaamisesta vihelletyn rangaistuksen aikana ajassa 56:33 Kukkola sinetöi hattutemppunsa maalin kulmalta ja toi vieraat maalin päähän. Seuraavassa vaihdossa Jari Hankkio kuitenkin onnistui ujuttamaan lukemiksi 8-6 isännille. Enempää osumia ei nähty ja näin ollen tämän parin voittaja ja samalla vastustaja Classicille Superfinaaliin ratkotaan perjantaina Vantaan Energia Areenalla.

Illan ykkösnimi oli 5+1 -tehot paukuttanut Mikko Kohonen, joka rikkoi ottelussa myös yhden ennätyksen. Hän teki playoff-historian nopeimmat viisi maalia. Niihin kului yhteensä 27 minuuttia ja 30 sekuntia. Aiempi ennätys oli niin ikään Kohosen nimissä, mutta tuolloin viiteen maaliin vaadittiin 32 minuuttia ja 49 sekuntia.

Miesten Salibandyliigan välierät:
18:30 SPV-EräViikingit 8-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-3
Juha Käenmäen ottelukuvat

40 comments

  1. On Kohonen se huikee äijä. Toivottavasti Helsingissä saataisin hieno ja tasaväkinen päätös välierä sarjalle. Voitti sen kumpi vaan sitten 🙂

  2. Lol! Siis uskooko joku tosissaan, että kummallakaan noista on palaa Classicia vastaan. Ala-arvoista vieraspelaamista molemmilla suhteessa kotiesitykseen.

  3. SPV voitti Classicin runkosarjassa 2 kertaa, miksei siis finaalissakin?

  4. Semmonen peli sitte taas… Ei jaksa keksiä mitään fiksua. Oudon huonosti toki molemmat on vieraissa pelannu vaikka ErVi oli tänään kohtuu lähellä päästä rinnalle.

    Mikä muuten oli syy että tuomarit taas vaihtui? Jäikö maanantaina joku korkea maila viheltämättä? #ironia

  5. Anna mä arvaan: olet joko klässikin kannattaja tai oma joukkue on jo lomilla…

  6. Onpa tosi ailahtelevaa. Maanantaina en olisi laittanut senttiäkään SPVn puolesta. Jostain Kohonrn kaivoi kiukun ja venytti pelit seitsemänteen. Silti en usko että SPV pystyy enää samaan Vantaalla. Nyt joukkueet harjoittelee kerrasta poikki joka voi kantaa vielä Superfinaalissakin

  7. veikkaan että jos speve voittaa perjantaina se voittaa myös classicin superfinaalissa!

  8. Nikkeri on mielestäni jyvällä! Tämän ottelusarjan voittaja on joka tapauksessa ennakkosuosikki Superfinaaliin. Speve on aina parhaimmillaan selkä seinää vasten. Ainakin jos toissavuoden finaaleja yhtään muistelee. Happee kannattajat tuskin muistaa…

  9. Nyt EräViikingeillä on mahdollisuus markkinoida salibandyä stadissa. Perjantai-ilta ja Game 7, voiko olla parempaa yhdistelmää, samalla hyvä sauma saada kiinnostusta ja nostetta Superfinaalille, varsinkin jos EV voittaa. Tehkää se nyt isosti!

  10. On kyllä erikoinen sarja. Tiukka niin kuin kuuluukin, siinä ei ole numerollisesti mitään erikoista, mutta yksittäiset pelit todella erikoisia. 9-0 takkiin ja ihan kujalla ja sit parin päivän päästä selkä seinää vasten voitto ja game seveniin. Speve on ollut vieraissa huono, mutta ei Ervikään ole niissä loistanut. Kokeneita pelihessuja on molemmissa yllin kylin, niin tuo ailahtelevuus kyllä ihmetyttää.

  11. Pelit alkoi vierasvoitolla ja nyt olis siihen hyvä lopettaa.

  12. Vuoden salibandyteko voidaan nimetä jo tässä vaiheessa kautta: Se on tämä SPV:n välierä sarja Eräviikinkejä vastaan ja eteneminen 7. peliin. Samalla Tommy Koponen voidaan nimetä vuoden salibandyvalmentajaksi. Peluuttaa omaa joukkuettaan aivan oman jenginsä kapasiteetin ylärajoilla, materiaaliltaan ylivoimaista vastustajaa vastaan. Juuri tämä selittää maanantain kaltaiset mahalaskut, mutta joukkue on taistellut parin huonon pelin jälkeen sarjan vielä tasoihin ja jopa pakkovoiton edessä tänään. Jos Ervi häviää 7. pelin, joukkueen johdolla ei voi olla muuta mahdollisuutta kuin erottaa Korsman. Ei ole kovin hyvä näyttö valmentajalta, jos käsissä on materiaali, jolla Suomessa ei saisi paras seitsemästä sarjassa hävitä kertaakaan kenellekään poislukien Classic.

  13. Nyt on sitten turha selitellä huonoa katsoja lukumäärä millään. Hifk on kesälomalla eikä klubikaan pelaa.

  14. No se ei kai ole kenellekkään yllätys että Koponen on valmentajista parempi. Toivottavasti Spv on perjantaina alusta asti hereillä ja pudottaa etäviikingit pronssiotteluun. Siellä ainakin kaikki paineet on kun ”asiantuntijat” ennustivat sarjaa puhtaasti eräviikigeille.

  15. Kyllä oli nannaa koko rahalla! Kruunasi kauden. Viimeksi toivoin (maanantain pelin jälkeen) vieläkin enemmän ailahtelua ja se saatiin – nyt toivon että mennään tällä tasolla vipa matsi. Harmi että itsellä on suunta pohjoiseen eikä etelään Pääsiäiseksi…..

  16. Teme HIFK pelaa vielä pronssipelin. Joten ei ihan vielä lomalla:D Toki pronssit voisi jakaa välierien hävinneille joukkueille! HJK nyt kiinnosta ketään! Still nothing etelä!

  17. Ensin pelasti Seinäjoella Hankkio, sitten Kohonen. Koskakohan muu joukkue tai edes Koponen astuu estraadille? Erviltä on ihan ymmärrettävää, et nuori joukkue seilaa vielä eestaas, mut Koposella on ollu noi samat naamat tuolla jo vuosia. Valmentaako se siellä porukkaa ollenkaan?

  18. Nuori – Ervi – toki seurana ja Tiituhan vasta aloitti …. olisikohan happamia sanoi kettu….

  19. Jaha, game seven ja fuusioseura. Saattaa jopa 500 katsojaa rikkoutua, huippu juttu 🙂

  20. Ensin hankkio, sitten kohonen… Ervi ei olisi mitään ilman Kukkolaa ja Kailialaa. Mahtavaa kun landepaukut ja joukkue, jolla ei pitänyt olla palaakaan mitalipeleihin tänä vuonna haastaa kunnon keräilysakin!

  21. ’Ei oo mitää jakoa kummallakaa classiccia vastaan’ – onpas! Tässä jokainen varmaan näkee kuinka penaalista tää superfinali-formaatti on, molemmat tämän sarjan jengeist pystyy parhaana päivänä päihittämään

  22. Nää keräilyhuutelut on aina niin hauskoja, kun omakin jengi on on hommannut vaikka mitä vuosien saatossa 😀 mites toi kivilehto vaikka

  23. Lopettakaa nyt toi huutelu molemmim puolin…

    Pakko kommentoida. ErVi on aivan jäätävän kova nippu! SPVn pitää onnistua koko ajan 110prossalla, jos aikoo haastaa. Hieno sarja! Rispektit Kailialan suuntaan. Juteltiin katsomossa siitä. On todella kova pelimies ja just sillai sopivasti ärsyttävä, muttei kuitenkaan liikaa. Hienosti pelin lopussa myönsi tappion ja jätti viimeisen no-brainer-karvin tekemättä. Arvostan, mutta onhan sen ärsyttävän kova 😉

  24. Tämä salibandy näyttää todellakin olevan äärimmäisen psykologinen pallopeli. Jopa hämmentävissä määrin.

    Miten voi perättäiset pelisuoritukset vaihdella noin paljon? Ei voi kuin ihmetellä.

