Liigat

TOP 3: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-2017 valmentajat

14.05.
2017
7 Kommenttia
6
Liigat

Heikki Luukkonen johdatti Nokian KrP:n seurahistorian parhaaseen kauteen. Henri Johansson (oik.) oli joukkueen tärkein palanen. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo.fi julkaisee lähiviikkoina TOP-listoja miesten Salibandyliigasta, naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista. Ensimmäisenä vuorossa on miesten Salibandyliigan TOP 3 -valmentajat.

3. Heikki Luukkonen, Nokian KrP
Heikki Luukkosen luotsaama KrP oli yksi Salibandyliigan kauden valopilkuista. Luukkosen kolme edellistä KrP-kautta olivat päättyneet liigakarsintoihin ja sesongin alla joukkue oli kovempi kuin vuosiin. Luukkonen sai nokialaiset syksyllä vahvaan lentoon, ja vaikka kone yskähteli keskivaiheessa, niin loppusijoitus oli 7. ja kerätyt 27 pistettä seurahistorian korkein määrä. Pudotuspeleissä KrP nappasi historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton EräViikingeistä, mutta taipui kesälomalle voitoin 4-1. Luukkonen on hyvä ihmisjohtaja, joka pärjää hankalampienkin pelaajien kanssa, ja jolla on myös taktista silmää itse pelille. Nosti tasoaan ja sai joukkueen mukaan samaan kelkkaan.

2. Petteri Nykky, Classic
Yllättävän paljon mielipiteitä jakava Petteri Nykky tuli, näki ja voitti jo toisena kautena peräjälkeen. Classicin kauden alku- ja keskivaihe ei ollut mitään suurta glooriaa, mutta loppua kohden tamperelaisnippu äityi hurjaan vireeseen. Classic voitti kauden kaikki yhdeksän viimeistä peliä ja uusi Suomen mestaruuden. Vaikka joukkueen materiaali on myös oletettavasti liigan paras, niin se ei aina automaattisesti takaa mestaruutta. Ihmisjohtajana ja sytyttäjänä Nykky on omaa luokkaansa ja sen vuoksi moni jo ennestään kova pelaaja on nostanut tasoaan viime kausina. Jotain Nykyn taidoista kertoo se, että Classic paransi kauden aikana juuri oikeilla hetkellä ja valmennus reagoi oikeisiin asioihin niin sanotusti kreivin aikaan. Indians-sarja olkoon tästä yksi esimerkki.

Petteri Nykyn kausi päättyi jälleen kultajuhliin. Kuva: Salibandyliiga

1. Jussi Sihvonen, Steelers
Teräsmiehet saivat Salibandyliigan paikan niin sanotusti kabinetin kautta. Hämeenlinnalaisten luotsiksi oli valikoitunut jo aiemmin Jussi Sihvonen, jolla ei ollut aiempaa kokemusta miesten liigajoukkueen päävalmentajan pestistä. Sihvosen tehtävä näytti kauden alla hankalalta, sillä Steelersin ryhmä oli melkoisen nimetön ja liigatasolla kokematon. Täten Steelers arvioitiin monissa ennakoissa kahden kehnoimman runkosarjan joukkueen ryhmään. Steelers aloitti kauden ennakoiden mukaisesti ja lähti MM-tauolle ainoastaan yhden voiton turvin. Tämän jälkeen ryhmä voitti kuusi seuraavaa peliä ja taisteli vielä viimeisillä kierroksilla pudotuspelipaikasta. Loppusjoitus oli sarjan kymmenes. Sihvonen joukkoineen reagoi alkukauden jälkeen oikeisiin asioihin ja puolustuspeli koheni huomattavasti kauden edetessä. Paniikkinappulaa ei painettu missään vaiheessa, vaan joukkue veti kauden tyylikkäästi maaliin asti. Taktisesti kypsä Sihvonen johdatti joukkoaan mallikkaasti, sai nuorista pelaajista paljon irti ja ennen kaikkea hyödynsi pelaajamateriaalinsa parhaiten viime kauden liigassa.

Jussi Sihvonen johti Steelersiä vahvasti läpi kauden. Kuva: Esa Takalo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.