PSS ja SSRA naisten liigan välieriin – O2 varmisti ensi kauden liigapaikkansa

PSS juhli Turussa välieräpaikkaa. Kuva: Anssi Koskinen

Porvoolainen PSS eteni naisten Salibandyliigan välieriin Turussa sunnuntai-iltapäivänä. Ratkaiseva viides ottelu päättyi Turun Palloseuraa vastaan PSS:n 1–4-voittoon, ja näin ollen koko sarja meni vieraille 2–3.

TPS nousi taistelemaan kahdella perättäisellä puolivälierävoitolla välieräpaikasta, mutta sunnuntaina PSS piti kamppailun otteessaan alusta alkaen.

Henna Uljua avasi porvoolaisjoukkueen maalihanat avauserässä, ja Elina Hautojärvi jatkoi toisessa. Kolmanteen erään lähdettäessä porvoolaisilla oli kahden maalin johtoasema, eikä se livennyt heidän käsistään.

TPS ei onnistunut rikkomaan kuparista, ja PSS pääsi iskemään lukemiksi jo 0–3 ajassa 48.53. Ella Holmberg iski PSS:n neljännen Iina Siirilän istuessa jäähypenkillä, ja se viimeistään päätti TPS:n kiriyrityksen.

Lopulta numeroiksi jäivät tulostaululle 1–4, ja sen myötä PSS matkaa neljän sakkiin ja TPS:n kausi tuli päätökseen.

Anssi Koskisen kuvat ottelusta

SSRA ja M-Team mittasivat toisiaan viidennen kerran Oulussa. SSRA oli ottelussa vahvempi maalein 9-3 ja eteni neljäntenä joukkueena naisten Salibandyliigan välieriin.

Ottelun oli alkuun sangen tasainen ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-3. SSRA ponkaisi kahden maalin johtoon osumalla 43.04-43.42 kahdesti. Toinen maalirypäs nähtiin aikavälillä 56.05-57.03, jolloin kotijoukkue pudotti helsinkiläiset lopullisesti kelkasta osumalla kolmesti.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat eritoten Liinu Koivisto (3+2) ja Katja Nättilä (2+2).

Viime keväänä naisten liigan noussut SSRA eteni nyt seurahistorian ensimmäisen kerran välieriin viemällä ottelusarjan voitoin 3-2. Välieräparit ovat Classic-PSS ja SB-Pro-SSRA.

Sunnuntaina taisteltiin myös paikasta ensi kauden Salibandyliigassa. SB Vantaa ja O2-Jyväskylä kohtasivat viidennessä liigakarsintaottelussa Vantaan Myyrmäessä.

Jännittävän ja tasaisen mittelön ratkaisu nähtiin toisessa erässä. Heli Haapasalmi toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 36.08, mutta O2 kuittasi nopeasti, kun Kiia-Mari Avikainen laukoi vieraille 3–4-johdon vain pari minuuttia myöhemmin.

Avikaisen osuma riitti lopulta voittoon asti, sillä päätöserä oli maaliton. Näin ollen O2-Jyväskylä säilytti paikkansa Salibandyliigassa.

Myös toinen jyväskyläläisjoukkue Happee säilyi liigassa, kun se vei jo aiemmin pelatun sarjan HuKua vastaan suoraan otteluvoitoin 3–0.

Juhani Järvenpään ottelukuvat

Naisten Salibandyliiga, puolivälierät:
TPS–PSS 1–4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2–3
SSRA–M-Team 9-3 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-2 SSRA:lle.

Naisten Salibandyliiga, liigakarsinta:
SB Vantaa–O2-Jyväskylä 3–4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2–3

1. Onnea Porvoo! Se oli naisentyö! Ensin kokeillaan Classikkia ja sitten mitallipeleihin!