Liigat

Koovee nappasi kaksi Suomen mestaria paikallisvastustajalta – Espoosta lisää hyökkäysvoimaa

12.05.
2017
6 Kommenttia
5
Liigat

Riku Reunamäki (pelaajiston keskellä) siirtyy Kooveen paitaan Classicista. Kuva: Salibandyliiga

Kooveen miesten liigajoukkuetta on rakennettu koko kevään ajan ja tällä hetkellä joukkueen runko koostuu kahdesta maalivahdista ja 20 kenttäpelaajasta. Viime kauden joukkue jatkaa suurelta osin ja tulijoina on kaksi paluumuuttajaa sekä kaksi kokonaan uutta pelaajaa.

Tuomas Ahon sopimus julkistettiin jo aiemmin ja tämän lisäksi Kooveeseen tulee Classicista Riku Reunamäki, jota Gunners-taustansa takia voidaan myös pitää paluumuuttajana. Nuorempia tulijoita ovat Teemu Suomalainen Esport Oilersista ja Jesse Ruokostenpohja Classicista.

Vaikka kausi 2016-17 oli vaikea Kooveen liigamiehistölle, niin kauden loppupuolella nuori joukkue sai nostettua merkittävästi tasoaan ja loppujen lopuksi sarjasijoitus oli yhdestoista dramaattisella viimeisen kierroksen voitolla EräViikingeistä. Tälle kaudelle joukkuetta lähdettiin rakentamaan viime kauden runkopelaajien varaan ja jo helmikuussa saatiin tärkeitä jatkosopimuksia aikaan, kun Perttu Koljonen, Ossi Koskinen ja Samu Saari varmistuivat ja samassa yhteydessä Sveitsin NLA:n Chur Unihockeysta saatiin paluumuuttajana varmistettua Tuomas Aho.

Kauden loppumisen jälkeen joukkueen rakentaminen on jatkunut ja nyt joukkue on suurelta osin valmis. Joukkueen konkari tulevalla kaudella on Riku Reunamäki, joka siirtyy Kooveeseen paikalliskilpailija SC Classicista. Riku teki runkosarjassa pisteet 14+12 ja oli mukana kaikissa runkosarjan 26 ottelussa. Samasta osoitteesta tulee myös nuorempaa kaartia edustava Jesse Ruokostenpohja, joka on vuonna 1996 syntynyt puolustaja, jolla meriitteinä on kahden edellisen kauden SM-kullat ja 2015 kevään nuorten maailmanmestaruus. Viime kauden saldo Salibandyliigan runkosarjassa oli 14 ottelua, joissa kaksi maalisyöttöä. A-pojissa Ruokostenpohja pelasi samaiset 14 ottelua tehoin 3+5.

Pääkaupunkiseudulta joukkueeseen liittyy Esport Oilersin miehistössä aiemmin pelannut Teemu Suomalainen. Suomalainen edustaa Oilersin 1994-ikäluokkaa, kuten jo viime kaudella Kooveeseen siirtynyt Ossi Koskinenkin. Suomalainen on pelannut Esport Oilersissa pääasiassa hyökkääjänä ja teki viime kaudella runkosarjassa pisteet 4+5 19 ottelussa.

Päävalmentaja Valtteri Sainio:

– Kaikki uudet pelaajat ovat yleisilmeeltään meidän näköisiä pelaajia, urheilullisia, taitavia ja kovaa työtä tekeviä. Riksa tuo joukkueeseen lisää ratkaisuvoimaa ja voittamisen taitoa ja paloa. Teemu lisää entisestään hyökkääjien kovaa kilpailua ja leventää meidän hyökkäysvoimaa. Omaa kovan potentiaalin tulla ratkaisupelaajaksi liigassa. Jesse tuo erityisesti lisää pallollista osaamista alakertaan.

Omista junioreista täksi kaudeksi liigamiehistöön nousee Kim Hyrkkönen ja tryoutilla joukkueessa ainakin kesän ajan harjoittelee 1996 syntynyt Kooveen A-junioreissa pelannut Atte Mäkelä. Molemmat ovat vasen käsi alhaalla pelaavia hyökkääjiä, Mäkelä on pelannut pääasiassa sentterin roolissa ja Hyrkkönen oikeassa laidassa. Ylipäätään joukkueessa on 19 sellaista pelaajaa, jotka ovat aikanaan pelanneet A-nuorten SM-sarjaa Kooveessa tai Gunnersissa.

Numeroiden valossa joukkue on nuori, keski-ikä on hiukan vajaa 22 vuotta mutta silti pääsarjakokemusta on keskimäärin 3,5 kautta per pelaaja. Joukkueen suurin ikäluokka on vuonna 1994 syntyneet, joita joukkueeseen mahtuu 7 kappaletta ja haarukkaan 1994-96 mahtuu 14 pelaajaa tämän hetken sopimuspelaajista. Vanhin rosterissa oleva pelaaja on 1988-ikäluokkaa edustava Reunamäki ja nuorin vuonna 2000 syntynyt Hyrkkönen.

Nuoruuden ei pidä antaa hämätä, sillä jo viime kausi osoitti, että nuoretkin pelaajat pystyvät nostamaan omaa tasoaan ja pelaamaan täysipainoisesti Salibandyliigassa. Valtteri Sainio jatkaa:

– Kaikilla uusilla nuorilla on kova halu kehittää itseään pelaajana ja näin lisäävät kilpailua joukkueen sisällä. Sieltä nousee varmasti uusia läpimurtoja liigakartalle.

Joukkue on nyt harjoitellut muutaman viikon yhdessä lyhyen tauon runkosarjan päättymisen jälkeen. Tällä hetkellä ohjelma on fysiikkapainotteinen, mutta pari kertaa viikossa päästään pallollisiinkin treeneihin.

Päävalmentaja Sainio:

– Joukkueen harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin. Joukkue on äärimmäisen motivoitunut ja sitoutunut tekemään kovasti töitä menestyksen eteen.

Joukkueen lopullinen kokoonpano varmistuu kesän aikana. On mahdollista, että tulopuolella on vielä 1-2 pelaajaa, joiden kanssa keskustelut ovat vielä käynnissä mutta tarvetta suureen aktiivisuuteen ei ole. Kooveella on tällä hetkellä sopimus seuraavien pelaajien kanssa (suluissa joukkue kaudella 2016-17 jos ei Kooveen liigajoukkue):

Maalivahdit:
Vonk Arvid
Peiponen Eero

Puolustajat:
Alamettälä Jussi
Alkki Lauri
Jokela Aleksi
Koskinen Ossi
Koskinen Topi
Lintula Matias
Ruokostenpohja Jesse (SC Classic)
Tuomela Roni

Hyökkääjät:
Aho Tuomas (Chur Unihockey, Sveitsi NLA)
Hyrkkönen Kim (Koovee ASM)
Koljonen Perttu
Kuusisto Jasse
Mäkelä Atte (Koovee ASM, tryout)
Nieminen Jaakko
Reunamäki Riku (SC Classic)
Saari Samu
Salomaa Samuli
Segerman Samuli
Sillanpää Aleks
Suomalainen Teemu (Esport Oilers)

Teksti: Koovee tiedotus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.