Liigat

Kaleva: Mestarivahti Jarno Ihmeen pelaajaura päätökseen

18.06.
2017
4 Kommenttia
2
Liigat

Jarno Ihme lopettaa pelaajauransa. Kuva: Juha Käenmäki

Jarno Ihme, 32, ilmoitti sunnuntain Kalevassa, että päättää menestyksekkään pelaajauransa. Menneellä kaudella Ihme edusti ruotsalaista IK Sirius IBK:ta.

Oululaislähtöinen veräjänvartija perusteli päätöstään seuraavin sanoin:

– Päättyneellä kaudella unelmistani tuli totta: voitin maailmanmestaruuden ja pääsin pelaamaan Ruotsin pääsarjaan. Takana on todellinen nautinnon vuosi – ja katson ylpeydellä tätä matkaa taaksepäin. Nyt on oikea aika lopettaa urani huipputasolla.

– Niin paljon olen pelaamiselta saanut, että ei tunnu yhtään pahalta jättää sitä muiden hommaksi. On muiden asioiden vuoro, Ihme kommentoi Kalevalle.

Jotain vaikutusta lienee myös sillä, että Ihmeen ja avopuolisonsa esikoinen syntyy lähipäivinä.

Miesten Salibandyliigassa Ihme pelasi OLS:n ja SPV:n riveissä kaikkiaan 323 runkosarjan peliä ja 81 pudotuspeliottelua. SPV:n paidassa Ihme saavutti kolmea Suomen mestaruutta, yhtä SM-hopeaa ja kahta SM-pronssia.

Ihme pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta viime joulukuussa. Kuva: IFF

Ihme jää salibandyhistoriaan ensimmäisenä maalivahtina, joka on onnistunut maalinteossa liigaottelussa. Maali syntyi joulukuussa 2003 Happeeta vastaan. Ihmeen Salibandyliigan tehopisteet 1+35 kertovat hyvin maalivahdin heittokäden tarkkuudesta.

Suomen maajoukkueessa Ihme pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta joulukuussa 2016. Kisojen Suomen kakkosvahti torjui tuolloin MM-finaalin rankkarikisassa sangen vakuuttavasti. Maaotteluita Ihmeelle kertyi kaikkiaan 54. Ihme oli Suomen ykkösvahti vuoden 2003 U19-poikien MM-kisoissa, joissa Suomi voitti ensimmäisen poikien maailmanmestaruutensa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen