Video: Kovaa peliä Jyväskylässä – kyynärpää naamaan, maila sukukalleuksille ja rajuja tällejä

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee ja Tampereen Classic väänsivät sunnuntaina Jyväskylässä miesten Salibandyliigan välierien saralla. Classic oli ottelussa selkeäst vahvempi ja vei voiton maalein 8-2.

Ottelun ykköshahmo oli viidesti maalannut Sami Johansson. Janne Lamminen tehtaili pisteet 1+2 ja Jussi Piha tarjoili kolme maalisyöttöä. Miro Tuomala pysäytti Happeen maalilla kaikkiaan 31 laukausta.

Maalien lisäksi ottelun jälkeen on puhuttanut rajut otteet. Ottelun alussa Happeen Otto Tikka löi maalinedusväännössä Nico Saloa kyynärpäällä naamaan ja Lassi Vänttinen nappasi Tikan teon seurauksena kuristusotteeseen. Molemmille tuomittiin viiden minuutin jäähyt tilanteesta.

Ehkä eniten porua aiheutti kuitenkin kolmannen erän tälli, jossa Happeen Petri Kauko pysäytti Mikko Leikkasen etenimisen vähintäänkin kyseenalaisesti. Kyseisestä tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Classic johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Sarja jatkuu keskiviikkona Tampereella. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Esa Jokisen ottelukuvat
Ottelutilastot

40 comments

  1. Toi Vänttiselle annettu femma oli aivan käsittämättömän. Dumari klassisesti päästi housuun.

  2. Siis on tuo Kauko vaan pelle 😀 Nätti filmaus tossa omassa sikailussa.

  3. Ei tekojen rangaistavuus poistu sillä, jos niitä on edeltänyt joku toinen teko. Pelaajien pitää uskaltaa jättää järjestyksenpito tuomareille.
    Kostotemput on tyhmää oman vaihtopenkin päälle kusemista ja niistä pitääkin joutua vastuuseen. Tyhmimpiä jäähyjä, ja tyhmyydestä sakotetaan.

  4. Ai että Kotilainen on Happeen sika?
    Kyllä ne ovat nuo jutussa olleet herrat. Muun muassa. Tyypillistä Happeekohellusta.

  5. Tikalle vähintään 5-10 peliä pelikieltoa. Muille ei mitään. Samoin laittaisin tuomarit vaihtoon. Ovat myös epäonnistuneet ja pahasti!

  6. Näytti aika pahalta tuo Salon loukkaantuminen, kävikö pahasti? Äijät jää kentälle makaamaan puolet peliajasta ja loppujen lopuksi ollaan toisen vaihdon jälkeen takas kentällä? Classic vois lopettaa tuon jälkipurnaamisen ja pelata pelit ja jatkaa seuraavaan peliin eikä pelin jälkeen pyytää lisää rangaistuksia. Happee sentään pelaa ja jatkaa seuraavaan peliin. Lisäksi hoikkasen jäähy. Jos isot äijät ei osaa ottaa vastaan kaksinkamppailua ja ei tiedä että tässä sarjassa pelataan kovaa niin vois harjoitella sitäkin vaikka reeneissä. Nyt valoja classic tähän pelleilyyn.

  7. Ihan kauheeta kattoa Happeen pakkien pelaamista. Puskettiin ja menetettiin, oltiin pois työmaalta, niin että rauhassa sai tehdä. Pelinsuuntia nähtiin jo ensimmäisessä maalissa: Lahti puskee, menettää, pallo rullaa ja päätyy vapaana olevalle Classic pakille. Kotilainen seisoo ja ojentelee mailaansa vieressä, mutta ei pidä oikeasti syöttösuuntaa tai vastustajaa. Junkkarisen piruetit kolmen vastustajan keskellä lähes alimmaisena miehenä, menetys ja maali. Vänttinen oli niin yksin, että ehti ensin laukoa ja sitten sijoittaa rauhassa torjunnasta tulleen pallon yläseen. Pistäkää nyt vaikka se mökki sinne 40 % ja yrittäkää vaikka vastaiskuista.

  8. Toi Kaukon niitti on kyllä yksi v-mäisimmistä tempuista joita olen vähään aikaan nähnyt millään sarjatasolla, eikä rangaistuksia. Päiden yhteen osuminen olkoon vahinko tai ei, niin kontakti on täysin tahallinen. Eikä jää Tikka paljoa jälkeen. Noilla otteilla Happee on salibandyn häppee…

  9. Happee on jäljessä aivan joka asiassa, mitä itse peliin tulee. Turhautuneena sitten reagoidaan törkeyksillä. Hävettävää toimintaa, ei tule Pulkkiselle oikein arvoisensa jäähyväiset.

    Nimimerkillä inhoan Classiccia.

  10. Mitä käsittämätöntä Vänttisen vitosessa on?

    Kävi käsiksi vastustajaan, joten aivan selvä tilanne.

  11. Kuka saanut joskus nyrkistä naamaan käsi pystyyn? Kyllä siinä yleensä muutaman minsan on pihalla ja sit elämä jatkuu. Tapaus esim. Saloon viitaten, sit vasta sattuu kun viedään paareilla vai?

  12. Haluaako joku lyödä vetoa saako Kauko lopun kontaktistaan pelikieltoa? Ite veikkaan että ei koska osasi heittää kivat loukkifilmit myös itse.

  13. Urpo ei ehkä ymmärrä että sitä päätä voi mennä selvittämään sinne vaihtoaition puolelle ettei tarvii peliä kuluttaa vaa makamalla. Kyse ei ollut siitä etteikö sattunut, kyse on siitä että isot äijät nousisi kentällä pystyyn ja jatkaisi peliään. Kaikki tätä tekee että tässä vois jokainen miettiä omaa esittämistään.

  14. Kun tuota koostetta katsoo tarkkaan tikan ja Salon kohtaamisesta: Tikka tilanteen jälkeen tulossa taputtamaan Saloa selkään ja pyytämään anteeksi kun Vänttinen ottaa tilanteen jälkeen toista selän takaa kurkusta kiinni. Itse pelanneena jokainen sen tietää että jälkipeli on kaikista pahinta mistä niitä jäähyjä saa. Molemmilta typerä tilanne joten tämän takia joko molemmat saavat lisää rangaistusta tai ei kumpikaan.

  15. Onhan tuo Happeen börsday-pelaaminen jo melko tragikoomista. Surullista, että ko seura on alentunut tuolle tasolle.

  16. Kehon elekielestä päätellen Kauko ja Tikka eivät ihan anteeksipyyntöjä toivota Salolle, vaikka jotain asiaa näyttäisi kuitenkin olevan…

  17. Hynynen selkeästi halusi sitä mailaa jalkojensa väliin…oikea rangaistus 2min vastustajan mailasta kiinni pitäminen.

  18. Classicin kaltaista avauspelaamista olen aina halunnut nähdä. Hienosti pakit nostavat jalalla ylös ja sitten pallo liikkuu erittäin nopeasti mieheltä toiselle kohti maalia. Se mitä Happee voisi vielä tehdä vaikeassa tilanteessa, on pitää kenttätasapaino ja varmistukset sekä hyökätessä että puolustaessa. Lisäksi karvaus pitäisi laskea 50%. Ei niitä riistoja saada nykyisellä korkealla karvauksella, koska Classicin pakit ovat pelkkää timanttia… huom. kahden ketjun pakit…kolmonen on Classicillakin kuolevainen, eikä se juuri pääse pelaamaan.

    Eilen Happeella oli paikat naulata myös 8 maalia. mutta viimeistely oli onnetonta, kuten myös se puolustaminenkin. Ei tuolla määrällä virheitä ja ylihyökkäämistä vaan voi pärjätä tuolle maailmanluokan joukkueelle.

  19. Happee on perinteisesti ollut joukkue joka tekee paljon maaleja ja myös päästää. Nyt on vaan niin kova joukkue vastassa että Happeen ei kannata lähteä hurlumhei peliin. Siis tila ja aika pois Classicin taitureilta sekä joka ukko asennoituu tinkimättömään oman maalin varjeluun.
    Vastareista sitten maaleja. Classic on nyt tehnyt helppoja maaleja joten tuskin seuraavassa pelissä pääsee yhtä helpolla.

  20. mikä teitä jyväskyläläisiä vaivaa? miten tästäkin pelistä voi päällimmäisenä löytää classicin sikailua kun tikka painaa kyynärpäällä naamaan, hynynen sulkee mailan jalkoväliinsä ja kalastaa itelleen ton loukin, kauko ajaa pallotonta miestä naamaan ja hoikkanen ajelee selkään. puhumattakaan edellispelin pörssin jatkuvasta roikkumisesta ja ansaituista vitosista

  21. Täällä on taas kaikki nerot tätä tarinaa kehittelemässä! On kehon kielen tulkit, varmaa tietoo kotisohvalta hidastuksia katsottaessa jne. Se, joka ei koskaan ole tuolla kentällä tosi toimissa ollut, ei voi mitenkään ymmärtää eroa liveäksonin ja kuvaseurannan välillä. Kun kähistään maalinedusruuhkassa, on etäältä kuvatusta videosta mahdoton sanoa menikö maila jalkojen väliin ensin, vai hyppäsikö pelaaja tahallaan lukitakseen kaverin mailan jalkoväliin. Mitäs luulisitte, kumpi tuntuisi todennäköisemmältä? On tietysti tosi helppoa jähmettyä siinä tyynesti ottamaan se maila pois ja jättää peliliikkeet sillä erää siihen. Ja Kauko taisi pysähtyä, ei selkeästi liikkua toisen liikeradalle. Eikö estäminen tulkita säännöissä aktiiviseksi liikkumiseksi estämään toisen liike? Oliko sillä Classicin kaverillakin pari metriä aikaa väistää? Kumpikaan ei ehtinyt, sen verran nopea tilanne.

  22. Kaukolla ei ole kyllä pienintäkään kunnioitusta vastustajiaan kohtaan. Häneltä näkee tälläisiä ”pikkusikailuja” usein, mutta selviää aina ilman rangaistuksia. Sitten itse itkee joka tilaanteesta. Naurettavaa!

  23. Joo mitähän taas sanois ton videon jälkeen. On eriasia pelata kovaa kuin sikaa. Tikan tekoon tiivistyy happeen tämän hetkinen tekeminen hyvin. Tietenkin pitää mennä suojelemaan omaa maalia mutta sekin tehdään vähän sinne päin niin käy näin. Ei keskitytä tarpeeksi. Ja toi Kauko on ennenkin ollut tällainen varsinkin kun ikää on tullut. Suu käy, kalastelee heittäytymällä ja tekee tällaisia aivopieruja. Varmasti joskus ollut hyvä pelaaja mutta nykyään edustaa sitä pelityyppiä mitä itse en hirveästi arvosta 😀 ja vielä jengin kapteeni.. Happeen pitäisi ottaa mallia heikkisestä, pelaa kovaa, pää kestää ja tekee paljon duunia siellä ja keskittyy itse peliin.

  24. Happeen ainoa keino menestyä tässä sarjassa on sama kuin spv:llä Erää vastaan. Bussi maalin eteen ja toivoo että saa itse muutaman tehtyä vastaiskuista ja erikoistilanteista. Happee ja Spv ovat kummatkin kovia jengejä juoksemaan mutta moserniin pallonhallintapeliin ei niistä ole. Ainakaan taitavia jengejä vastaan. Karu fakta on ettei kädet vaan riitä.

  25. Tuossa Kaukon taklauksesssa Leikkaseen ei ole mitään vahinkoa. Leikkanen syöttää pallon pois ja yrittää kiertaa Kaukon ja ajaa maalille. Kauko ottaa sitten asekeleen kohti Leikkasta ja kääntää asentonsa taklausta varten. Päiden kolahtaminen on vahinko, mutta johtuu siitä ettei Leikkanen pysty valmistautumaan tilanteeseen ja hänen päänsä retkahtaa Kaukon päähän. Juuri tällainen pelaamien pitäisi lajista saada pois ja siksi haluasin Kaukolle rangaistuksen tilanteesta. Jos tällainen sallitaan käy jollekin vielä todella pahasti. Muista tilanteista ei mielestäni mitään jälkiseuraamuksia tarvita. Mainittakoon vielä, että tilanteesta olisi varmaan saanut jääkiekossakin jäähyn, koska peliväline on jo syötetty pois. Ja siinä lajissa on aika erilaiset varusteet näitä törmäyksiä varten.

  26. Kyllä sitä sikailua on ihan molemmissa joukkueissa. Happeella tässä pelisse Kauko ja Tikka, Classicilla Lamminen ja Pylsy. Pekan pelityylistä en ole koskaan pitänyt, on osannut sikailut tehdä aina niin taidolla ettei tuomarit niihin puutu, pelityyli ei vain ole kaunista katseltavaa.
    Tuomarit vois tässä sarjassa laittaa vaihtoon ja äkkiä, molemmin puolin tilanteita jotka jäävät aivan huomioimatta tai ei uskalleta viheltää.
    Eikös näihin peleihin pitänyt olla valittuna parhaat tuomariparit ??

    Classicille kuitenkin kaikki kunnia eilisestä pelistä. Olivat huomattavasti parempia joka saralla.
    Happeen peli on ollut tänä vuonna tahmeaa, pelityyliä ei ole saatu muuttumaan, puolustus olematonta.
    Monet pelit on maalivahdit pitäneet pystyssä, Miro oli eilen hyvin mukana mutta ei hänkään kaikkea pysty torjumaan !

    Mutta täytyy tosiaan muistaa että Happeessa tehdään pääosin talkoovoimin töitä, silti kuitenkin kärkipäässä jo monena vuotena. Joten hatunnoston arvoinen paikka !
    Mutta näihin karkeloihin Happeella ei kuitenkaan ole sanottavaa. Kaikinpuolin taitava joukkue, leveä materiaali mutta annetaan koko kausi pelata kuin hirvenvasat kevätlaitumella.
    Kyllä Classic nyt vaan on huomattavasti parempi ja menossa toiseen mestaruuteen tänä vuonna.

  27. Kertokaa nyt joku tuolle urpolle nimeltä Otto Tikka, että tämä laji ei ole jääkiekkoa, jossa maalinedustaa saa puolustaa hakkaamalla. Ei ole ensimmäinen kerta kun tämä sama kaveri heiluu siellä maalin edessä ja huitoo milloin kyynerpäillä, milloin poikkarilla vastustajia. Ja aivan tahallisia, pirun vaarallisia tekoja. Ei sata varmana tuossakaan Salolle mennyt kuiskimaan anteeksipyyntöjä vaan jotain aivan muuta. Alkaa ottaa Savolaisen paikkaa liigassa puolustajana, jolla ei liike riitä, joten pitää turvautua näihin kyseenalaisiin keinoihin.

  28. Talkoo HaPPee oikeutettu sikailuun? Tikka noin 5peliä Kauko 3peliä huilia noista tilanteista. Vänttiselle max 2min. Ei vaan pysty ymmärtämään näitä jkylä puolustus puheita. Niin kauan kun pelataan kovaa roikutaan vähän paidassa/kädessä annetaan palautetta jne on ymmärrettävää, mutta jkylä kyynärpäätä päähän, selkään, rintaan jne.

  29. Jos Kailialle tuomittiin aiemmin tällä kaudella jälkikäteen 1 pelin pelikielto Timo Johanssonin ”taklaamisesta”, niin kyllä samoilla perusteilla Kaukolle pitäisi antaa myös kakkua. Ainoat erot noiden tilanteiden välillä ovat siinä, että Leikkanen ei sukeltanut ja Kauko pyrki vielä selkeämmin taklaamaan.

  30. Puolin ja toisin kovaa peliä. Äärirajoilla. Kovasti Happeen otteet puhuttavat, mutta aika sikamaisia otteita filmaamisen lisäksi löytyy Classicilta. Muun muuassa ekan erän Nico Salon järkyttävä viikatelyönti täysiä Paul Kotilaisen käsille meni tuomareilta täysin ohitse; Vähintäänkin 1-3 ottelun pelikiellon paikka.

  31. Classicin pojille hamekankaat päälle ja kohti keskiviikon peliä!

  32. ”Masa”: Laitetaan Classicille vaikka mekot päälle niin voittavat. Joukkueiden tasoeroihin nämä sikailut tai niiden loppuminen ei vaikuta.

  33. Hoh-hoijaa. Nyt tehdään sitten jo aika huikeita analyysejä eilisestä pelistä maalikoosteen perusteella. Peli repesi loppua kohden, mutta oli ihan hyvätasoinen ja tasainen vääntö pitkän matkaa. Kummallakin ylilyöntejä, kummallakin pikkusikaa ja vähän isompaa sikaa, kummallakin loistopelin pelanneita äijiä ja Happeella vaan kapeampi rosteri. Eikä ihan heti junnuista ole tulossa paikkaajia noille viime aikojen ja jossain kohtaa uransa lopettavien tilalle.

    Pylsyn ”loukkaantumiselle” naureskeli jo omatkin Happeen jätkien kanssa ja Salolta näytti vähintään tää kausi olevan ohi, kun Tikan tilanteessa meni jalkakin ihan …kaksi eikä päässyt avustamatta kaukalon reunan yli. Ja sitten jo yv:llä pyörittämässä peliä. Loistavia pelaajia ja urheilu-uran jälkeen sitten jotain näytelijänuraa Putoksessa tai vastaavassa. Eikä noilla muutamalla Happeen ukolla vaan enää riitä. Vanhemmat Kotilaisen veljekset ihan yössä. Ja nuorista ei ole enää miksikään kiintotähdiksi ainakaan nuorella iällä. Liponen, Ilmonen, Virtanen vaan eivät ole sellaisia tähtiä, mitä a-junnut tuotti vielä muutama kausi sitten

  34. Huolissani olen lajin kehityssuunnasta mikäli näihin törkeyksiin ei puututa.

  35. Kyllä Salon viikate meni kyllä ihmeelisellä tavalla tuomarien ohi. Toisaalta jos Paul oli tipahtanut maahan pitelämään kättä, odottelemaan huoltajaa niin tämäkin olisi saatu koosteeseen ja kakkua jälkikäteen

  36. Kyllä Hynynen tasan tarkkaan tiesi, mitä teki, kun kaappasi mailan jalkojensa väliin. Classic pakki olisi jäähyltä olisi säästynyt, kun olisi irroittanut mailasta. Nyt käsi nousee jäähyn merkiksi, kun huuto kajahtaa ilmoille. Hyvin kalastettu 2 minuuttinen.

  37. Toi Hynynen ”jalat ristiin” ihan paras ja kaveri saa vielä tosta jäähyn?

  38. No, nytpä vaihtui tuomarit sarjaan. Harmi! Olisin mielelläni nähnyt lisää tätä viihdyttävää sarjaa. Tuomarit palvelivat peliä mainiosti ja juuri playoffeihin sopivasti.

  39. Toivottavasti ohjeistus on, että linja tiukkenee huomattavasti. Muuten tässä sarjassa lähtee joku paareilla kentältä.

  40. Tämä on huikeaa peliä molemmilta. Mennään eikä meinata. Annetaan painetta, koitetaan puolin ja toisin ajella, estää ja antaa pientä possua. Tuolla on agitaattorit kentällä ja siellä mennään eikä ihmetellä. Kun isot pojat pelaa, niin silloin ryskyy ja tunteet käy kuumina.

    ja se, että kukaan pelaajia varsinaisesti syyllistäisi tai että vaatisi ”pelaamaan” enemmän sääntöjen vihreällä kuin punaisella puolella, niin se, keneen hakkuri iski, onkin erotuomarit, eli se että pelaajat vetää toisiaan kuin vierasta sikaa, niin hinnan siitä maksoi erotuomarit.

    Jees, nyt kun syyttömät on saatu pois sarjasta, niin voidaan jatkaa 🙂