Neljä joukkuetta kieltäytyi vapaasta sarjapaikasta – 11 joukkueen Salibandyliiga todennäköinen

SB Vantaa oli yksi niistä joukkueista, jotka kieltäytyivät naisten Salibandyliigan ensi kauden sarjapaikasta. Kuva: Juhani Järvenpää

SB Vantaa oli yksi niistä joukkueista, jotka kieltäytyivät naisten Salibandyliigan ensi kauden sarjapaikasta. Kuva: Juhani Järvenpää

Helsinkiläinen M-Team ilmoitti aiemmin tällä viikolla luopuvansa sarjapaikastaan naisten Salibandyliigassa. Vapautuneen sarjapaikan suhteen ei ole ollut tunkua.

Paikan olisivat voineet vastaanottaa seuraavat joukkueet seuraavassa järjestyksessä: 1) SB Vantaa, Vantaa (naisten 1. divisioonan kakkonen). 2) HuKu, Salo (naisten 1. divisioonan kolmonen), 3) Steelers, Hämeenlinna (naisten Salibandyliigan 12.), 4) Hatsina, Mikkeli (naisten 1. divisioonan nelonen).

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan yksikään joukkueista ei ole ollut paikasta kiinnostunut. Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen vahvisti tiedon puhelimitse.

– Tarjottiin sitä sarjapaikkaa täyttöjärjestyksen mukaisesti ja neljältä seuralta tiedusteltiin halukkuutta ottaa paikka vastaan. Järjestyksessä joukkueet olivat SB Vantaa, HuKu, Steelers ja Hatsina, jotka kaikki ilmoittivat, että eivät ole kiinnostuneita paikasta, Paajanen kertoi.

Tarkoittaako tämä sitä, että sarjapaikkaa ei enää tarjota eteenpäin ja ensi kausi pelataan 11 joukkueen voimin?

– Me teemme esityksen Salibandyliiton hallitukselle, että ensi kausi mentäisiin 11 joukkueella ja sarjapaikkaa ei siinä tapauksessa täytettäisi. Hallitus tekee sen lopullisen päätöksen asiassa ja me ei päätetä tuota, vaan olemme tehneet vain oman selvityksemme asiasta.

– Sarjajärjestelmän suhteen 11 joukkueen sarja tarkoittaisi sitä, että yksikään joukkue ei putoaisi ensi kaudella suoraan, vaan kaksi viimeistä karsisivat 1. dvisioonan kakkosen ja kolmosen kanssa. Divarin voittaja nousisi kuitenkin suoraan, niin kuin tähänkin asti, joten 1. divisoonan sarjajärjestelmään tuo malli ei tietäisi mitään muutoksia, Paajanen avasi.

Jos hallitus haluaisi kuitenkin täyttää sarjapaikan, niin seuraavat ehdokkaat olisivat 1. divisioonan viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet KaPa ja Santa’s United. Runkosarjan ottelumäärän putoaminen 11 joukkueen sarjassa toisi mahdollisesti muutoksen myös pudotuspeleihin.

– Jos sarja pelataan 11 joukkueen voimin, niin naisten liigan runkosarjan otteluiden määrä vähenee kahdella ottelulla (20). Tässä tapauksessa tehdään kysely liigajoukkueille, että pelattaisiinko pudotuspelit jatkossa pidemmillä ottelusarjoilla, Paajanen päätti.

Naisten liigan pudotuspeleissä pelataan tällä hetkellä paras viidestä -ottelusarjoja.

8 comments

  1. Voi niitä runkosarjan 8. ja 4., jotka käyvät maalis-huhtikuussa ottamassa neljä kertaa Classicilta pataan yli kymmenellä maalilla sen takia, että saadaan kauteen enemmän pelejä. Paras viidestä sarjat ehdoton maksimi naisten pudotuspeleissä.

  2. Mitä järkeä paras viidestä sarjoissa. Jokainen peli maksaa naisten liigajoukkueelle 1000€ joten eikö ne rahat kannattaisi säästää eikä väkisin yrittää saada lisäpelejä.

  3. Olisi hyvä paikka kaventaa ens kauden jälkeen kymmeneen. Ja saattaa kaventua jo ennen syksyä. Valitettavasti sellaista viestiä joutuu kuulemaan kentällä.

  4. Sama se kuinka monta joukkuetta on liigassa kun classic voittaa joka tapauksessa

  5. Luulisi hälytyskellojen soivan liitossakin, kun lähes vuosittain joku lopettaa leikin kesken, eikä tilalle ole pahemmin halukkaita. Kentältä viestitetään laajalla rintamalla, että joukkuemäärää tulisi pienentää, mutta sitä ei tapahdu vasta kuin nyt, kun halukkaita ei oikeasti liigaan ole. Nykyisessä tilanteessa 10 joukkueen sarja olisi ainoa järkevä ratkaisu. Eikä enää suoria nousuja divarista liigaan, vaan tasonmittauksen kautta.

  6. Onhan nämä luopumiset naisten liigassa valitettavan yleisiä. Jos oikein historiaa listasin, niin alla muutoin kuin pelaamalla poistuneiden viimeisiksi jääneet kaudet:

    2016-17 M-Team
    2014-15 Papas
    2013-14 OLS
    2012-13 Tiikerit
    2007-08 (liigan joukkuemäärän laajentaminen 10 -> 12)
    2006-07 SBS Rupu
    2005-06 Josba (liigan joukkuemäärän supistaminen 12 -> 10)
    2003-04 Merikoski (sarjassa pelasi 11 joukkuetta, koska PePen paikkaa ei täytetty)
    2002-03 Pelipeikot
    2000-01 SPV
    1998-99 HoHi

  7. Mitä selität? Juurihan liigajoukkueille tehtiin kysely ja valtaosa kannatti 12 joukkueella jatkamista? Mitkä ”kentältä kuuluvat äänet” ? Varmaan jokaisella oma mielipide mutta joukkueiden on se tärkein. Hyvä että kuunnellaan.

  8. Täytyy nostaa hattua steelersille etteivät turhaan menneet häviämään liigaan kaikkia pelejä vaan hakevat kokemista muualta. Uus valmennus on jo nyt parempaa kuin entinen 🙂