Happee satsaa jatkossa yhä vahvemmin pelaajien koulutukseen ja työllistymiseen

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Keskisuomalainen kertoi viime viikolla Happeen ja Play4Everin yhteistyöprojektista. Projektin myötä jokaiselle Happeen pelaajalle aiotaan ensi syksystä eteenpäin tarjota joko koulutusta tai työtä, jota he voivat suorittaa pelaamisen ohella.

– Aiemmin seurassa on ollut pelaajia, joilla ei työttöminä ole ollut elämässään mitään muuta kuin salibandy. Päämäärättömyyden seurauksena on nähty valitettavia elämänhallintaongelmia, joiden syntymisen me tahdomme tulevaisuudessa estää. Haluamme pitää huolta pelaajistamme paitsi kentällä, myös sen ulkopuolella, Happeen toiminnanjohtaja ja A-junioreiden valmentaja Pasi Kotilainen kertoi Keskisuomalaiselle.

– Kyseessä on uudenlainen tapa suorittaa opintoja ja tehdä töitä urheilun ehdoilla. Happee näyttää nyt suuntaa muille urheiluseuroille, sanoivat Play4Everin Mikael Hirvi ja Petri Heinonen.

– Käytännössä Happeen pelaajat tekevät erilaisia projekteja seuralle sekä sen yhteistyökumppaneille. He tienaavat rahaa, saavat työkokemusta ja rakentavat omaa ammatillista verkostoaan. Näyttöjen myötä he myös voivat suorittaa koulututkintoja omassa luonnollisessa toimintaympäristössään, Hirvi avasi kuviota lisää.

Lue lisää Keskisuomalaisesta

14 comments

  1. Eiköhän ne pelaajat oo iha ite halunnu olla työttömiä et sais vaan pelata……

  2. Hienoa.Moille sanoisin että kommenttisi on puolitotuus.Niin kauan kun suomessa tälläkään lajilla ei pelaamalla suoraan elä niin on oltava myös opiskelua ja työtä.

  3. Hgfgy:lle työtön tienaa enemmän kuin opiskelija ja jossei ole sen kummempaa koulutusta on kannatavampaa jäädä kotiin ja treenailla kuin mättää paskaa melkein samalla palkalla kuin mitä saisi työttömyystuilla. Maamme kirous. En usko että monikaan pelaajista haluaa töihin tai kouluun.

  4. Onhan se näinkin kuin moi sanoi.Kaikilla ei ole lukupäätäkään jotta pääsisi tulevaisuudessa hyväpalkkaisiin töihin.Taita jääkiekon sm liiga olla ainoita sarjoja jossa edes osa elää pelaamisella Suomessa. Salibandyssäkin on se ongelma että pelaajat uhraavat siihen paljon aikaa,työtä ja tarvitaan myös lahjakkuutta.Silti harva saa siitä millään muotoa suoraan elantoa.Ja jotain pitäisi tehdä uran jälkeenkin.

  5. Hämmästyttävää, että täällä puhutaan uhratusta ajasta ja lahjakkuudesta… Lajissa, jossa maajoukkueeseen pääsyvaatimuksena ovat lähinnä oma maila ja sisäpelikengät.

  6. Nyt SJARNO jotain rajaa. Maajoukkuepelaajalla ei tarvitse olla omaa mailaa tai sisäpelikenkiä. Ne saa seuralta.

  7. Samalla maila ja sisäpelikengät on yhtäkuin maajoukkuepelaajan vuoden palkka salibandyharrastuksesta.

  8. Sitten soittelee Nykylle pääsystä tryouttiin! Kuvataan koko homma, niin päästään kerrankin nauraa oikein kunnolla. Jää Niemisetkin kakkoseksi.

  9. Hankipas Sjarno jokin oikea harrastus niin ei tarvitse tehtailla huonoja trolleja pääkalloon.

  10. Johan on huttua. Happeelle kunniaa, että jotain edes YRITETÄÄN tehdä. Hienoa.