Video: Rankkariyritys pomppi oudosti maalitolpissa – ensin tuomari hylkäsi ja sitten hyväksyi maalin

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Allsvenskanin pudotuspeleissä sattui lauantaina erikoinen tapaus. Gävlen GIK:n ja IBF Örebron välisessä playoff-ottelussa ratkaisevaksi jäänyt rangaistuslaukaus pomppi maalitolpista ulos, ja tuomari pyörsi päätöksensä vain hetki sen jälkeen kun oli hylännyt maalin.

Rangaistuslaukauskisaan venyneen ottelun ratkaisumaalin iski Olle Åhman. Hänen laukoma veto osui ensin etutolpan kautta toiselle puolelle maalirautaan, minkä jälkeen pallo kimposi ulos.

Alla olevasta videosta näkee, kuinka ottelun erotuomari on ensin näyttämässä maalin hylkäystä, mutta muuttaakin sen maalin viittomiseksi.

Päätös herätti keskustelua Twitterissä. Muun muassa tukholmalaista Djurgårdenia valmentava Mikael Öhman otti kantaa tuomareiden toimintaan.

– Tämä saattoi/pitäisi olla viimeinen ottelu tälle tuomariparille, Öhman twiittasi.

Kaiken lisäksi Örebro eteni lauantain rankkarivoiton myötä ensi kaudeksi korkeimmalle sarjatasolle, Ruotsin Superliigaan.

4 comments

  1. Harmi kun maalivahti juuri peittää näkyvyyden. Uskon että pallo oli maalissa, koska pystytolpasta ei pallo pomppaa ylöspäin. Nythän pallo pomppaa taivaalle, mikä on selkeä merkki siitä, että pallo osui maalin sisällä sivurautaan. Eihän tuollainen pomppu muuten ole mitenkään mahdollinen.

  2. Harmi, kun ei näy toisesta kuvakulmasta, mutta en epäilisi yhtään miksi ei olisi maali ollut. Pallo tekee pomppun ylös, jota ei todellakaan tee pystytolpasta. Lisäksi verkkoheilahtaa, jota ei tapahtuisi mikäli olisi tolppaan osunut. Itsellänikin saattaisi alkuun ensireaktio tulla, että ei maalia, mutta yhtälailla nopeasti sen muuttaisin maalinäytöksi, kuten kyseinen tuomari.

  3. Olen täysin samoilla linjoilla, mitä ovat minua ennen kommentoineet. Ei pallo olisi voinut pystyputkeen osuessaan ottaa moista pomppua ja tuomari oli kuitenkin oikealla paikalla. Uskon hänen nähneen hyvin, missä pallo oikeasti kävi.

  4. Allsvenskanissa ei kyllä mitään playoffeja pelata Divarin malliin vaan karsinnat, eli Örebro eteni tuolla rankkarikisavoitolla suoraan Superliganiin samoin kuin Jönköping toisesta ”välieräparista” jossa voitti Djurgårdenin ja kaikkien näiden joukkueiden kausi on nyt ohi. Aika merkityksellinen tuomio siis, mutta oikein se taisi mennä.