Video: SPV oli Vantaalla aivan kuutamolla – EräViikingit vei voiton maalein 9-0

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja SPV mittasivat toisiaan maanantaina Vantaan Energia Areenalla. EräViikingit oli tyly isäntä ja vei voiton maalein 9-0.

EräViikinkien tehopelaajia olivat eritoten Miko Kailiala (3+1) ja Roni Laasonen (2+1). Santtu Strandberg torjui 11 kertaa ja piti salibandyssa harvinaisen nollapelin. Puolustaja Ossi Jalonen iski pelissä uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin.

EräViikingit johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-2. Välieräsarja on katkolla keskiviikkona Seinäjoella.

Juhani Järvenpään ottelukuvat
Ottelutilastot

15 comments

  1. Pitäisiköhän Ervin palkata joku hommiin, joka osaisi markkinoida ottelutapahtumaa siten, että halliin saataisiin jokunen katsojakin? Tällä hetkellä katsomo aivan tyhjä ja nekin katsojat, jotka katsomassa niin ovat ilmaislipuilla. Pelataan kuitenkin välieriä. Lopuksi vielä vedetään katsojamäärä tilastoihin pari sataa yläkanttiin, jottei näyttäisi ihan niin pahalta tilastoissa.

  2. Mites sä IDEA VAIN sitten asian hoitasit? Vai avaudutko ulkopelillistä asioista, kun peliä, taitoa tai taktiikkaa ei pysty pahemmin haukkumaan?

    On ihan eri asia saada katsojia jossain Seinäjoella, jossa ei koskaan tapahdu mitään, kuin pääkaupunkiseudulla, jossa kisa katsojista on valtava ja tarjontaa on samana päivänä useassa eri lajissa. Eilenkin pelattiin sekä lätkän välieriä että Veikkausliigaa.

  3. Osa yleisöstä monesti kameran ”pimeällä” puolella, eli lienee ihan oikein toi lukema, mutta ei se hyvä ole kyllä millään mittarilla

  4. Classic vetää hyvin porukkaa peleihin. Väitätkö siis, että myöskään Tampereella ei koskaan tapahdu mitään joten on helppo saada väkeä katsomoon? Ei varmaan lätkä ja futispelis oo kaikki kaupungin urheiluhemmot? Jokunen katsoja jää vielä kotiinkin jonka voisi houkutella peliin.

  5. Lopettakaa pääkaupunkiseudun herrat ja rouvat jo itkeminen siitä ettei Seinäjoella tapahdu mitään. Se ei mitenkään selitä Teidän heikkoja katsojamääriä. Totuus on se että hyvin iso osa katsojista jokaisella paikkakunnalla on jotenkin sidoksissa lajiin. Kyllä heikosti saadaan lajiin liitoksissa olevaa väkeä (junioreiden vanhemmat jne) paikalle jos ollaan 500 lukemissa jatkuvasti.

  6. On pk-seudulla tarjontaa enemmän kuin muualla, mutta sitä ei saa käyttä tekosyynä. Siellä asuu kuitenkin noin 20% koko maan väkiluvusta.

  7. Salibandyssä on some ainoa markinointiväline jolla tavoitetaan ainostaan aktiiviset kannattajat.
    Samalta näyttää myös Superfinaalin osalta.
    Jos halutaan lajiniilojen ulkopuolelta yleisöä niin vähintään printtimedia on saatava mukaan.

  8. Tapahtuu tai ei ni naisten ykkössarjan lentopallo saa Sjoella enemmän katsojia kuin Ervin pelit. Nopeasti laskettuna Sjoella tai alle 30km säteellä on pääsarjatasolla mitalipeleissä 7-8 eri joukkuetta. Että kai siellä jotain tapahtuu vaikkapa verrattuna asukaslukuun. En minäkään tiedä mitä pk seudulla pitää tehdä saadakseen ihmisiä katsomoon. Ehkä kuitenkin kysyn, että miten ovat aiemmat toimenpiteet täyttäneet katsomoja? Tehkää jotain toisin tai uutta, kai.

  9. ErVi pelaa käytännössä kaikki pelit vieraspeleinä. Energia Areenan tietämillä ei paljon ko. joukkueen kannattajia löydy ja tuntevatko omat fanitkaan enää joukkuetta fuusion jälkeen omakseen?

  10. EräViikingit on tehnyt valintansa tietoisena että koti-ottelut pelataan Vantaalla.
    Kuinka moni Myyrmäen lähialueella on saanut ”kutsun” EräViikingkien markkinoinnilta? Vantaan Energia Areenan ottelut eivät näy ulospäin mitenkään ottelupäivinä,
    Salibandyä markkinoidaan ainoastaa lajin sisäpiirille joten katsojammäärät jäävät pieniksi.

  11. Paikkalliset säbäjunnujoukkueet (potentiaaliset asiakkaat) ovat lähinnä käärmeissään ErVin kotipeleistä Energia Areenalla, heiltä menee omat treenivuorot pelipäivinä. Vaikka kutsu tulisikin, tuskin kukaan haluaa maksaa, jokuselle ilmaislipulle löytyisi käyttöä.

  12. Olisiko suurin syy sittenkin raha? 15€/peli on yksinkertaisesti (ainakin itselleni) liikaa. Etenkin, kun on niin paljon mahdollisuuksia seurata matseja himasta, eikä tarvitse esim. länsi-vantaalle suunnistaa.

    1) Meikäläiselle tulee himaan urheilusanomat jonka tilaajana nään istv:ltä tulevat matsit ”ilmaisiksi”.
    2) Veikkaus näyttää pelejä ilmaiseksiVeikkausTV:stä
    3) Fanseat maksaa 7,99€/kk ja sillä hinnalla näkee todella laajasti sporttia sählyn lisäksi. Ja pelejä pystyy katsomaan vielä jälkikäteen.
    4) Yleisradio hoitaa loput

  13. Antti siinä tyhjensi pöydän. Ei oo pahemmin lisättävää. Lisään oman näkemyksen. Liian harvoin ehdin ylipäätään pelejä katsomaan. Kun sitten ehdin, niin syy on yleensä joku peluri, jolla on jokin erikoistaito. Onko esim Ervi sittenkin liian harmaa joukkue? En osaa tähänkään vastata.

  14. Samaa aikaa pelattiin Hifk Tappara 8200 katsoja ja HJK KuPS 3500 katsojaa. Ei vaan tässä kylässä riitä porukkaa joka paikkaan .

  15. Teme, selitys samanaikaisista ontuu, Hartwall Areena ja Nordis on myyty samaan aikaan myös loppuun. Pääkaupunkiseudulla porukkaa riittää jos tapahtuma osataan markkinoida oikein ja ottelutapahtuma toimii myös palveluiltaan.
    Eismerkiksi jääkiekkoa käy katsomassa halleissa tilastojen mukaan vain. 10% väestöstä eli potentiaalia on. Katsojista vain n. 40% on säännölllisiä eli käyvät katsomassa suurimman osan otteluista. Satunnaisia katsojia on valtaosa.
    Stadissa on saatu paremmat palvelut ja olosuhteet varsinkin jääkiekossa jossa ruoka/juoma tarjontaa on myös perheille. Suurin osa katsojista tulee myös sosiaallisista syistä, perheen jäsenen tai kaverin kanssa, eikä pelkän ottelun takia, kuten salibandyssä.
    Salibandyssä näyttää siltä että katsojat ovat pääosin kotijoukkueen säännöllisiä kannattajia ja satunnaisia katsojia ei edes yritetä saada katsomoihin.