SalBa solmi kolme jatkosopimusta – kaikkiaan 24 kontrahtia kasassa

SalBa julkaisi kolme uutta jatkosopimusta. Kuva: Juhani Järvenpää

SalBa julkaisi kolme uutta jatkosopimusta. Kuva: Juhani Järvenpää

Rauman SalBa julkaisi torstaina kolme jatkosopimusta. Petteri Salonen ja Risto Harjula tekivät liigajoukkueen kanssa vuoden sopimukset ja Rasmus Hornin sopimusta jatkettiin kahdella vuodella.

Salonen, 25, on edustanut SalBaa viimeiset kuusi kautta. Divarissa hyökkääjä on pelannut 68 ottelua tehoin 8+11=19 ja Salibandyliigassa 72 peliä pistein 7+6.

Horn, 23, teki vuonna 2015 kahden vuoden sopimuksen SalBan kanssa, mutta loukkaantumiset ovat pitäneet hyökkääjän poissa kaukalosta. Hyökkääjä toipuu tälläkin hetkellä loukkaantumisesta ja paluu on odotettavissa tällä haavaa joulun tienoilla.

Horn on pelannut aiemmin liigatasolla Loviisan Torissa sekä TPS:ssa. Torissa ruuti oli sangen kuivaa ja Horn paukutti 27 maalia 26 ottelussa. Liigapeleissä tehoja on syntynyt 32+16=48 (51 ottelua) ja Divarissa PSS:n paidassa 26+11=37 46 ottelussa.

Harjula, 23, siirtyi SalBaan kesken viime kauden ja keräsi vyölleen yhdeksän liigaottelua ennen loukkaantumistaan. Harjula on pelipaikaltaan puolustaja.

SalBan kotisivujen uutisen mukaan kasassa on nyt sopimukset kahden maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja 13 hyökkääjän kanssa. Kesäharjoitusringissä on mukana tällä hetkellä 15-20 pelaajaa.

– Muutaman hyökkääjän kanssa vielä neuvotellaan, mutta aika lähellä valmista tässä ollaan. Jokainen joukkue hakee varmaan vielä rightin hyökkääjää, joka tekee sen 30 liigamaalia, joten se meilläkin on toiveissa, päävalmentaja Petri Seppinen sanaili seuran sivuilla.

Pelaajalista:

Maalivahdit
Teemu Kortelainen
Aleksei Kohtala

Puolustajat
Joni Rokosa
Niko Kaerla
Tatu Ruohonen
Jan-Erik Aaltonen
Antton Koski
Henrik Rossi
Jesse Nurmi (SalBa B-juniorit)
Veli Peltonen
Risto Harjula

Hyökkääjät
Janne Hyvönen (EräViikingit)
Saku Lahtinen (Karhut, Divari)
Antti Vuorinen
Jani Lehtoniemi
Antti Keskitalo
Erik Härkönen (UHC Grünenmatt, Sveitsi)
Tomi Lahti
Mikko Viitanen
Valtteri Ahtiainen
Ville-Petteri Lilja
Miika Tuominen
Rasmus Horn
Petteri Salonen

SalBan uutinen

23 comments

  1. Ei sitten voinut SalBalle laittaa listaa niistä 24 pelaajasta?

    Noh ei mitään autan vähän Joel Siltasta.
    Tässä se tulee:

    Maalivahdit
    Teemu Kortelainen
    Aleksei Kohtala

    Puolustajat

    Joni Rokosa
    Niko Kaerla
    Tatu Ruohonen
    Jan-Erik Aaltonen
    Antton Koski
    Henrik Rossi
    Jesse Nurmi (SalBa B-juniorit)
    Veli Peltonen
    Risto Harjula

    Hyökkääjät

    Janne Hyvönen (EräViikingit)
    Saku Lahtinen (Karhut, Divari)
    Antti Vuorinen
    Jani Lehtoniemi
    Antti Keskitalo
    Erik Härkönen (UHC Grünenmatt, Sveitsi)
    Tomi Lahti
    Mikko Viitanen
    Valtteri Ahtiainen
    Ville-Petteri Lilja
    Miika Tuominen
    Rasmus Horn
    Petteri Salonen

  2. Ne joiden kanssa SalBa neuvottelee niin niistä kumpikaan ei ole Salban organisaatiosta.

  3. Hyökkääjät ovat tryoutilla ollut Mäkelä sekä viimekaudella Salbassa pelannut Prokki

  4. On kyllä mielenkiintoinen nippu kasassa raumalaisilla en yllättyisi vaikka menisivät playoffeihin

  5. Olen Espoon kanssa samaa mieltä. Jos aiemmin lähtökohta on ollut se, että ”hyvin saa SalBa pelata, jos meinaa säilyä”, niin nyt se on ennemminkin ”saa flopata oikein tosiaan pudotakseen”. Bottom-8 joukkueilla on varmasti tekemistä tuon nipun kanssa, ja top-6 todennäköisesti tulee myös häviämään joitakin pelejä SalBalle.

  6. Vähän omaa analysointia Salban joukkueesta

    Maalivahdit
    Kortelainen yksi sarjan parhaita veskareita antaa käytännössä joka ilta mahdollisuuden Salballe voittaa

    Puolustajat
    Rokosa nosti tasoaan huimasti viimekauden puolessa välissä ja oli parhaimmillaan pitelemätön. Kaerla omaa huikean laukauksen ja hänellä on suuri vastuu puolustajien pisteissä
    Rossi, Ruohonen ja Peltonen hyviä peruspakkeja joita tarvitaan aina

    Hyökkäys
    Hyvönen on sarjan monipuolisempia pelaajia ja on selkeästi tärkein pelaaja Salballe. Härkönen, Lehtoniemi ja Vuorinen kantavat maalintekovastuun ja heitä Hyvönen ja Lahtinen pyrkivät ruokkimaan. Tomi Lahden nostaisin potenttiaaliseksi yllätyskortiksi oli parhaimmillaan loistava viime kaudella ja taitoa mieheltä löytyy vaikka muille jakaa. Kapteeni Keskitalo pystyy olemaan joukkueelle erinomainen pelaaja mikäli pelaa maltillisia minuutteja koska jalka ei riitä isoihin minuuttiin

    Sijoitus ennuste runkosarjan jälkeen 5

  7. Nyt sitten jäitä hattuun Raumalla ja Hämeenlinnassa, meinaa kuolla nauruun?

  8. Ihan kohtalaista joukkuetta SalBa kokoaa muttei se EräViikingien/Classicin mestaruus varma voi olla ennen kuin yhtään peliä ollaan pelattu tai edes niiden ensimmäisten pelien jälkeen. SalBa voi olla pudotuspeleissä mutta sillon pitää kentällä tapahtua muutakin kuin viimekautista jatkuvaa kohellusta. Salban päästämistä maaleista varmaan puolet tuli SalBalaisten turhista virheistä. Sija 9-11 todennäköinen mutta, jos kaikki salibandy jumalat taivaalla SalBan puolella on niin voi olla pudotuspeleissä.

  9. Porilainenkin eksynyt näköjään nettiin. Noh on se aina kivaa kun pikkuvelikin tulee kertomaan oman turhan mielipiteensä.☺

  10. Otsikossa pyritään luultavasti lennokkuuteen, mutta anglismit kuten ”kontrahti” pistävät vain huonossa mielessä silmään. Esim. ”pelaajaa” käyttämällä ei yhtään klikkiä jäisi saamatta. Hyvä kieli kunniaan ja tsemppiä kirjoitteluun.

  11. Jos kontrahti halutaan korvata suomalaisella sanalla niin se on sopimus.

  12. Lehtoniemi – Hyvönen – Härkönen
    Rokosa – Rossi
    Prokki – Lahtinen – Vuorinen
    Kaerla – Ruohonen
    Mäkelä – Lahti – Salonen
    Peltonen – Harjula
    Viitanen – Keskitalo – Lilja
    Koski

  13. Ei SalBa kyllä pleijareihin tule pääsemään 😀 Pysyy kuitenkin liigassa.

  14. Turha se on arvailla kuka pleijareihin pääsee. Kuten viime kauden Liiga kaudesta nähtiin KalPan loistava kausi niin kyllä SalBa on ihan potenttaalinen pääsemään sijalla 6., 7. tai 8. edellä on kumminkin Oilers, Happee, SPV, EräViikingit & Classic. Sijalla 6-11 on TPS, Nokian Krp, SalBa, Steelers, Koovee & Indians. Järjestyksen näkee kauden lopussa.

  15. Liigaan vertaaminen on ihan turhaa näissä. Tasoerot ovat melkoisesti suuremmat Salibandyliigassa. Liigassa joukkue kuin joukkue voi voittaa ja vähintäänkin pistää tiukille joukkueen kuin joukkueen jatkuvasti. Viime kauden heikoimmat Salibandyliigan joukkueet olivat sitä luokkaa, että jos hävisivät finaaleihin selvinneille alle kymmenellä maalilla, niin se oli jo hyvä tulos heille.

    Voin pistää kivitalon vetoa siitä, että ketä ikinä veikataankaan yleisesti sarjassa sijalle 13. ei tule pelaamaan Superfinaalissa. Ja vähän pienemmällä panoksella jopa sen, ettei pääse edes playoffeihin.

  16. Voin minä tuohonkin lähteä. Väitän, että Classic ei ole sijalla 13.

  17. Varmasti tasoerot on suuremmat mutta myös jääkiekossa maalinteko vaikempaa. Jääkiekossa 4-1 tulos vastaa salibandyssa 8-2 tulosta noin suurinpiirtein. Joten ihmiset pystyy helposti ajatella ”8-2 ei ollu salballa taas mitää jakoo” kun jääkiekossa se kuitataan vaa että ”joo tappara voitti 4-1”

  18. Joko täälklä jaetaan ens kevään mitalit?
    No hyvä, säästyypä taas muutama euro kun ei tartte pelatakaan
    Clasu/ErVi – Happee/SPV

    EI mutta tuohan oliki tämä vuosi, zorppa.

  19. Vaikka nuo maalimäärät laskettaisiinkin noin, niin on siellä jääkiekossa silti paljon pienemmät tasoerot. Esimerkiksi sarjan top-2 / bottom-2 pisteprosenteista (kerätyt pisteet / kaikki mahdolliset pisteet) tämän näkee selvästi. Classicilla ja EräViikingeillä tämä oli yli 80%, kun taas Tappara juuri ja juuri pääsi 70%:n yli. Ja toisessa päässä Liigan selkeä jumbo SaiPa keräsi kolmasosan tarjolla olleista pisteistä, kun taas LASB pääsi hikisesti yli 20 prosentin ja M-Team ei edes sinne.

    Jos pudotuspelejä ajatellaan, niin Salibandyliigassa yksi kahdeksasta ottelusarjasta (laskien pronssipelin ja Superfinaalin sarjoiksi) päättyi alemmas sijoitetun voittoon. Liigassa mentiin jo 1. kierroksella niin, että molemmat paremmin sijoitetut putosivat heti, ja puolivälierissä yksi lisää. Mestaruuteen mennyt Tappara hävisi kolmasosan peleistään, siinä missä Classic hävisi 10%.