SC Urbans katkaisi sarjan Mosahallissa – janakkalalaisjoukkueesta C1-poikien Suomen mestari

Sinivalkoraidoistaan tunnettu SC Urbans kruunattiin Suomen mestariksi sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Sinivalkoraidoistaan tunnettu SC Urbans kruunattiin Suomen mestariksi sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Janakkalalainen SC Urbans juhli sunnuntaina C1-poikien Suomen mestaruutta. Mosahallissa pelattu toinen loppuottelu päättyi Urbansin 6–10-voittoon EräViikingit Blackista, ja näin ollen se vei finaalisarjan nimiinsä 2–0-voitoin.

Finaalisarja oli katkolla Helsingin Tapanilassa, kun Urbans oli vienyt joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lauantaina.

Vierasjoukkue otti komennon heti alussa ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2–3. EräViikingit käväisi toisessa erässä jo johdossa, mutta janakkalalaisjoukkue väänsi tilanteen takaisin omaksi hyödykseen. Hurjassa vireessä ollut Henri Stenberg (3+3) iski Urbansin 5–7-johtoon toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä helsinkiläinen EräViikingit haki vielä kiriä, kun Joakim Lund kavensi pelin, mutta hetken päästä Jukka Jaakonsaari lisäsi vierasjohdon 6–9:ään.

Runkosarjan voiton napannut Urbans hoiti lopun tyylikkäästi: Stenberg iski pallon vielä kertaalleen tyhjään maaliin, ja sen jälkeen mestaruusjuhlat pääsivät alkamaan. Stenbergin ohella tehoja mättivät Jaakonsaari (2+3) ja puolustaja Esa Valliaro (1+2).

Finaalia oli seuraamassa Mosahallissa yli 400-päinen yleisö.

SM-sarjan pronssimitalit nappasi itselleen EräViikingit Blue, joka kaatoi Tampereen Classicin jatkoajalla pääsiäislauantaina.

Ottelutilastot

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Kuva: Juhani Järvenpää

19 comments

  1. Loistava tunnelma tuossa SSV:n ja Urbansin pelissä. Onnittelut molemmille joukkueille!

  2. Oliko pojat yhteistuumin leikannut jotkut pleijarisiilit? Komean näköinnen joukkue kieltämättä! Onnittelut voitosta!

  3. Hienosti EräViikingeille SM Hopeaa. Näistä mitalleista monet saavat vain unelmoida päivä unissaan. Niin ja saihan ervin blue pronssin tästä kaudesta. Onnittelut Janakkalaan, tuleeko ensikaudelle jopa yhdistyminen Iittalan porukan kanssa?

  4. Mitäköhän peliä viikingit oli katsomassa? Ei ollut ssv pelaamassa vaan erä viikingit.

  5. Vikingille, SSVtä ei enää ole, palaa todellisuuteen. EräViikingit black hopeaa ja sininen pronssia. Miettikää jos tätä SSV asennetta ei olisi ja joukkueet olisi yhdistäneet parhaat pelaajansa. Olisi tullut varma mestaruus.No ei haittaa, Please, pysykää kilpailijoina jatkossakin. Janakkala kiittää ?

  6. urbans ensi vuonna b-ikäisissä totaalinen farssi jos ei saa 00-vahvistuksia, nuo 01-pelaajat jäävät täysin vanhempien jalkoihin fysiikassa vaikka taitoa löytyisikin

  7. Höpö höpö. Jos SCU saa rungon pysymään (niin kuin se on kai pysynyt kohta 10 vuotta), se pärjää ihan hyvin ensi kaudellakin. Joukkueella oli yksi vahvimpia fysiikoita tämän kauden sarjassa. Toki jokunen nollanolla tarvitaan, ja niitä ei seurasta hirveästi taida löytyä.

    Ikuisuuskysymys tietysti on, hakeutuuko alueen muiden seurojen parhaimmisto Steelersiin vai Urbansiin. Tässä ikäluokassa suunta on ollut etelää kohti eli SCU on imuroinut vuosien varrella pelaajia Steelersistä.

    Onnittelut voittajille ja muille mitalisteille.

  8. Kannattajien ”viikingit”-huudot ja pelaajien alkuhuuto ”ssv” hämäsi mua ja luulin että olen SSV:n pelissä. Ervin kakkosjengille myös onnittelut pronssista.

  9. Sama kannattajien ”viikingit” huuto vaikutti erikoiselta kun satuin eksymään fb:n kautta näkemään Ervi Blackin välierää Classicia vastaan.
    Ilmeisesti kaikki asiat ei ole vielä hoidettu jättiläisessä.
    Ensi kaudelle peräpäätteet vaan vaihtuu pohjoinen ja itä.

    Onnittelut mestaruudesta Janakkalaan, hienoja pelimiehiä ja koutseja.
    Melkoisen pitkä yhteinen matka on tosi monella takana, toki jokunen kaveri on viime vuosina Steelerssistä Urbansiin livahtanut.

  10. Urbansin pojilla on aivan huikea fysiikka taidon lisäksi. Siitä se ei tule jäämään kiinni.

  11. Niin kuin täällä Pääkallossakin ollaan kauden aikana monella suulla todettu, ei uuden seuran nimihirviöksi valittu helposti kannustushuutoihin taivu. Ensi kauden Itä- ja Pohjoislisäys ei tuo asiaan helpotusta. Ihan eri keskustelun paikka on se, miksei seurojen eri joukkueilla voi olla omia lempi- tai kutsumanimiään. Mielestäni sueran identiteetti muodostuu pelikentällä ja sen laidoilla, ei kabineteissa. Onnea Urbans ansaitusta mestaruudesta!

  12. Täh, miten tässä lajissa voittaa jos tekee vähemmän maaleja kuin vastustaja. Voitti 6-10?

  13. Kyssärille, Kyllä! Poikien yhteinen päätös leikata tuo komea pleijarisiili, mihin pikkuhiljaa osallistui valmennus ja muitakin kannattajia.. Aivan huikea joukkue ja henki koko kauden, joka huipentui kevättä kohden !! Onnea vielä koko Joukkueelle ja taustoille! Hieno seurata tätä matkaa !!!

  14. urbans oli toisessa pelissä parempi, black vei ensimmäistä mutta peli kaatui virheisiin. Blackilta kuitenkin hieno suoritus kun olivat jo kaksi kertaa sillassa steelerssiä ja classicia vastaan