Kuva: Juha Käenmäki

#Takaisinheittotorstaissa käydään tällä kertaa läpi yhtä salibandyhistorian erikoisimmista tempuista. Asia nousi esille juttusarjan viime viikon artikkelissa, kun Jarno Ihme muisteli tapausta haastattelussa.

SPV-Erä-pelin viimeiset viisi minuuttia olivat jotain ainutlaatuista urheiluhistorian saralla.

– Ehkä sen voi myös mainita, kun noustiin syksyllä 2015 Erää vastaan 0-6-tappioasemasta tasoihin. Itse pelasin kyllä todella huonon pelin silloin. Silloin se ei paljoa naurattanut, mutta sitten kun on katsonut sitä myöhemmin Youtubesta, niin onhan se hienoa kuinka jätkät takoivat maaleja, Ihme kertoi haastattelussa erikoisimmista salibandymuistoistaan.

Salibandyn saralla edesmennyt Tapanilan Erä johti 18.10. 2015 pelattua miesten Salibandyliigan runkosarjan ottelua maalein 0-6, kun otteluaikaa oli jäljellä enää viisi minuuttia. SPV:n avausmaali syntyi Ville Kuuselan toimesta ilman maalivahtia ajassa 55.56 ja siitä eteenpäin koettiin ennennäkemätön kimara.

57.58 2-6 Mikko Kohonen (im)
58.56 3-6 Kuusela (im)
59.15 4-6 Petri Hakonen (im)
59.30 5-6 Kuusela (im)
59.40 6-6 Kuusela (im)

Täten kuuden maalin kiriminen vei kaikkiaan 3 minuuttia ja 44 sekuntia. Neljän maalin Kuusela rikkoi kaksi Salibandyliigan runkosarjan ennätystä. Nopeimmat kolme maalia syntyivät 44 sekunnissa ja nopeimmat neljä osumaa syntyivät tuon koko kimaran ajanjaksolla. Jatkoajalla ei nähty lisämaaleja ja 6-6 jäi lopulliseksi tulokseksi.

Tavallisen runkosarjapelin supernousu lävähti hetkellisesti niin sanotusti kaiken kansan huulille ja ottelua hehkutettiin isoissa medioissa kuten vaikkapa Ylellä. Salibandyliigan julkaisema video kimarasta on kerännyt tähän päivään mennessä kaikkiaan 490 000 katselukertaa. Siitä on tykätty yli 7500 kertaa, sitä on jaettu 1651 kertaa ja kommentoitukin 427 kertaa.

Hyvänä vertauksena voisi pitää sitä, että Suomen viime joulukuun MM-juhlista julkaistua videota on katsottu ”vain” 42 000 kertaa.