Ulkomaat

Suomen maajoukkuevahdille kunnianosoitus – Eero Kososesta vuoden maalivahti Ruotsissa

20.04.
2017
2 Kommenttia
4
Ulkomaat

Eero Kosonen valittiin Ruotsin Superliigan kauden parhaaksi maalivahdiksi. Kuva: perwiklund.se

Ruotsalaislehti Innebandymagazinet on valinnut Växjön maalin suuta vartioivan Eero Kososen vuoden parhaaksi maalivahdiksi Ruotsin Superliigassa.

Lauantaina pelattavaan Ruotsin Superfinaaliin valmistautuva Kosonen oli luonnollisesti tyytyväinen valinnasta.

– Se tuntuu hyvältä. Fokus on luonnollisesti lauantain finaalissa, joten en kerkeä miettimään mitään muuta. Tällaiset asiat tuntuvat tietysti erityisen hienoilta vasta kauden jälkeen. On mukava kuulla, että minut valittiin, Kosonen kommentoi Innebandymagazinetille.

Växjö pelaa lauantaina historiansa ensimmäisen kerran Ruotsin finaalissa. Viimeisen koitoksen vuoksi Kosonen ei halua vielä liiaksi summailla kauttaan.

– Se on mennyt oikein hyvin. Meillä on yksi matsi jäljellä, se on se kaikkein tärkein ja meidän on tarkoitus voittaa ottelu. Viimeisen pelin jälkeen on helpompi summailla kauden kokonaiskuvaa.

Kososelta kysyttiin myös Växjön mahdollisuuksia Falunia vastaan, joka on otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki.

– Totta kai meillä on mahdollisuus. Meidän pitää vain pelata siten kuten osaamme ja meillä on sitä kautta iso mahdollisuus voittaa, Kosonen paalutti.

Vuoden maalivahti on valittu Ruotsissa 20 kertaa ja Kosonen on ensimmäinen suomalainen, joka saavutti kyseisen kunnian. Veräjänvartija juhli joulukuussa Suomen kanssa MM-kultaa ja hänet valittiin vuoden 2016 toiseksi parhaaksi salibandyn pelaajaksi koko maailmassa. Kososen vahvojen otteiden vaikutusta Växjön finaalipaikkaan on korostettu pitkin kevättä.

Innebandymagazinet: Årets målvakt: Eero Kosonen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen