Yllätystempaus – Classic ja TPS pelaavat Salibandyliigan ottelun Singaporessa

TPS ja Classic kohtaavat ensi marraskuussa Singaporessa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic kohtaavat ensi marraskuussa Singaporessa. Kuva: Anssi Koskinen

Marraskuun 18. päivänä tehdään suomalaista salibandyhistoriaa, kun hallitseva kaksinkertainen Suomen mestari Tampereen Classic kohtaa TPS:n Singaporessa. Ottelu on osa Singaporen Suomen suurlähetystön Suomi 100 -ohjelmaa.

– Ajatus ottelun pelaamisesta syntyi Latvian MM-kisojen aikana, kun pohdimme salibandyn kansainvälistä kehitystä ja potentiaalia Aasiassa. Singapore, ja Aasia yleensäkin, tarvitsevat lisää kosketuksia eurooppalaisiin pelaajiin ja valmentajiin. Lajin kehitys on ollut hienoa Euroopassa ja sitä olisi hienoa saada levitettyä Aasiaan, kertoo projektin vetäjä Matti Joutsikoski.

Classic Familyn toiminnanjohtaja Pasi ”Passo” Peltola innostui asiasta välittömästi ja toi esiin
ajatuksen virallisen liigapelin pelaamisesta.

– Tuodaan huippupeli paikan päälle, jolloin paikalliset pelaajat ja harrastajat saavat paremman kuvan huippusalibandystä. Classicin tavoitteena on olla maailman paras salibandyseura ja vierailun aikana voimme viedä omaa näkemystämme lajista Aasiaan ja näin lisätä kiinnostusta lajiin.

Myös TPS:ssa ollaan innostuneita projektista.

– Hienoa päästä viemään lajia maailmalle – samalla saadaan omalle joukkueelle mielenkiintoinen välietappi pimeään syksyyn. Projekti avaa myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia meidän nykyisille ja toivottavasti myös uusille kumppaneille, sanoo TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi.

Myös Kansainvälisessä Salibandyliitossa IFF:ssä nähdään projekti kiinnostavana.

– Salibandy kasvaa kansainvälisesti nopeasti. Seuraava askelma kansainvälisessä valloituksessa on heinäkuussa Puolassa järjestettävät World Games -kisat, joissa salibandy on ensi kertaa mukana. Tällä hetkellä jäsenmaita on jo 66 ja Aasia on yksi nopeimmin kasvavia alueita. Aasiassa ei tämän tason ottelua ole aikaisemmin pelattu. On hienoa, että Classic ja TPS näkevät oman roolinsa lajin kansainvälisessä kasvussa, toteaa IFF:n pääsihteeri John Liljelund.

– Singaporessa on tällä hetkellä n 15.000 pelaajaa ja peli yleistyy nopeasti varsinkin kouluissa. Projektin avulla haluamme nostaa kiinnostusta salibandyyn Singaporessa ja motivoida nuoria pelaajia. Onhan hienoa, että huippupelaajat, maailmanmestarit mukaan lukien, tekevät tällaista työtä. Vierailu tukee myös Singaporen yleisiä tavoitteita saada kansa liikkumaan aktiivisemmin, kertoo Kenneth Ho, Singaporen Salibandyliiton presidentti.

Ottelu tulee varmuudella herättämään Singaporessa suurta huomiota, joten se tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden niille suomalaisille yrityksille, joita Aasian markkinat kiinnostavat.

Pelin ja koko ohjelman järjestelyissä ovat mukana Suomen ja Singaporen Salibandyliitot.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

18 comments

  1. Tähän alle nyt niitä ”Passo sitäjatätä”, ”Familyn sirkustemppu”, ”halvennetaan lajia”, ”ketä tämä palvelee” yms pahanolon viestejä.

  2. Tästäkään pelistä ei varmaan nettilähetystä ja maalikoostetta tule, koska on Classicin kotipeli?

  3. Eikä sitten mitään streameja pelistä. Vie katsojat!

  4. Missä uutinen??? EräViikingit on tehnyt jo pitkän aikaa yhteistyötä aasian maiden kanssa. Tälläkin hetkellä Singapore-Malesia akselilla meidän koutsit tekevät paikan päällä arvokasta duunia.

  5. Täytyy myöntää, että odotin myös stream-hassutteluja enkä joutunut pettymään.

  6. Hatun noston arvoinen tapahtuma tulossa. Toiset puhuu ja toiset tekee. Meillä pääkaupunkiseudulla vähän hiljaisempaa. Turku ja Tampere on nyt säbän johtavia kaupunkeja joista voisi Espoo ja Helsinki ottaa mallia.
    Toivotaan että saavat myös yrityksiä matkalle mukaan.

  7. Ei niinkään näkyvyys huoleta vaan lähinnä se mitä maksaa 50-60 ihmisen + varmaan lisäksi tuomareiden jne roudaaminen ja majoitus ?

  8. Näetkö analyytikko tällä ja vaikkapa Niemisen markkinointitempulla vivahde-eroa? Nyt pelkästään positiivista koska ei mennä pelleilemään sinne kentälle tuomalla nimekkäitä turisteja kokoonpanoon.

  9. Mallia on todennäköisesti enemmän NHL, NBA ja KHL tai englantilaisista jalkapalloseuroista jotka ovat aloittaneet kauden Aasiassa, näin levittäneet lajitietoa ja saaneet uusia faneja Pesäpallo on hieno kansallislaji mutta salibandy on

  10. Kuka tämän sirkuksen maksaa? Lähtijöitä varmaan riittää: molemmilta joukkueilta +30 henkilön repertuaari ja liiton pukuedustajia parikymmentä. Paikan päällä oltava kuitenkin pari päivää ennen matsia aikaero- ja matkustusrasituksen vuoksi. Ei ole halpaa puuhaa. Tiedän, että Singaporessa on rahaa ja maksuvalmiutta niin katsojilla kuin yrityksilläkin. Hienoa jos rahoitetaan ulkoisesti sponsoreilla ja muilla tuloilla, mutta pahoin pelkään, että tämä jää junioreiden maksettavaksi. Lisenssi- ja sarjamaksujahan voi aina korottaa.

  11. ”Peltolan mukaan rahoituspuolesta vastaavat pitkälti suomalaiset yritykset, jotka vaikuttavat Singaporessa tai haluavat sinne. Kyseessä ei ole Classicille tai TPS:llekään kuitenkaan pelkkä viikon pelimatka. – Siinä viikon aikana tehdään paljon lajin levitystyötä paikallisesti. Viemme tietotaitoa kouluihin ja klubeihin. Siitä saadaan kattava paketti, Peltola sanoo.
    – Viemme muun muassa koulujoukkueisiin valmennusosaamista, tarkentaa TPS:n Kiviniemi.”
    Siinä nyt vähän pätkää miten homma menee,ettei mene yöunet! Naurattaa valmiiks nää hyväveli höpötykset, mitä lie viisauksia taas vielä tulossa:)

  12. Jos Singaporen matka tarjotaan kotuullisella hinnalla vosin lähteä kannustamaan.

  13. Monelta ja mistä fanibussi lähtee? Ihan sama kumman…. Joo, mutta vakavasti ottaen ihan hieno homma. Storvreta on käsittääksni jo joku vuosi sitten valloittanut Jamaikaa, mutta aina nää on lajille plussaa.