Yllättävä ilmoitus kevään puolivälieräjoukkueelta – M-Team jää pois naisten liigasta

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Helsinkiläinen M-Team on ilmoittanut sarjajärjestäjälle jäävänsä pois kauden 2017-18 naisten Salibandyliigasta.

Pääsarjojen täyttöjärjestyksen mukaan paikkaan olisivat seuraavaksi oikeutettuja joukkueet seuraavassa järjestyksessä:
1) SB Vantaa, Vantaa (naisten 1. divisioonan kakkonen)
2) HuKu, Salo (naisten 1. divisioonan kolmonen)
3) Steelers, Hämeenlinna (naisten Salibandyliigan 12.)
4) Hatsina, Mikkeli (naisten 1. divisioonan nelonen)

Sarjajärjestäjä on lähestynyt täyttöjärjestyksen mukaisia joukkueita kiinnostuksesta liigapaikkaa kohtaan. Naisten Salibandyliigaan ilmoittautuminen kaudelle 2017-18 päättyy perjantaina 5. toukokuuta.

Päätöksen sarjapaikan täyttämisestä tai sen täyttämättä jättämisestä tekee Salibandyliiton hallitus.

M-Team sijoittui 22 ottelun runkosarjassa kuudennelle sijalle. Saldoksi kertyi kymmenen voittoa, kolme tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Puolivälierissä M-Team kohtasi SSRA:n Oulusta, jolle helsinkiläiset taipuivat lopulta otteluvoitoin 2-3.

Teksti: Salibandyliitto

45 comments

  1. Harmittava Uutinen, M-Team on yksi perinteisimpiä ja näkyvimpiä PK-seudun joukkueita,eikä naisjoukkueen menestys mitään huonoa ollut. Valitettavaa, että nimenomaan nais- ja tyttöurheilun sponssaus ja taloudellinen tuenta on vuodesta toiseen hyvin haasteellista, jopa PK-seudulla. Pitäisi ottaa länsinaapurista enemmän oppia tässäkin.

  2. Olisiko M-Teamille sittenkin ollut parempi lyödä hynttyyt yhteen SSV:n kanssa?

  3. Tämä kertoo sekä emoseuran arvostuksesta naisurheilua kohtaan, että myös kuten yllä todetiin yleisestä arvostuksesta. Uskomatonta touhua ja näistä tapauksista voisi liitto antaa emoseuralle penalttia.

  4. Erityisesti naisissa paikasta luopuminen johtuu yleensä joko siitä, että rahoitusta kerännyt taustatoimija lopettaa tai siitä, että ei saada ylipäätään joukkuetta kasaan. Joskus molemmista. Emoseuroista näissä yhteyksissä yleensä on turha puhua, koska joukkueet toimii itsenäisesti.
    Pääkallo voisi kuitenkin kysäistä m-teamilta.

  5. Hassua kun tässä pelaajien kuppauksessa M-teamista on pääarkkitehtina ollut henkilö joka on töissä alakiventiellä. Kertoo paljon mikä on tyttö- ja naissalibandyn arvostus isossa kuvassa. Oma napa on se kaikista tärkein juttu.

  6. ”Emoseuroista näissä yhteyksissä yleensä on turha puhua, koska joukkueet toimii itsenäisesti.”

    Itsenäisesti tai ei, niin emoseuran tulisi kantaa vastuu riippumatta valitusta toimintamallista.

  7. Ei oo mitään järkee nostaa noista joukkueista ketään. Sarja läpi yhdellä joukkueella vähempi ja ens vuonna pudottaa vielä pari niin taso alkaa pikku hiljaa nouseen.

  8. Kertoo taas kaiken olennaisen naissalibandysta. Nyt kannattaisi ehdottomasti kaventaa sarja 8 joukkueen liigaksi, niin nämä joukkueet pystyisivät toimimaan urheilullisesti ja taloudellisesti vahvemmin kuin nykyinen ylisuuri määrä liigajoukkueita.

  9. Ei yhtään joukkuetta tilalle vaan kolminkertainen sarja. Helppo järjestää kun sekä syksyllä että keväällä aletaan pelaan pelejä viikkollakin . On naurettavaa et naisten sarja pysähty joulukuussa pariks viikoks miesten kisojen takia. Kevättä kohti ottelu tempo kovemmaksi sillä fysiikat kyllä kestää. Peli se on mikä opettaa .

  10. Sitten alkoikin kiinnostamaan mihin pelaajat suuntaavat?

  11. ”Sitten alkoikin kiinnostamaan mihin pelaajat suuntaavat?”

    Ervi kuorii parhaat päältä.

  12. Huhumaata myös naisten puolella kaipaillaan jo!! Vaikka tiedetäänhän se jo että tiimin ykkösnyrkki siirtyykin erviin 🙂

  13. Jälleen yksi esimerkki siitä, ettei tässä valtakunnassa riitä pelaajia / taustahenkilöitä tai mitään muutakaan 12 joukkueen liigaan. Kaikki sen tietää, mutta mitään ei asialle tehdä. Joka vuosi sama pelleily, kun joku jättää paikkansa, ja tilalle nostetaan kabinetin kautta joku muu. Eikä vaikutus jää pelkästään liigaan, vaan sen myötä myös 1.divisioonaan, johon nostetaan takamatkalta joku 2.divisioona joukkue.

