Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-17 aliarvostetuimmat

16.05.
2017
10 Kommenttia
6
Liigat

Joni Rokosa (oik.) oli koirapaitojen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia SalBan säilyttäessä liigapaikkansa. Kuva: Esa Takalo

Tähtipelaajat tarvitsevat aina taustatukea. Sitä varten on olemassa pelaajia, joiden arvoa ei aina mitata tehopisteissä. Pääkallo.fi listasi parhaiten onnistuneet, mutta samalla niin aliarvostetut pelaajat miesten Salibandyliigasta.

Ehdokaslistaan mahtui jälleen useita nimiä, joiden merkitys joukkueilleen on iso, mutta heidän todellisen merkityksensä huomaa vasta peliä tarkemmin katsoessa. Listalle valittujen kohdalla lukema pistesarakkeessa ei aina kerro koko totuutta.

5. Joni Rokosa, SalBa
Oli SalBan onni, että puolustuspään johtaja päätti jatkaa sittenkin uraansa viime elokuussa. Rokosan merkitys joukkueelleen oli jälleen valtava, kun SalBa varmisti liigapaikkansa vaikeimman kautta. Pallollisesti taitava puolustaja rytmittää peliä ja tekee järkeviä, peliä edistäviä siirtoja. Tekee ohessa myös kohtalaisesti tehopisteitä, mutta hänen vahvuudet eivät tule esiin pelkkää pistepörssiä tuijottamalla.

4. Iiro Nurminen, Steelers
Laitahyökkääjä on kuulunut jo useana kautena Steelersin tärkeimpiin pelaajiin. Siitäkin huolimatta 26-vuotias Nurminen paistattelee otsikoissa vähemmän kuin olisi jopa syytä. Usean Divari-kauden jälkeen Nurminen todisti olevansa erinomainen liigahyökkääjä. 25 runkosarjan ottelua tuottivat 18+20=38 tehopistettä. Lisäksi tehopörssilukema +9 kertoo siitä, että myös omassa puolustuspäässä hommat hoituvat. Steelersin erinomaisen kauden kulmakiviä.

Steelersin tähtihyökkääjä Iiro Nurminen jää taidoistaan huolimatta usein vähälle huomiolle. Kuva: Esa Takalo

3. Marko Juselius, EräViikingit
Nuori puolustaja on vasta liigauransa alkutaipaleella, mutta esiintyi EräViikinkien takalinjoilla erittäin varmaotteisesti. Juselius sai ison roolin fuusiojoukkueen ykköspakkiparista, ja täytti hänelle asetetut odotukset. Pallovarma ja ulottuva puolustaja ei juurikaan höntyile ja pelaa kypsästi. Rooli tehokkaan ykköskentän puolustavana puolustajana jätti hänet luonnollisesti pieneen pistesaldoon, mutta joukkueen sisäisen tehopörssin voitto +43-lukemalla puhuu puolestaan. Tommi Aron kanssa pelaaminen antoi hyvät eväät tulevaisuuteen.

22-vuotias Marko Juselius (kesk.) vei nimiinsä EräViikinkien tehopörssin voiton. Kuva: Juhani Järvenpää

2. Ville Hirvisuo, TPS
24-vuotias turkulaisen salibandyn kasvatti kuuluu varmasti liigan työteliäimpien ykkössentterien joukkoon. Hirvisuo raataa illasta toiseen kovalla intensiteetillä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. TPS:n tiivis viisikkopuolustaminen palveli myös Hirvisuon vahvuuksia. Kaiken raatamisen ohella hän pystyy kuitenkin iskemään tehoja ja oli jälleen korkealla joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Suuntaa ensi kaudeksi Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

TPS menettää tärkeän pelaajan, kun ykkössentteri Ville Hirvisuo suuntaa ensi kaudeksi Ruotsiin. Kuva: Anssi Koskinen

1. Janne Hyvönen, EräViikingit
Raumalla iloitaan tällä hetkellä syystä, sillä SalBa saa riveihinsä niin hyvän pelaajan, ettei sitä aina edes ymmärretä. Tunnollinen keskushyökkääjä on yksi liigan monipuolisimmista pelaajista. Hyvönen puolustaa tunnollisesti ja rytmittää peliä taidokkaasti hyökkäyspäässä. Tehoja syntyy, oma pää pysyy puhtaana, mutta silti hänen merkityksensä joukkueen kokonaisuuden kannalta huomaa parhaiten vasta silloin, kun hän ei ole pelaamassa.

Janne Hyvönen oli EräViikinkien parhaimpia ja samalla aliarvostetuimpia pelaajia. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.