Vahva toinen erä ratkaisi – EräViikingit on C2-poikien Suomen mestari

EräViikingit juhli keskiviikkona C2-poikien Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit juhli keskiviikkona C2-poikien Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja TPS mittasivat toisiaan C2-poikien kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa Mosahallissa. EräViikingit voitti pelin maalein 6-5 ja vei ottelusarjan voiton nimiinsä lukemin 2-1.

Molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä EräViikingit oli iskussa ja vei kaksikymppisen nimiinsä maalein 4-1. Vaikka TPS pelasi vahvasti viimeisessä erässä, niin kotijoukkue piti pintansa loppuvihellykseen saakka. Kaikki finaalipelit ratkesivat maalin erotuksella.

EräViikinkien tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Arttu Rytkönen. Aleksis Hanhisalo maalasi kahdesti puolustajan tontilta. Saku Kontulainen pysäytti maalillaan 26 laukausta. TPS:n puolelta kahden pisteen pelaajia olivat Lenni Kemppainen (2+0), Tarmo Moilanen (2+0), Valtteri Koskinen (1+1) sekä Marius Suominen (0+2).

TPS:n Suominen oli pudotuspelien tehokkain kokonaispistein 15+6=21. Saman seuran Waltteri Vesterinen oli kokonaispörssin kakkonen tehoin 4+14=18.

EräViikingit nappasi nyt historian ensimmäisen SM-kultamitalinsa. Pronssimitalin kahmaisi Nokian KrP, joka kaatoi pronssipelissä Oilers NG:n maalein 10-5.

Ottelutilastot
Sarjan pudotuspelien kokonaistilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

10 comments

  1. Eikös moni oo täällä haukkunut ettei ervillä ole hyvää juniorituotantoa 😀

  2. Ei ole tuotantoa ottaa lähialueen muiden joukkueiden kasvattamat pelaajat

  3. Mistä näitä kateellisia sikiää? Tuostakin joukkueesta suurin osa on pelannut Erässä alusta alkaen. Ja miten se tekee ottamiseksi, jos pelaaja x haluaa itse hakea jostain muusta joukkueesta?

  4. On kyllä varmaan enemmän tiikeri kasvatteja kuin erän omia pelaajia, taitaa olla yhteensä 4 tai 5 erässä pelannut vaikka E junnuissa, paras joukkue voitti kultaa mutta älkää nyt todellakaan alkako puhua juniorituotannosta, lähinnä alkaa naurattamaan. 😀

  5. Joo, sovitaan niin, että tiikerit voitti C2 mestaruuden. Ei tule sitten paha mieli eikä kukaan naura sinulle.

  6. Täydellinen argumentaatiotaidon puute sulla, en pahoittanut mieltäni ja jos joku nauraa mulle niin ei hetkauta, mut eihän tossa nyt erä-kasvatteja oo ku muutama 😀 ja tietenkin saa siirtyä minne haluaa enkä ole kuullut että ervi c2 olisi ketään kalastellut, vapaaehtoisesti sinne on siirrytty, sarjan paras jengi voitti, mut pointti mulla siinä että seuran efortti ton tähtikatraan valmentamisessa ei oo todellakaan pitkäjänteinen.

  7. Onnea eräille. Taitaa olla niin, että yhdelläkään ”suurseuralla” ei ole puhtaasti omia junnujen, vaan kyllähän isot seurat hakee pelaajia ja sinne hakeudutaan. Erän juniorimylly sitten koulii siitä pelimiehen. Ja pääsääntöisesti pieniltä paikkakunnilta on pakko lähteä isompiin seuroihin. Isoissa kaupungeissa on massaa hieman eri tavalla, mistä nuo pelaajat valkeata. Mutta ei mitään pois erviltä, onnea sinne

  8. Tiikerit kasvatteja ErVillä on 6. Arttu Rytkönen, Aarne Rissanen, Vertti Leppävuori, Veeti Mikkola, Max Lilja ja Jacob Kerola.