  14. Eiköhän tätä ole jo vuosi valmisteltu. ERVIn naisista rakennetaan nyt isoa joukkuetta. Loisa maalille, valmentajan mukana useita Pron pelaajia, Piispa Sveitsistä. Neuvottelut kesken ja huhumaa hiljaa, ettei tule neuvotteluissa ylläreitä. Jos lupauksissa missataan, niin pääkaupunkiseudun herkkä muuttorumba taas edessä ensikeväänä.

  15. Mahufixataan minkkejä mm. Mteamista, sb-prosta, classicista ja porvoosta. Make Mahufix hard again!

  16. Olisikin kauheeta jos etelään tulisi varteenotettava naisjoukkue ja classic ei voittais enää kaikkia pelejä silmät kiinni. Varmasti heikentää sarjan suosiota entisestään. Ei näin. Mieluummin ei edes yritetä, vaan haetaan pubista pelaajat

  17. Eihän kukaan ole sanonut, että se olisi huono asia – ja loppupelissähän pelaajat ratkaisee mihin siirtyy! Nyt huhut vain pyörivät Teamin nykyisissä ja entisissä pelaajista, joistakin Pssin pelaajista, jotka ei saa peliaikaa ja niistä ketkä nyt Ervistä huolitaan liigajoukkueeseen – sitä vain että riittääkö pelkkä Loisa nostamaan superfinaaliin ja jos ei sitten menekään kuin strömsössä, niin voi se maajoukkuepaikkakin lipua käsistä…

  18. Todella harmi että näin kävi. Toiset tekee työt ja toiset kerää kerman päältä no sitä se urheilu taitaa tänä päivänä olla.

  19. Eräviikinkeihin todella kova nippu, nuoria pelaajia joukossa mukavasti. Puolet joukkueesta u-19 majuun kun 99-ikäluokka nousee vanhimmaksi!

  20. Toivottavasti Steelers tajuaa olla ottamatta liigapaikkaa vastaan.

  21. Todella kova nippu ja laaja. Mitenhän käy? Riittääkö kaikille peliaikaa korkeella tasolla sinne minne he kuuluvat? Vai onko kaikki vanhat siirtynnyt johonki toiseen seuraa?

  22. Ai tuota ne Huhtimon ”haalarit päälle” kommentit tarkoittavat. Haalarit päälle ja naapurihalleille houkuttelemaan parhaat pelaajat. Luulin jo hetken että tarkoitti omien pelaajien treenaamista. Kumma juttu että kaikki lajin ympärillä pyörivä negatiivinen tuntuu liittyvän aina ErViin.

  23. Tämähän menee mielenkiintoiseksi. SB Vantaa ei ota vastaan liigapaikkaa, ilmoitus ilmeisesti tältä päivältä. HuKu ei ota vastaan liigapaikkaa, ilmoitus ilmeisesti eilisen päivän uutinen. Steelersistä lähti iso joukko …sanotaan nyt vaikka kokeneempaa.. osastoa pois, kun liigasta putoaminen oli selvä. Tai sitten heidät ”lähdetetettiin”, ihan miten vain, mutta lopputulos sama. Hatsina kertoo Länsi-Savossa, että tavoitteena on liigan nousu portaittain tehtävän työn ja kehityksen lopputuloksena.

    Hmm. Jännä seurata tätä.

  24. Liigapaikka ei kelpaa kenellekkään. Löytyykö ensimmäinen innokas vasta kakkosdivarista ? Eikö nyt tosiaan kannattaisi kaventaa liigaa kun sinne ei edes joukkueet halua.

  25. Miten tämänkin uutisen kommentit ovat päätyneet tasolle ErVi vs muut. Ei ev mitenkään liity tähän uutiseen.

  26. Ei se huhtimo ole naapurihalleilla käynyt rekryämässä! Se sopii treffit rymy eettuun! Siellä on kiva siiderin ja huikopalan lomassa jutella vähän sählystä. Voi heittää hauskaa läppää just 18v täyttäneiden mirrien kanssa ja maalailla kuvia mestaruuksista.

  27. Kommentointi voi vaikuttaa säälittävältä. Onko kommentointi ihan hatusta vedettyä vai ono niissä ehkä totuuden siemen?
    Fakta on kuitenkin se että M-team luopuu sarjapaikasta ja siinä kohtaa kun joukkueet julkistavat pelaajasopimuksia niin nähdään kehen se kalikka kolahtaa.

  28. Eli kukaan noista neljästä täyttöjärjestyksen mukaisesta joukkueesta (SB Vantaa, HuKu, Steelers, Hatsina) ei ota vastaan liigapaikkaa, tai hae sitä.

