Liigat

TOP 3: Naisten Salibandyliigan kauden 2016-17 valmentajat

16.05.
2017
3 Kommenttia
5
Liigat

SB-Pron peräsimeen siirtyvä Matti Kaipio saavutti hyviä tuloksia TPS:ssa. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo.fi julkaisee tuttuun tapaan kauden päätyttyä TOP-listoja miesten Salibandyliigasta, naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista. Tällä kertaa tarkastelussa ovat naisten Salibandyliigakauden TOP 3 -valmentajat.

3. Matti Kaipio, TPS
Listan kolmannelle sijalle nouseva entinen maajoukkueen päävalmentaja nosti TPS:n kahdessa kaudessa karsijan paikalta Suomen Cupin voittoon ja toisena kautena peräkkäin Salibandyliigan puolivälieriin. Ensi kaudeksi SM-hopeamitalistijoukkue SB-Pron penkin taakse siirtyvä kokenut valmentaja on luonut Turkuun urheilukulttuurin ja nyt edessä on Nurmijärvellä kova haaste naissalibandyn kestomenestyjän johdossa.

2. Jukka Kouvalainen, PSS
Naisten Salibandyliigaa Tiikereissä ja Erässä aikaisemmin valmentaneen Kouvalaisen toinen kausi PSS:n valmentajana oli laadukas ja tuotti porvoolaisryhmälle mitalisijan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2007-2008. Välierissä lopulta mestaruuteen edennyt Classic oli vielä ylittämätön este, mutta pronssiottelussa PSS kaatoi hyvällä suorituksella SSRA:n. Porvoossa toiminta on ottanut kehitysaskeleita tasaista tahtia ja Kouvalainen jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.

PSS:n pronssimitaleille johdattanut Jukka Kouvalainen on tehnyt tasaista jälkeä Porvoossa. Kuva: Esa Takalo

1. Katriina Saarinen, Classic
Kauden aikana on puhuttu paljon Classicin materiaaliylivoimasta, mutta tappioton liigavuosi vaatii myös onnistumista valmennuspuolella. Saarisen debyyttikauden tarina muutti laatuaan voimakkaasti PSS-välieräsarjan aikana, kun selvisi lajilegendan taistelevan vakavan sairauden kanssa. Superfinaalissa Saarinen palasi penkin taakse ja johti joukkueensa tyylikkääseen voittoon. Mestaruuspokaalin nousemisessa tutuille käsivarsille oli tällä kertaa jotain erityislaatuista.

Katriina Saarinen tuttuakin tutummassa puuhassa finaalin jälkeen, tällä kertaa valmentajana. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.