Kuudes perättäinen karsintakevät toden sanoi – O2 nousi Divariin jatkoaikamaalilla

Kuva: Kuvakaappaus videosta

O2-Jyväskylä ja Nilsiän Apassit väänsivät miesten Divarin karsinnoissa Jyväskylässä. O2 vei lopulta voiton jatkoajalla maalein 6-5.

O2 sai peliin vahvan alun ja karkasi 3-0-johtoasemaan jo ajassa 6.50. Nämä lukemat olivat voimassa ensimmäisellä erätauolla. Toisen erän ainokaisesta vastasi Apassit, joten viimeiseen erään lähdettiin luvuista 3-1.

Kotijoukkue iski heti erän alkuun neljännen maalinsa. Seuraavat kaksi osumaa olivat Apassien käsialaa, joten tilanne tiivistyi viimeisen kympin alussa. O2 johti vielä aivan loppuun saakka ottelua maalilla, mutta Apassien Juha Airaksisen osuma ajassa 59.42 vei kamppailun jatkoajalla.

Juha-Pekka Mannisen jatkoaikamaali ajassa 61.07 varmisti O2:sen nousun Divariin. Otteluvoitot menivät jyväskyläläisille 2-0.

Manninen osui ottelussa kahdesti ja Miika Huusko onnistui pistein 1+1. Apassien Airaksinen onnistui tehoin 2+2 ja Mika Miettinen iski kaksi maalia. Maalilla Marko Möykkynen pysäytti peräti 36 laukausta.

O2 on pelannut Divarin karsinnoissa vuodesta 2012 lähtien. Tähän aivan viimeiseen vaiheeseen asti joukkue pääsi edellisen kerran vuonna 2013. O2 pelasi Divarissa viime vuosikymmenen alkupuolella. Nykyisestä joukkueesta Vesa Hytönen pelasi joukkueen kanssa Divaria jo vuosina 2004-2006.