    Mielenkiintoista tämä. Ja ihan ymmärrettävää ja varmasti järkevää, jos noin on tilanne arvioitu, mutta eihän tämä kokonaisuutena kyllä kovin hyvältä näytä.

  29. Huikeeta kommentointia???
    Pelaajat siirtyvät aina sellaiseen ympäristöön, jonka itse kokevat itselleen parhaaksi. Tuskin ketään minnekään pakotetaan siirtymään. Eli juurikin näin… Kohta nähdään missä ne kiinnostavimmat kalikat kolahtaa. Urheiluvisakysymys… Minkä tulevan kauden naisten liigan joukkueiden molemmat coachit valmensivat juuri pelatuissa superfinaaleissa. Kyllä. Classic ja Eräviikingit. Ihan vaan mielensäpahoittajille lisää nieltävää???

  30. HEI – kutsutaan Venäjältä pari joukkuetta liigaa pelaamaan! Ei meillä ainakaan olla yhtään pahoillaan pääkaupunkiseudun joukkuejärjestelyistä! Ei mitään ongelmaa hankkia huippupelaajia ensi kaudeksi ja taas katsotaan. Tää visa meni vähän ohi – minkä tulevan kauden – oisko 2028-kausi – naisten liigan joukkueiden molemmat coussit – olisiko jo silloin siirrytty liigaan jossa joukkueilla on kaksi yhteistä koutsia – eli tää Napoleon ja Mikki Hiiri? Lopun ymmärsin juuri pelattu superfinaali – kentällä oli SB Pro ja Classic. Pilkettä silmään Pirkolle – varo kuitenkin halkopinolla!

  31. Pirjo oli oikeassa ja Vilttiketjun Pirkko ei tainnut oikein hoksata asiaa….

  32. No nyt mä hokasin kun sä selitit! Pirjo tarkotti näitä hävinneiden joukkueiden valtsuja Huhtimoa ja Timiä! Voi juku miten fiksua!
    Katsotaan nyt runkosarja ennen kuin nuolaistaan :DDDD

  33. Toivottavasti urheilijat lue näitä ja näe minkälaisia ja minkätapaisia ihmisiä heidän lajissaan on mukana. Toivottavasti nämä kommentoijat ovat vain sivustaseuraajia ja muita mielensäpahoittajia.

  34. Kuka Classicista tulee valmentamaan ERVIn naisia – Pirjo?

  35. Mukavaa keskustelua ja kivasti rönsyilee jutut. Hienoa että salibandy kiinnostaa.
    Jatketaan samalla tavalla!

    Tässä pari tietokilpailu kysymystä. Ensimmäiselle oikein vastanneille luvassa risteilylahjakortti!

    1. Nimeä kaksi keväällä 2017 superfinaalissa hävinnyttä valmentajaa jotka valmentavat samassa joukkueessa.

    2. Kenellä suomalaisella valmentajalla on eniten hävittyjä finaaleita/finaalisarjoja? Tässä huomioidaan sm sarja, Suomen cup, seurajoukkueiden kv pelit ja maajoukkueet?

    Vastaa viestiketjuun ja ensimmäinen oikea vastaus palkitaan. Pääkallo tai Facebook ei ole osallisena arvonnassa.

  36. Kyllä nyt on kateellista porukkaa, mikä tekee ihmisestä tollaisia………

  37. Hauskalle – Ensinnäkin ymmärrän hyvin teamin porukoiden harmituksen tässä operaatiossa! Tsempit sinne! Toisekseen, onko tässä kommentoitu tai nimitelty ketään alatyylisesti – ei! Kolmanneksi – on ihan kiva kun jotkut nillittäjät tulee tänne kukkahattu päässä kertpomaan meille kuinka ikäviä ihmisiä me ollaan! Jos ei yhtään pysty ottamaan heittojensa vastineeksi heittoja, niin kannattaa pysyä siinä marttakerhon naamakirjaryhmässä! Leveile täällä, niin varmasti tulee takaisin ja onhan tämä superhauskaa taputella ervia päähän niiden kuvitellessa nyt supernousua – aion olla takuulla katsomossa kun runkosarja alkaa!!!

  38. Tietokilpailussa vastaan Timi timpero ja eihän näissä valmentajissa sinällään pelitaktisesti ole vikaa. Suosivat vain joitakin pelaajia, joille on varmasti luvattu peliaikaa, eikä se aina ole mennyt pelillisten osaamisten kautta, vaan kannattaa tuntea joku kaveri! Teamin huolestuneille vanhemmille, että pääseekö 99 ja 00 sytyneet pelaamaan voin sanoa että ei pääse! Mitään henkilöjohtajia nämä hemmot ei ole – eli nessupaketit mukaan treeneihin 🙂

  39. Toinen joukkue on liittynyt M-teamin kanssa luopujiin.
    Happee Jyväskylästä
    Ei tainnut riittää pelaajat ja rahat kahteen liigajengiin Suomen Ateenassa.