Maajoukkueet

Suomi on salibandyn nuorten maailmanmestari – Ruotsi taipui finaalissa 7-4

07.05.
2017
17 Kommenttia
7
Maajoukkueet

Suomi uusi maailmanmestaruutensa. Kuva: IFF.

Salibandyn nuorten MM-finaali pelattiin tänään Växjössä Suomen ja Ruotsin välillä. Suomi kruunattiin maailmanmestariksi 7-4-voitolla. Alle 19-vuotiaiden mestaruus oli Suomelle toinen perättäinen.

Suomi sai otteluun hyvän alun kun jo reippaan kolmen minuutin jälkeen Eetu Sorvali vei sinivalkoiset johtoon. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Justus Kainulainen näytti mallia henkilökohtaisesta taidosta ujuttamalla pallon omien jalkojensa välistä kauniisti verkkoon. Erän kolmannen suomalaisosuman iski Eero Jalo ylivoimalla ajassa 14:22.

Toisen erän kolmannella peliminuutilla Kainulainen teki päivän toisen osumansa ja länsinaapuri turvautui aikalisään. Seuraavassa vaihdossa Kasper Broby kavensikin lukemiksi 4-1. Seuraavan osuman teki kuitenkin taas Suomi, tällä kertaa Heikki Iiskolan toimesta.

Seuraavaksi Suomi sortui jäähyilyyn. Adam Dahlqvist kavensi kahta minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla ja Michael Jansson toi erän puolivälin jälkeen ruotsalaiset jo kahden maalin päähän. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Päätöserässä, ajassa 44:29, Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla. Ruotsin kavennusta saatiin odotella pitkään, sillä Brobyn illan toinen osuma syntyi vasta ajassa 55:42. Vaikka Ruotsi painoi päälle ja rakenteli muutaman hyvän maalipaikan, Suomen johto piti ja näin ollen toinen voitto näissä kisoissa Ruotsista siivitti suomalaiset mestaruuteen. Kainulainen teki vielä ottelun viimeisen maalin tyhjiin.

Finaalin tehopelaaja oli 4+1 -tehot tehnyt Kainulainen.

Ottelutilastot

Lue myös:
Justus toi toisen MM-kullan Kainulaisten perheeseen – ”Nyt voi veljelle vähän naljailla”
Kaksinkertainen mestarivalmentaja Luukkonen MM-finaalista: ”Ruotsilla ei ollut mitään palaa”
Video: Näin Suomi vei MM-kultaa – Kainulaiselta kauniin taidokas viimeistely

Justus Kainulaisen kaunis 2-0 -osuma:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila