Murskaavalla esityksellä historiallinen mestaruus – TPS:lle A-poikien SM-kultaa

TPS juhli tänään Suomen mestaruutta murskalukemin. Kuva: Anssi Koskinen.

A-poikien Suomen mestaruus ratkesi tänään Raisiossa, Kerttulan liikuntahallilla. Suomen mestaruuden vei TPS voittamalla Classicin tänään lukemin 11-4 ja koko sarjan voitoin 3-0.

Kahden ensimmäisen erän aikana TPS oli murskaavan hyvä. Vaikka ottelun ensimmäisen maalin teki Classicin Aaro Helin ajassa 12:02, johtivat turkulaiset avauserän jälkeen jopa 5-1.

Toisessa erässä ei auttanut edes tamperelaisten maalivahdin vaihto, sillä Riku Saarentolan tolppien välissä korvannut Pietari Jääskeläinen joutui nöyrtymään neljästi, eikä Classic onnistunut erän aikana kertaakaan. Näin ollen toiselle erätauolle lähdettäessä lukemat olivat jopa 9-1 isännille.

Kolmannen erän alkuun Classic näytti heräämisen merkkejä, kun jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen se oli osunut kahdesti Konsta Tykkyläisen ja Eetu Sikkisen maalattua. Sen jälkeen maalihanat kuitenkin jälleen tyrehtyivät ja seuraavan osuman iski vasta ajassa 54:04 TPS:n Emil Eklund tyhjään maaliin. Mikko Kiramo kavensi vielä kertaalleen ilman maalivahtia, mutta Eero Jalo napautti tyhjiin loppulukemat 11-4. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Ottelun tehokkain oli TPS:n Jalo pistein 3+3. Häntä säestivät 3+1 iskenyt Matias Kallio ja hattutempun latonut Eklund. Classicin tehokkain oli Sikkinen tehoin 1+1.

Suomen mestaruus oli TPS:lle sen seurahistorian ensimmäinen A-pojissa. Ratkaisevaa ottelua todisti Kerttulan liikuntahallin lehtereillä kaikkiaan 732 silmäparia.

A-poikien pronssimitalit pokkasi Indians, joka kaatoi pronssiottelussa viime lauantaina 8.4. OLS:n lukemin 4-3.