Totaalinen välieränöyryytys – EräViikingit 9, SPV 0

EräViikingit pyyhkivät SPV:llä Vantaan Energia Areenan lattiaa. Kuva: Markku Taurama.

EräViikingit pyyhkivät SPV:llä Vantaan Energia Areenan lattiaa. Kuva: Markku Taurama.

EräViikingit oli tänään todella tyly isäntä SPV:lle joukkueiden välisessä miesten Salibandyliigan viidennessä välierässä. Kotijoukkue luuttusi seinäjokelaisilla lattiaa hurjin 9-0 -lukemin ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2.

Ottelun avauserässä EräViikingit oli vähintään kaksi askelta SPV:tä edellä, sillä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-0 -johdossa. Maalintekijöinä ensimmäisen 20 minuutin aikana toimivat kahdesti osunut Miko Kailiala, sekä kertaalleen onnistuneet Roni Laasonen ja Tuomas Iiskola.

Toisessa erässä SPV sai ajoittain pelin juonesta paremmin kiinni, mutta EräViikinkien karvaamisen puhkaiseminen ja sitä kautta maalipaikoille pääsy oli edelleen hankalaa. Seinäjokelaiset eivät erän aikana maalinteossa onnistuneet, mutta isännät nakuttivat kaksi osumaa. Ajassa 26:36 Laasonen teki illan toisensa Kevin Söderlingin oivaltavasta syötöstä. Vain 18 sekuntia myöhemmin Tommi Rosendahl ampui helposti Hannes Hannulan kainalosta EräViikinkien 6-0 -johtoon.

Kolmannen erän alussa Ossi Jalonen iski röyhkeän nousun päätteeksi 7-0 -lukemat ja erän puolivälin tienoilla Janne Hyvönen taiteili upealla yksilösuorituksella taululle jo 8-0. Ajassa 54:26 Kailiala viimeisteli hattutemppunsa 9-0 -maalin muodossa. Enempää maaleja ei nähty, vaikka SPV haki kavennusta viimeisen viiden minuutin aikana kuudella viittä vastaan.

EräViikinkien tehokkain oli 3+1 -tehot tehtaillut Kailiala, sekä 2+1 -pistein onnistunut Roni Laasonen. Vaikkei tilanteita liiaksi Santtu Strandbergin maalille tullut, on nollapeli salibandyssa aina hyvä suoritus. SPV:n peli-ilmeen ero edelliseen otteluun, jonka he voittivat, oli kuin yöllä ja päivällä.

Sarja on katkolla keskiviikkona Seinäjoki Areenalla EräViikingeille.

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Miesten Salibandyliigan välierät:
18:30 EräVIikingit-SPV 9-0 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-2

Korjaus 10.4. klo 22.18: Kuudes ottelu pelatan Seinäjoki Areenalla, eikä Urheilutalolla.

43 comments

  1. Seuraava sitten vieraissa turpaan ja ratkaisupelin kohdalta voidaankin heittää jo lanttia.

  2. Voi itku…. olipahan teurastus! Kyllä näissä peleissä pitäisi olla edes tavoitteena maksavan yleisön kunnioitus. SPV oli kuin Pääsiäisen kärsimysnäytelmä. Eiköhän tämä ollut tässä ja toivottavasti uuden valmennuksen johdolla voitaisiin aloittaa ensi kauteen valmistautuminen hyvissä ajoin! Töitä riittää niin taktisesti kuin urheilullisestikin. Tässä ei enään rukouksetkaan auta. Onnea Erville superfinaaliin!

  3. Olihan näytös! Isät vastaan pojat! Onhan näitä ollu kiva kattoa, mut toki toivois et SPV sais kans jotain aikaan. 5 peliä pelattu ja SPV pelannu hyvin 2 erää edellisessä pelissä. Ihme on jos tosta vielä jatkoon menevät, niin paljon pitäis parantaa.

  4. Miten ihmeessä voi taso heitellä näin kahdessa yössä??
    Ei varmaan tarvi muidenkaan seinäjokisten mitään tähän selitellä, se meni päin peetä alusta asti. ErVi toki osasi pelata kaikki SPV:n vahvuudet pois, joten reilusti onnea täysin ansaitusta voitosta!

  5. Siis, veikkasin kauden keskivaiheessa SPV een voittamaan kultaa, mut ei voi olla näin ailahtelevasti siis kuinka huonosti siellä valmistaudutaan vai mitä? Naurettava suoritus taas.

  6. EV on onnistunut erinomaisesti joukkueen kasaamisessa, joukkue halutessaan pistää jopa Classicin ahtaalle.
    Urheilullinen puoli siis kunnossa mutta myynti ja markkinointi unohdettiin fuusiossa.
    Voisi verrata esimerkiksi tuotteeseen joka on huippua Suomessa mutta sitä ei edes yritetä myydä ja markkinoida. Rahat luppuisi nopeasti tälläiseltä yritykseltä aika nopeasti..

  7. Tapanilan Erän legendaarisen seuran salibandyosaston muistoa kunnioittaen.

  8. Kyllä EräV tälksisella pelillä vie Superfinaalipaikan ja jos näin hyvin pelaa Mestaruuden. Kaikki kentät tasaisen vahvoja. En jaksa uskoa että SPV tästä nousee…

  9. SPV näytti ottaneen maalivahdin ekan kerran pois 5 minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen ei omiin enää mennyt yhtään. Olisi kannattanut aloittaa aikaisemmin.

  10. 6 peli pelataan Seinäjoki Areenalla. EI UIMAHALLI URHEILUTALOLLA…

  11. Samaa se ollut Helsingissä jo pitkää, kai yritetty markkinoida, mutta ei vaan säbää ole vielä saatu kiinnostamaan ihmisiä. Isot lajit ja jengit, hifk fudis ja lätkä, jokerit ja HJK näyttää vievän fanit. Ja näköjään kahta lajia(jopa kolmea) ei täällä saa kannattaa 🙂

  12. Keskiviikkona klo. 18:30 peli pyörähtää taas kerran käyntiin tilanteesta 0-0.

  13. Oliko Spv:ltä hyvä ottaa aikoinaan Mika Kohonen jos menetti samalla Janne Hulmin?

  14. Helsinkiläisenä salibandyn ystävänä en ole saanut yhtään markkinointiviestiä silmiini, viimeisen viiden vuoden aikana, eikä minulle ole yritetty mitään salibandyyn liittyvää milloinkaan.
    Jokerit, IFK, HJK, Seagulls olleet aktiivisia vuosittain, voisiko kyseisistä seuroista ottaa mallia?

  15. Kauden huonoin peli SPV:ltä kauden toistaiseksi tärkeimmällä hetkellä. EV taas pelasi pudotuspelien parasta peliään. On vaikea uskoa SPV:n tuosta enää nousevan superfinaaliin. Toisaalta kuinka moni uskoi ennen kauden alkua SPV:n menevän playoff-peleihin runkosarjan kolmosen, moni ei tainnut uskoa heidän selvittävän edes Oilersia puolivälierissä. Juuri kukaan Seinäjoen ulkopuolella ei uskonut SPV:n saavan peliäkään Eräviikingeiltä ennen välieräsarjaa. Ekan voiton uskottiin olevan tuuria. Sunnuntain peli oli pari erää sellaista näytöstä ettei kukaan varmaan uskonut tänään tulevan 9-0 tulosta. Nyt ei enää uskota SPV:n nousuun, mutta kaikkeen edellä kuvattuun vedoten; vannomatta paras….

  16. Kävisin kattomassa pelit paikan päällä jos olisi vielä erä, mutta fuusioseura ei herätä tunteita, paitsi niitten maalibiisi joka on ihan hirveä. Katselen siis pelejä kotisohvalta eikä niin väliä kuka voittaa.

  17. Tänään ei vaan yksinkertaisesti usko riittänyt voittoon. Jonkinlainen ihmeteko olisi vaadittu.

  18. Olisiko seinäjoellakin tullut kilpailua lajien kesken, vaikka futiksen suhteen? Onko enää ihan yhtä hyvä joukkue kuin mestaruuden aikaan?

  19. Erän peleissä Energia-areenalla oli yhtä vähän porukkaa. Ei tuolla nyt siis mitenkään surkean vähän ollu tänäänkään jengiä, tarpeeksi, että aattelin, et Koponen ja Kohonen ei kuule ku huudan ”Nollat!”. 🙂

    Peli on parhaimillaan todella hienoa katseltavaa, mutta koko salibandyliiga on niin huonosti myyty juttu, et pitää olla hurja tsäkä tai sit tuttuja pelaamassa, että eksyy katsomoon pääkaupunkiseudulla. Tilanne on toki Seinäjoella, jossa on kolmaskymmenesosa muita kilpailevia tapahtumia. Kisa on aivan liian kova lajille, jota yritetään markkinoida samanlaisena pelinä kuin kaikkia muitakin. Lajilla on niin hirvee alemmuudenkompleksi, et se ei edes näe miten voisi olla ”the different one”.

    Ja pliis, hittoon noi heitäpalloakeskiympyrään-väliaikakisat. Ne ei ku korosta säälittävyyttä, tekevät vain hallaa koko tapahtumalle.

  20. Tänään oli Nordiksella 8200 ja Telialla 3500 katsojaa. Ei ihme että Vantaalle ei riittänyt kuin tuo reilu 700. Täällä vaan on eri tavalla tarjontaa kuin Seinäjoella, missä salibandyn lisäksi voi käydä kirkossa. Ja pari kuukautta kun odottaa niin alkaa pesäpallo.

  21. Yllättävän paljon heittelee ervin taso. Odotin että tuolla porukalla tällaiset pelit olisivat yleisiä mutta ovat olleet enemmän vaikeuksissa kuin ylivoimaisia.

  22. Hifk tosi hyvin kerännyt katsojia runkosarjassa jääkiekossa verrattuna vaikka Tampereen seuroihin. Hyötyykö siitä myös Hifk jalkapallo ja salibandy jne.?

  23. Heikkoa oli – siitä ei pääse mihinkään. Toisaalta – ennen kauden alkua muutama epäili, että onko SPV:stä edes pudotuspeleihin – sitä taustaa vasten ei ole ollut hassumpi kausi. Mutta silti taso heittelee liikaa. Toivottavasti taso heittelee oikein kunnolla, niin keskiviikkona nähdään taas oikea salibandy-ottelu. Ja Stadille tiedoksi – että on meillä kirjastokin 🙂 – ei ole pakko mennä kirkkoon, jos ei halua….ja jäihän teillä noiden 11800 katsojan jälkeen vielä n 1 000 000 jäljelle – meillä jäisi vain 50 000……

  24. Hahhhaaa, API vetää meirän kaikkien ilooks standuppia Nurmolaaseen tyyliin…

  25. Mitä hemmettiä, 703 katsojaa? Sivuilla ehkä 100-200 per sivu, päädyissä ja nojapuilla 100 päälle. Nyt jotain rotia!!!

  26. Vaikka Ervi nyt näyttäisi ihan ansaitustikin vievän finaalipaikan, on SPV tehnyt tästä keväästä miehekkään taistelun. Ja pelannut suurimman osan pudotuspeleistä ilman ykkösmaalivahtiaan.

  27. On kyllä järkyttävä ero vieraspelin ja kotipelin välillä SPV llä. En usko Kivimäen puuttumisen vaikuttavan mitenkään järkyttävästi. Vähän tottakai vaikutusta on. Välieräpareista itsellä oli tuntemus, että toinen pareista on odotettua tiukempi. Näin Jyväskyläläisenä se toive oli tietenkin Happeen suhteen. Tässä mielessä pisteet SPV lle, että ovat pystyneet kotona haastamaan fuusioseuran. Keskiviikkoa mielenkiinnolla odottaen.

  28. SPV pelaa niin materiaalinsa äärirajoilla selkeänä altavastaajana ylivoimaista materiaalia vastaan, että tälläiset kyykyt on todennäköisiä. Edellinen ottelu Seinäjoella oli todella väkevä suoritus, kun katsoo sarjaa kokonaisuutena. Kun Hannula onnistuu ja viimeistelyssä on onni matkassa, niin edelleen voittaminen on mahdollista, ainakin Seinäjoella.

    Mielestäni SPV:een mollaamisen sijaan voisi olla paikallaan kunnioittaa, kun sarja on edelleen vasta 3-2, vaikka palikat ovat EräV:n rosterissa ihan eri tasoa.

    Mielestäni SPV:n loukkaantumisen kautta selkiintynyt maalivahtitilanne on parantanut Hannulan otteita, kun tietää, että vastuuta tulee illasta toiseen. Niissä peleissä, joissa SPV on voittanut, on Hannulla ollut erinomainen.

  29. On kyllä järkyttävä ero vieraspelin ja kotipelin välillä SPV llä. En usko Kivimäen puuttumisen vaikuttavan mitenkään järkyttävästi. Vähän tottakai vaikutusta on. Välieräpareista itsellä oli tuntemus, että toinen pareista on odotettua tiukempi. Näin Jyväskyläläisenä se toive oli tietenkin Happeen suhteen. Tässä mielessä pisteet SPV lle, että ovat pystyneet kotona haastamaan fuusioseuran. Keskiviikkoa mielenkiinnolla odottaen.

  30. Järkyttävä peli SPV:ltä. Kivimäen puuttuminen vaikuttaa sillä tavalla että sais aikasemmin vaihtaa veskan, jos toinen ei saa mitään kiinni.

  31. spv:n roikutkaan ei menneet omille, tee siinä sitten peliä noilla käsillä

  32. huvittavaa syyttää veskaa kun joukkue tekee 0 maalia

  33. Hivenen huvitti, kun selostaja tosissaan mietti IS-TV:llä, että aloittaako Lallukka maalissa keskiviikkona. Siinä meillä oikein asiantuntija…

  34. voittomaali ajassa 3.10, kyllä on jännä sarja, pääseeköhän korsmanin altavastaajat jatkoon…

  35. Salibandykauden huipennus Vantaalla? No ei voi mitään tehdä tällä kaudella mutta herättää ajatuksia ensi kaudelle, toivottavasti.
    Soperfinaalista on tulossa varsinainen huipennus, jäädään nyt odottamaan näkyykö se stadissa mitenkään?

  36. Haluaisiko Eräviikingit opastusta ottelutapahtuman kehittämiseen, Keski-pohjanmaalla on yksi aika velho tyyppi siihen.

  37. Olin katsomassa eilen ensimmäistä kertaa Salibandyliigaa. Muutama itseäni yllättänyt asia tapahtumasta ja ottelusta:

    – Hallin ulkopuolella ei näkyviä viitteitä että Energia Areenalla pelataan semifinaaleja. Luulis olevan hankala houkutella muita kuin lajiniiloja.

    – Promovideot mm. maalien yhteydessä oli heikot ja tyyli jostain 90-luvulta. Väittäisin että moni design puolen opiskelija pystyisi luomaan parempaa jälkeä pienellä budjetilla tai jopa ilmaiseksi. Huipputason joukkueeksi EV on huonosti brändätty.

    – Vaikea käsittää miten SPV on onnistunut voittamaan kahdesti. Näytti olevan lähes mahdotonta päästä pelkästään karvauksen alta pois.

    – Varsinkin kotijoukkueella monta maajoukkuepelaajaa rosterissa. Ei hirveästi hypetetty tai tuotu esille asiaa…

  38. Voisi kopioida lähes jokaisen joukkueen sivulle – niin naisten kuin miestenkin puolella! Campossakin porukka kyseli, että alkaako tuolla joku peli – naisten liigan välerä – no pieni katsomo oli onneksi täynnä! Nyt Nurmijärvelle kunnon meininki!

  39. Ketjussa paljon hyviä asioita, mitä eräviikingien kannattaisi miettiä, esim kadunvarsi mainokset ovat vieläkin tätä päivää. Promovideoiden tekeminen ei todellakaan nykyään vaadi miljoona, yhteistyötä esim mediaopiskelijoiden kanssa, opiskelijat saa mielekästä tekemistä ja näkyvyyttä töilleen. Siitä vaan ensi vuonna toi homna paremmin maaliin

  40. Ihan hyvää spekulaatiota tuo mielestäni oli, että aloittaako Lallukka maalissa keskiviikkona. Tuskin aloittaa, mutta miksei, jos olisi nollat eilen pelannut?

  41. Ei kai tuota nyt veska piikkiin kukaan ole laittamassakaan, mutta ehkä 3-0 , 4-0 vois herätellä ja vaihtaa veskan. Nyt ei välttämättä ole siihen mahista…

  42. Aika ajaa jokaisen porukan ohi silloin kun pelaajat käyvät vanhoiksi. Spv nosti koko Suomen salibandyn urheilullisuuden tasoa kun voitti ensimmäisen mestaruutensa, Silloin pelasi hurjalla vauhdilla jopa neljällä ketjulla kun toiset kärjen haastajat luottivat kapean kärjen taitoneppailuun. Classic kasvatti kokonaan uuden sukupolven kunnes mestaruus irtosi. Spv:n valmennus tekee ihmeitä kun tuolla materiaalilla on viemässä välieräsarjan seiskapeliin. Mestaruuteen tai saatikka finaaliin asti ihmeetkään eivät taida riittää. Uudistusta tarvitaan: nuoria tarvitaan, kun nuoret nousevat niin vanhatkin nuortuvat ja osa heistä antaa tilaa nuoremmilleen