Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2016-17 läpimurrot

15.05.
2017
7 Kommenttia
11
Liigat

Antti Suomela tuli niin sanotusti puskista ensimmäisellä liigakaudellaan. Tasaisen varmaa suorittamista OLS:n alakerrassa nuorukaiselta. Kuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigassa nähtiin päättyneellä kaudella useita läpimurtoja. Eritoten nuorten pelaajien esiinmarssi oli komeaa katsottavaa. Pääkallo.fi listasi kaikkein koviten itsensä läpi lyöneet pelaajat.

Listaa tehdessä ja pelaajia arvioidessa pohdittiin, ketkä pelaajat nostivat tasoaan ja kehittyivät eniten aiemmasta. Siksi listalle oli tyrkyllä sekä liigatasolle uusina niminä nousseita että jo aiemmin liigassa pelanneita, mutta aivan sen kärkeen viime kaudella kivunneita.

5. Antti Suomela, OLS
18-vuotiaalle tulokaspuolustajalle oli päävalmentaja Jami Herralan mukaan laskettu enimmillään 15 ottelua OLS:n alakerrassa. Pallollisesti lahjakas Suomela oli kuitenkin OLS:n paras puolustaja ensimmäisestä ottelusta lähtien. Ainoa OLS-puolustaja, joka ei jäänyt miinukselle kauden aikana. Tehojen puolesta ei ollut kentän näkyvin, mutta rauhallisuus paistoi aina pallon lapaan saadessaan nuorukaisen otteista. Ikäluokkansa kärkeä kansainvälisesti.

4. Nico Jonaeson, Steelers
Steelersin arvaamattoman hyökkääjän taidot olivat tiedossa, mutta enemmän epäilyksiä herätti kokonaisvaltaisen pelaamisen riittävyys liigakentille. Jonaeson todisti epäilykset vääriksi ja tykitti 39 tehopistettä runkosarjassa. Oli jatkuvasti nousijajoukkueen vaarallisimpia pelaajia, vaikka tunteet kuumenivat edelleen ajoittain. Löytää ketjukaverinsa maalipaikoista välillä käsittämättömillä syötöillä, jotka päätyvät usein myös maalikoosteiden parhaimmistoon.

Liigavauhti ei pidätellyt hämeenlinnalaisten taiturihyökkääjä Nico Jonaesonia. Kuva: Esa Takalo

3. Matias Veikkola, SPV
Oululaislähtöiselle Veikkolalle ennustettiin uutta alkua Peliveljien puolustuksessa. Homma lähti toimimaan Jyrki Holopaisen pakkiparina heti ja Veikkola nousi kauden aikana liigan eliittipakkien joukkoon. Oma pää hoituu varmasti ja nuori mies tarjoaa taustatukea myös hyökkäyksissä – siitä kertoo piste per peli -tahti runkosarjassa. Pudotuspeleissä tehoja syntyi edelleen kiitettävästi ja kausi päättyi pronssijuhliin SPV:ssä.

Maisemanvaihdos Seinäjoelle nosti Matias Veikkolan heittämällä liigan parhaiden puolustajien joukkoon. Kuva: Juha Käenmäki

2. Heikki Iiskola, Indians
Iiskolan perheen nuorempi liigahyökkääjä nousi heti ensimmäisellä täydellä kaudellaan yhdeksi Indiansin tärkeimmistä pelaajista. Kovalla maalivainulla ja laukauksella operoiva taituri kirjautti tehopisteitä 15+9=24. On omimmillaan hyökkäysten päättäjänä ja pystyy luomaan itselleen maalipaikan ahtaissakin väleissä. Tuo vielä paljon iloa ”Heimolle” – ainakin siihen asti kunnes lähtö koittaa isompaan seuraan.

Heikki Iiskola tuuletti maalia 15 kertaa Indiansin paidassa. Kuva: Joni Winstén


1. Justus Kainulainen, LASB

Liigakentillä 17-vuotiaana debytoinut Justus Kainulainen oli jopa valmiimpi kuin moni osasi odottaa. LASBin pistepörssin voitto irtosi tehopistein 20+12=32, ja oli vaisun kauden pelanneen LASBin harvoja yksittäisiä valopilkkuja. Nopea, arvaamaton, taitava ja luontainen maalintekijä kuvaavat perheen nuorimman liiga-Kainulaisen ominaisuuksia. Nuo ominaisuudet tulevat viemään Kainulaisen vielä pitkälle, ja tahti vain kiihtyy tulevalla kaudella.

Justus Kainulaisen laukaukset tuottivat vastustajille harmia useaan kertaan. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.