Suomi yhdellä kaikkien aikojen nousuista poikien MM-finaaliin – Kainulainen 3+1

Suomi eteni poikien MM-finaaliin lyömällä Sveitsin välierässä. Kuva: Salibandyliiga

Suomi eteni poikien MM-finaaliin lyömällä Sveitsin välierässä. Kuva: Salibandyliiga

Suomi on edennyt poikien MM-finaaliin lyömällä Sveitsin välierässä jatkoajalla 7-6 (3-1, 0-2, 3-3, 1-0).

Ruotsin Växjössä pelatussa ottelussa käytiin läpi melkoinen draaman kaari. Suomi vei avauserän nimiinsä lukemin 3-1, mutta Sveitsi onnistui tasoittamaan ottelun toisen erän aikana.

Kolmannen erän alkupuolella Keski-Euroopan mahtimaan vastaiskupeli oli myrkkyä Suomen puolustukselle. Sveitsi viimeisteli ylivoimahyökkäyksensä kovalla prosentilla ja ehti jo 3-6-karkumatkalle, kun valotaululla oli aika 47:57. Selvänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Suomi onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteen varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen aikana ja 5-6- sekä 6-6-maali syntyivät Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoajalla Suomen ensimmäinen A-korin maalipaikka tuotti voittomaalin, kun hyvin pelatun karvaustilanteen jälkeen Mika Majalahden poikittaissyöttö löysi Christian Remeksen, joka laittoi pallon vastustamattomasti verkkoon ajassa 60:47 ja johdatti Suomen huomiseen MM-finaaliin.

Suomen parhaana palkittiin tehot 3+1=4 viimeistellyt Justus Kainulainen. Ketjutoveri Joona Rantalalle kirjattiin tehot 1+2=3 ja 6-6-tasoitusmaalin tehneelle Heikki Iiskolalle 2+1=3.

Sunnuntain finaalissa Suomea vastaan asettuu joko Ruotsi tai Tšekki ja ottelu alkaa 16:30 Suomen aikaa.

11 comments

  1. Joona Rantala selvästi kentän paras. Käänsi pelin henkilökohtaisella taidolla Suomelle.

  2. Rantalan ja Kainulaisen laittaminen samaan kenttää tuo suomelle kultaa näistä kisoita. Jupen yhteispeli Rantalan kanssa on toiminut jo useita vuosia! Siinä tulos.

  3. Suomella poikkeuksellisia yksilöitä tässä ikäluokassa. Kädet ei jäädy tiukassakaan paikassa. Eikä tarvitse hävetä tuleviakaan, kokoajan tulee taitavampaa ja tervejärkisempää yksilöä. Kiitos laadukkaan juniorityön kautta maan.

  4. JESS! On se hienoooo! Te pelaatte ja me kannustetaan! Hyvä jannut! Nyt jäitä hattuun ja täysillä finuun!

  5. Voitto tuli tosiaan hyvien pelitaitojen ansiosta, mutta Sveitsi oli fyysisesti selvästi edellä. Ei vielä näissä kisoissa, mutta lähitulevaisuudessa tämä tulee nousemaan esteeksi suomalaisten menestykselle näissä kinkereissä. Toivottavasti MAAJOUKKUETIESSÄ ja seuravalmennuksessa herätään tähän tarpeeksi aikaisin. Onnea kuitenkin pojille hienosta noususta. Huomenna kultaa!

  6. Suomella on selkeästi nuorin joukkue, TOP4 maista, kolmasosa joukkueesta nuorempaa ikäluokkaa, kun ruotsilla vain yksi -99 syntynyt. Joukkueen ”suojalasipelaajat” ovat olleet pelistä toiseen joukkueen parhaimmistoa ja kantavat joukkuetta. Taitaa olla joka pelissä palkittu -99 syntynyt Suomen parhaana,.

  7. Jehu on oikeassa, Sveitsi oli vahvempi kaksinkamppailuissa, selvästi edellä Suomea.
    Onneksi Suomi käänsi pelin taidolla ja vähän onneakin tarvittiin.

  8. Sanotaan nyt tämä klassikko! Hopeaa on jo, nyt tapellaan kullasta!

  9. Menttaalisesti aivan poikkeuksellisen kypsä ryhmä. Monelta olis selkäranka katkennut. Lisäks pää pysyi kylmänä vaikka kaveri harrasti jälkipeliä ja ajoi selkään koko ajan. ONNEA!

  10. On kyllä nää nyky säbäpojat ihan parasta A- luokkaa. Edellis kisoissa ei muilla mitään jakoo. Ihan sama vaikka valmentais Jaakko&Teppo Turusta. Valkut saanut kyllä pelimiehiä näppiin.