Liigat

Pelaajavirta vei paikallisvastustajaan – Happee luopuu naisten liigapaikasta

09.05.
2017
Liigat

Happeen (mustissa) pelaajaliikenne käy O2 (valkoisissa) suuntaan. Kuva: Esa Jokinen

Happee on päättänyt luopua liigapaikasta naisten Salibandyliigassa. Syynä on paikallinen pelaajaliikenne O2-Jyväskylä ry:n suuntaan.

– Seuramme naisten liigajoukkueen valmennusjohto oli koonnut jo joukkueen ja aloittanut juuri kesäharjoittelun, kun osa joukkueen pelaajista ilmoitti siirtyvänsä paikallisesti toisen liigajoukkueen eli O2-Jyväskylän riveihin. Olimme jo ilmoittautuneet sarjaan, mutta päätämme nyt luopua sarjapaikasta, koska emme halua lähteä vain selviytymään tulevalle kaudelle; se ei ole pelaajienkaan kannalta oikea ratkaisu.

– Naisten Salibandyliigassakin on käyty valtakunnallisesti tätä tasoerokeskustelua, joten ei ole pelaajien edun mukaista laittaa heitä pelaamaan sarjaa, joka ei vastaa heidän tasoaan joukkueen koon vuoksi. Tämä on tietysti ikävää joukkueen ja seuran kannalta, mutta hyvä asia paikallisen salibandyn kannalta, kommentoi Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen.

– Viime kaudella kaksi keskisuomalaista joukkuetta pelasi liigaa sarjan häntäpäässä. Nyt saadaan liigaan yksi iskukykyinen joukkue, jolla on edellytyksiä menestyä sarjassa. Se on tietysti pelaajien kannalta erinomainen tilanne. Toivomme, että O2-Jyväskylä kantaa vastuunsa liigapaikan vaalimisessa, Kotilainen jatkaa.

– Naisten liigajoukkue on pelannut Happeessa pääsarjaa jo neljännesvuosisadan ajan, siksi tämä muutos on tietysti seuran kannalta ikävä asia. Toisaalta meillä on 2. divisioonassa naisten joukkue, jonka kanssa luotsaamme nais- ja tyttösalibandyn kehittämistä seurassa ja alueella. Uskomme, että pitkäjänteisellä työllä voimme palata takaisin liigaan tulevaisuudessa, Kotilainen toteaa.

Teksti: Happee tiedote

Otsikkoa muokattu 9.5. klo 17.02. O2 ei varsinaisesti vienyt Happeen pelaajia, vaan he lähtivät itse omista syistään.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.