Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2016-17 hyökkääjät

17.05.
2017
0 Kommenttia
7
Liigat

Laura Rantanen oli yksi naisten liigan parhaista menneellä kaudella. Kuva: Mika Hilska

Classic oli menneellä kaudella naisten Salibandyliigan ylivoimainen ykkönen voittamalla kaikki kauden 29 otteluaan. Kova tulos näkyy myös sarjan TOP 5 -hyökkääjälistauksessa.

5. Laura Rantanen, TPS
Laura Rantanen on ollut joukkueensa kärkinimiä viime kausina, mutta tällä kaudella hän oli nuoren ryhmän ykköspelaaja. TPS:n kausi päättyi puolivälieräpettymykseen, mutta Suomen Cupissa joukkue juhli kultaa. Runkosarjassa Rantanen oli TPS:n paras pistelinko ja johtohahmo. Turkulaisella ei ole suurempia heikkouksia ja voidaan olettaa, että hänet nähdään tulevaisuudessa entistä tiiviimmin myös maajoukkueessa.

4. Karoliina Kujala, SB-Pro
Karoliina Kujala on ollut vuosikausia liigan kärkeä, eikä taso pettänyt menneellä sesongillakaan. Kujala oli joukkueensa paras maalintekijä runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Vahva pelisilmä ja muutenkin tasaisen hyvät ominaisuudet takaavat tason illasta toiseen. Yksi joukkueensa kokeneimmista pelaajista ja tärkeä palanen myös Pron tulevaisuuden kannalta.

Karoliina Kujala heilutti vastustajan maaliverkkoa ahkerasti. Kuva: Juhani Järvenpää

3. Eliisa Alanko, Classic
Eliisa Alangon edellinen kausi oli hiukan tahmea, mutta nyt meno oli jälleen vakuttavaa. Iski yhteensä 89 (41+35 ja 10+3) tehopistettä runkosarjassa ja pudotuspeleissä, joten kentällä nähtiin totutun tehokas Alanko. Ei ole ehkä enää yhtä vikkelä kuin parhaimpina päivinään, mutta korvaa sen oikeanlaisella sijoittumisella. Runkosarjassa Alanko tarjoili uransa eniten syöttöjä ja todisti, että hänestä on monipuolisempaankin rooliin kuin pelkäksi maalintekijäksi.

Eliisa Alanko pelasi vahvan kauden pisteiden valossa. Kuva: Salibandyliiga

2. Hanna Sipiläinen, Classic
Väite saattaa kuulostaa hurjalta, mutta Sipiläisellä on hyvinkin todennäköisesti koko naisten liigan paras pelisilmä. Jakelee upeita syöttöjä ja tekee harvoin virheitä kentällä. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä puolustajana ja hyökkääjänä. Classicin ykkösvitjan keskushyökkääjänä Sipiläinen oli sarjan paras pelipaikallaan ja onnistui kaudella pisteiden valossakin sangen mukavasti.

Hanna Sipiläinen ruokki laitureitaan kiitettävästi menneellä kaudella. Kuva: Esa Takalo

1. Nina Rantala, Classic
Nina Rantala on tällä hetkellä Suomen ykköspelaaja naisten liigassa. Voitti sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin. Tehopisteitä kertyi 102 (44+40 ja 9+9) 29 ottelussa. Taitava pallollinen pelaaja, jolla on hyvät laukaisu- ja syöttötaidot. Monilla mittareilla modernin pelaajan prototyyppi, jolla ei ole suurempia heikkouksia.

Nina Rantala on tällä hetkellä naisten Salibandyliigan kirkkain tähti. Kuva: Salibandyliiga

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.