M-Team ja TPS nousivat kuilun partaalta – ratkaisevat puolivälieräottelut edessä sunnuntaina

TPS voitti toisen puolivälieräottelun peräkkäin ja siirsi ratkaisun Turkuun. Arkistokuva: Jari Turunen

Naisten Salibandyliigan puolivälierät jatkuivat lauantaina, ja kahdessa jäljellä olevassa puolivälieräparissa edessä on viides, ratkaiseva ottelu. Turun Palloseura puristi vierasvoiton Porvoosta maalein 3–6 ja tasoitti sarjan 2–2:een.

Ottelun käännekohdaksi muodostui kolmas erä. TPS otti johdon erän alkupuoliskolla, kun Milla Nordlund sekä Juulia Peura osuivat ensin, ja Sofia Leino pääsi viimeistelemään jo 1–4-johdon turkulaisille.

PSS kavensi tilanteen kahdesti, mutta se ei riittänyt enää kampeamaan joukkuetta tasoihin. Viimeisen silauksen pääsi iskemään Noora Rantanen tyhjään PSS-maaliin.

Nordlundin (1+1) lisäksi TPS:n tehonaisina juhlivat Iina Siirilä (0+2) ja Milja-Maaria Rastas (2+0).

Puolivälieräsarja huipentuu sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Turun Leaf-areenalla.

Myös helsinkiläinen M-Team kesti paineet kotikaukalossaan. SS Rankat Ankat kaatui vähämaalisen taiston jälkeen 2–1-loppunumeroin, ja ratkaisu siirtyi niin ikään sunnuntaille.

Kaksi ensimmäistä maalia nähtiin avauserässä. Hanna-Mari Uimonen vei oululaiset ensin johtoon, mutta Taru Nordman toi kotijoukkueen tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen ottelu eteni pitkän aikaa ilman lisäosumia.

Sankariksi nousi lopulta M-Teamin Maura Paajanen, joka laukoi ottelun voittomaalin, kun kolmatta erää oli jäljellä kahdeksan ja puoli minuuttia. 2–1-maalin myötä joukkueet suuntaavat kohti Oulua ja ratkaisevaa viidettä kohtaamista.