Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2016-17 maalivahdit

18.05.
2017
Liigat

Sara Aaltonen (kesk.) nappasi hyvillä otteillaan paikan oululaisten ykköstorjujana. Kuva: Jari Turunen

Naisten Salibandyliigassa moni maalivahti pääsi loistamaan tolppien välissä viime kaudella. Pääkallo.fi listasi heistä viisi parhaiten onnistunutta.

5. Sara Aaltonen, SSRA
Rankkojen Ankkojen maalivahtipaletissa ei ollut selkeää ykköstorjujaa kauteen lähdettäessä, mutta Aaltonen lunasti peliajan itselleen hyvillä otteilla. Liikkuu sähäkästi tolppien välissä, ja on hyvä reaktiotorjuja. Nousijajoukkueen veskari torjui runkosarjassa pallot 81,13 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä tilastot hieman heikentyivät, mutta Ankkojen kausi päättyi kuitenkin kunnioitettavaan nelossijaan. Aaltonen siirtyy ensi kaudeksi Kooveen riveihin.

4. Laura Loisa, Classic
Palasi Ruotsin vuosien jälkeen Suomeen ja voitti heti Suomen mestaruuden. Maajoukkuemaalivahti Loisa kuuluu eittämättä maan parhaimmistoon pelipaikallaan. Tämän kauden Classic oli kuitenkin niin ylivoimainen, ettei Loisa joutunut maalillaan kovaan testiin. Heikommalle maalivahdille olisi saattanut upota useampi maali enemmän kuin Loisalle, ja erityisesti pudotuspeleissä vain kahden päästetyn maalin keskiarvo on hyvä suoritus. Superfinaalissa Loisa esiintyi varmaotteisesti torjuessaan voiton tamperelaisille.

Maajoukkuemaalivahti Laura Loisa ei joutunut todelliseen testiin Classicissa. Kuva: Esa Takalo

3. Noora Vuorela, TPS
Turun Palloseura pelasi erinomaisen kauden ja yksi menestyksen takuunaisista oli maalivahti Vuorela. Tilastojen valossa Vuorela oli runkosarjan paras ykköstorjuja koko liigassa. Verkko heilui selän takana vain alle neljä kertaa ottelussa, vaikka palloja lauottiin ahkerasti kohti TPS-maalia. Puolivälierissä Vuorela koki joukkueensa kanssa pienoisen pettymyksen, kun PSS kampesi ottelusarjasta välieriin. Kokonaisuudessaan tasapainoisen kauden pelannut nuori maalivahti kehittyy varmasti vielä lisää tulevalla sesongilla.

Noora Vuorela oli jälleen yksi nuoren TPS:n tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Jari Turunen

2. Krista Nieminen, PSS
Sveitsistä täksi kaudeksi kotimaan liigaan palannut Nieminen oli PSS:n tuki ja turva läpi kauden. Porvoolaiset päästivät runkosarjassa toiseksi vähiten maaleja, vaikka huippupuolustaja Mia Karjalainen joutui jättämään puolet runkosarjan peleistä väliin loukkaantumisen vuoksi. Kokenut maalivahti torjui 83,47 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä varmaotteinen Nieminen jatkoi hyvällä tasolla ja torjui lopulta voiton pronssiottelusta, jonka myötä PSS palasi mitaleille yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Krista Nieminen oli mukana palauttamassa PSS:aa takaisin mitalikantaan pitkän tauon jälkeen. Kuva: Jari Turunen

1. Tiltu Siltanen, SB-Pro
Naisten maajoukkueeseenkin noussut Siltanen on ollut viime vuosina SB-Pron kantavia voimia. Täksi kaudeksi joukkue vahvistui ja samalla myös Siltanen jatkoi varmoja otteitaan. Tuloksena oli Superfinaali-paikka ja kaulassa kauden jälkeen hopeamitali. Rauhallinen ja pakettinsa hyvin kasassa pitävä Siltanen oli erityisesti pudotuspeleissä huippuiskussa. SB-Pro eteni tappioitta finaaliin asti, ja Siltanen koppasi palloja erinomaisella torjuntaprosentilla, 87,5. Kokenut liigatorjuja ei liiemmin ailahtele.

Tiltu Siltasen mainio kausi SB-Prossa päättyi Hartwall Arenan valoihin. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi