Suomi on salibandyn nuorten maailmanmestari – Ruotsi taipui finaalissa 7-4

Suomi uusi maailmanmestaruutensa. Kuva: IFF.

Suomi uusi maailmanmestaruutensa. Kuva: IFF.

Salibandyn nuorten MM-finaali pelattiin tänään Växjössä Suomen ja Ruotsin välillä. Suomi kruunattiin maailmanmestariksi 7-4-voitolla. Alle 19-vuotiaiden mestaruus oli Suomelle toinen perättäinen.

Suomi sai otteluun hyvän alun kun jo reippaan kolmen minuutin jälkeen Eetu Sorvali vei sinivalkoiset johtoon. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Justus Kainulainen näytti mallia henkilökohtaisesta taidosta ujuttamalla pallon omien jalkojensa välistä kauniisti verkkoon. Erän kolmannen suomalaisosuman iski Eero Jalo ylivoimalla ajassa 14:22.

Toisen erän kolmannella peliminuutilla Kainulainen teki päivän toisen osumansa ja länsinaapuri turvautui aikalisään. Seuraavassa vaihdossa Kasper Broby kavensikin lukemiksi 4-1. Seuraavan osuman teki kuitenkin taas Suomi, tällä kertaa Heikki Iiskolan toimesta.

Seuraavaksi Suomi sortui jäähyilyyn. Adam Dahlqvist kavensi kahta minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla ja Michael Jansson toi erän puolivälin jälkeen ruotsalaiset jo kahden maalin päähän. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty.

Päätöserässä, ajassa 44:29, Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla. Ruotsin kavennusta saatiin odotella pitkään, sillä Brobyn illan toinen osuma syntyi vasta ajassa 55:42. Vaikka Ruotsi painoi päälle ja rakenteli muutaman hyvän maalipaikan, Suomen johto piti ja näin ollen toinen voitto näissä kisoissa Ruotsista siivitti suomalaiset mestaruuteen. Kainulainen teki vielä ottelun viimeisen maalin tyhjiin.

Finaalin tehopelaaja oli 4+1 -tehot tehnyt Kainulainen.

Ottelutilastot

Lue myös:
Justus toi toisen MM-kullan Kainulaisten perheeseen – ”Nyt voi veljelle vähän naljailla”
Kaksinkertainen mestarivalmentaja Luukkonen MM-finaalista: ”Ruotsilla ei ollut mitään palaa”
Video: Näin Suomi vei MM-kultaa – Kainulaiselta kauniin taidokas viimeistely

Justus Kainulaisen kaunis 2-0 -osuma:

17 comments

  1. Ruotsilta tosi onnistunut turnaus. Pääsivät pitkästä aikaa mitalikantaan.

  2. Kohta kai salibandyasiantuntijat keksivät syyttää Suomenkin joukkuetta yhden miehen joukkueeksi? Maailman paras salibandy Juppe siivitti jo toisen ylivoimaisesti parhaan porukan kultamitalleille. Hyvä Suomi Hyvä LASB B Hyvä Juppe

  3. Mitäs nollapolla sanoit edellisessä uutisessa 😉 hieno suoritus pojilta ja toivottavasti monien kehitys jatkuu vielä monta vuotta 🙂

  4. Onnittelut maailmanmestareille! Justus, pistepörssin voittaja, välierään ja finaaliin tehot 7+1, mutta silti ei riitä All Stars-kentälliseen. Öö?

  5. Jos oikein ymmärsin Justus oli koko turnauksen mvp eli sai kyllä palkintonsa:)

  6. Sai toki, mutta onhan siinä pieni ristiriita, että turnauksen arvokkain pelaaja, pistepörssin voittaja ei mahdu tähtikentälliseen. Edelleen öö?

  7. Yleensä kyllä mvp-palkinto tarkoittaa sitä että ei ole tähdistössä… ns tähdistön 7. pelaaja

  8. Niinhän se on, erikoista silti kun järjellä ajattelee. Eipä sillä merkitystä, mestaruus on tärkein ja joukkuelajissa jokaisella on oma roolinsa. Sankareita kaikki.

  9. 2011 voittajajoukkueesta ei yksikään päässyt tähtikentälliseen,

  10. Koko joukkuelle onnittelut, sankareita kaikki.
    Suomi on nyt paras maa salibandyssä, mot.
    Tulevaisuus näyttää valoisalta, urheilupuoli kunnossa mutta katsojia tarvitaan liigaan, liiga voisi panostaa nyt markkinointiin ja hallien olosuhteisiin kunnolla. Säbätähtiä nyt riittää jokaisessa joukkueessa,
    Kaikki tähdettulevat tarvittaessa mm-kisoihin eikä tule torsokisoja kuten jääkiekossa jossa parhaat pelaavat kaukana suomesta.

  11. Noniin nimimerkit. Tilanne on nyt toi eikä muuksi muutu. Jokaisella oma mielipiteensä asiasta. Suomi on maailmanmestari ja iloitaan siitä.

  12. Samallakun liiga panostaa, pitäisi katsojien ja lajiväen ymmärtää puhaltaa yhteen hiileen, eikä kusta koko ajan omille nilkoille ja riidellä keskenään! Väitän, että toi olisi se tärkein muutos!!

  13. Ei sinänsä mitään merkitystä, mutta kiinnittikö kukaan huomiota Ruotsin toiseen maaliin? Ei se kovin selvä maali ainakaan ole.

  14. Oli pallo maalissa Ruotsin toisessa maalissa. Frame kerrallaan kelailin sitä ja pallo käy maalin puolella. Pomppas vielä ylöspäin, joten osui sivurautaan eikä tolppaan. Tuomari oli myös aika täydellisessä paikassa nähdäkseen tilanteen.