  25. Kyllä Koponen on vaan aika kova valmentamaan. Ei ole SPV:ssä maajoukkuemiehiä, viisi ensikertalaista välierissä eikä ole kahdesta isosta seurasta tehtyä cream teamiä. Kyllä joka Koposta haukkuu, ei tiedä salibandystä ja valmentamisesta mitään. Böndeltä tuleva joukkue vei pelit 7-peliin, vaikka mitään jakoja ei pitänyt olla.

  26. Kyllähän tuossa kaksi sillä tavalla samanlaista joukkuetta on vastassa, että kilometrejä yhdessä ei ole niin kauheasti takana. SPV:n joukkueessa on monia tuttuja nimiä edellisiltä vuosilta, mutta kuten lehdistötilaisuudessa tuli ilmi, 5 pelaajaa kentällä pelasi ekaa kertaa näitä pelejä. Yksittäiset pelimiehet/ratkaisijat taas molemmissa joukkueissa on sellaisia, että kilometrejä on takana vähintäänkin riittävästi. Näiden pelaajien hyvät/huonot päivät näkyy sitten isolla painoarvolla koko joukkueen suorituksen tasossa.

  27. En tajua noita ”SPV pelaa ylivoimaista materiaalia vastaan” kommentteja. Eihän tuo ErVi paperilla ole mitenkään selkeästi parempi nippu. Kovia pelimiehiä löytyy molemmista jengeistä. Ainoastaan maalivahti on ErVissä selkeästi parempi.

  28. Oletko masa kattonut nyt oikeita lappuja? Kukkola, Kailiala, Aro, Tiitu? Ketäs ne SPV;n maju pelaajat olikaan….

  29. Täydennän Masan kommentteja sillä tavalla, että onhan SPV:ssä toki pelaajia, joiden pitäisi saada mahdollisuus maajoukkueessa..esim. Holopainen..

  30. Ja lopettakaa tuo landepaukuista huutelu, se ny vain on helvetin noloo..vain täysi keijo jaksaa ylistää kehäkolmosen sisäpuolta ja huudella muita landepaukuiks

  31. Täytyy nostaa hattua Mikko Kohoselle, olivat selkä seinää vasten ja 38 vuotiaana pystyy tekemään viisi maalia, hallitsee pallon maalin edessä edelleen loistavasti.
    Parempi palaajana kuin iso veljensä, nykyään

  32. Kukkola teki muuten rikkinäisellä mailalla maalin. Varsi 45 asteen kulmalla ennen kuin osuu viimeisen kerran palloon ja toisaalta vapariksi tuomittu palautus meni vihulaisen lavasta maalivahdille… onneksi ei ratkaissut mitään, mutta on tää surkuhupaista taas.

  33. Huomenna se nähdään kumpi joukkue matkaa Superfinaaliin. Seinäjokisille tiedoksi – ottakaa käteistä mukaan. EV:n kortin lukulaite on todella hidas.

  34. Kohonen olis voinnu tehä ottelussa ennätykselliset 6-7 maalia, mutta pelas koko kolmannen erän alaspäin. Koskahan poika oppii, että henkilökohtaiset ennätystehtailut ovat joukkueen menestystä isompia juttuja….

  35. James. Logo rinnassa on joillekin todellisille joukkuepelaajille isompi juttu kuin nimi selässä. Joillekin se voi olla vaikea ymmärtää.

  36. Kokeilin vain joko sarkasmi toimisi netissä. Ei toimi vieläkään.