Suomen ja Ruotsin huippujuniorit mittaavat toisiaan viikonloppuna Myllypurossa

Perjantaina käynnistyvä junioreiden huipputapahtuma huipentaa helmikuussa alkaneen Floorball Talent -kauden kasaten huikean kattauksen Suomen ja Ruotsin ikäluokkien parhaimmistoa saman katon alle.

Perjantaina käynnistyvä junioreiden huipputapahtuma huipentaa helmikuussa alkaneen Floorball Talent -kauden kasaten huikean kattauksen Suomen ja Ruotsin ikäluokkien parhaimmistoa saman katon alle.

Foorball Talent -kauden päätöstapahtuma All-Stars Tournament 2017 kokoaa jälleen Suomen ja Ruotsin huippujuniorit mittelemään paremmuudesta. Tapahtuma järjestetään Myllypuron Arena Centerissä 28.-30.7.2017.

Suomen tähdistöjoukkueet on kasattu Floorball Talent -valmentajien sekä edellisvuosien ikäluokkavalmentajien toimesta. Ikäluokissa 2001-04 pelaajat pääsivät antamaan näyttöjä Floorball Talent -tapahtumissa alkuvuoden aikana, joiden perusteella valtaosa valinnoista tehtiin. 2000- syntyneiden osalta valinnat tehtiin aikaisempien näyttöjen perusteella. Turnauksen valmentajatiimit on muodostettu laajalti eri puolelta Suomea. Tunnettujen valmentajien lisäksi penkin takana nähdään myös enemmän kentällä nimeä tehneet herrasmiehet Tero Tiitu ja Mikael Lax.

Suomi-Ruotsi maaotteluhenkinen All-Stars Tournament kokoaa yhteen yli 600 huippujunioria salibandyn kärkimaista ja tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä otteluita.

Tapahtumaa on kehitetty viime vuodesta siten, että turnaus jakautuu nyt kolmelle päivälle, mikä mahdollistaa suomalaisten joukkueiden viimeistelyharjoitukset sekä otteluruuhkan keventämisen. Tapahtuma järjestetään tässä muodossa nyt toista kertaa ja on osa Floorball Talent -konseptia.

Nämä pelit ovat ainutlaatuisia, joten tapahtumaa kannattaa saapua seuraamaan! Pidetään myös suomalaiskatsomossa huoli, että pelin henki on sama kuin kentällä: All-Stars, All in!

Seuraa tapahtumaa Floorball Talentin some-kanavissa:
Instagram: @floorballtalent
Snapchat: @floorballtalent
Facebook: @floorballtalent

Floorball Talent -konsepti
Otteluohjelma
Suomen joukkueiden kokoonpanot

Kyseessä on kaupallinen yhteistyö.

29 comments

  1. Ikävä puoli tässä turnauksessa on että moni oikeasti huippujuniori on poissa ja tilalle on pyydetty täydennystä kilpasarjan tasoa olevista junioreista mikä laskee tasoa tässä turnauksessa.
    Toisaalta hieno kokemus näille junnuille ja antaa varmaan lisäpotkua heille tässä laijssa.
    Tsemppiä peleihin

  2. Mahtaako näistä peleistä näkyä nettistriimi jossain? Olisi mielenkiintoista seurata, kun ei valitettavasti pääse paikalle…

  3. All Starssiin valittiin 02 ikäluokassa Tps pelaaja joka ei mahdu seuran sm joukkueeseen

  4. kyllä olisi hieno nähdä suomen parhaat viikonloppuna pelaamassa, mutta kun pelaajat on valittu divareista ja aluesarjoista eikä SM-sarjasta niin saattaa kyllä jäädä katsomatta.

  5. Viime vuonna turnaus oli hieno ainakin suomalaisten kannalta. Iso osa ikäluokkien parhaista oli mukana (toisin kuin Ruotsilla). Salibandyliitto teki järjestäjille karhunpalveluksen ja korosti jo keväällä, että tämä ei ole MAAJOUKKUETIEN tapahtuma. Vanhemmissa ikäluokissa ei nyt ole kuin muutama Suomen ”top 40-pelaaja” mukana. Hyviä pelaajia on toki paljon, mutta vaikka jossain 2002-pojissa viime vuoden ykköspelaajista ei ole mukana kuin 3-4 (Kilpi, Kontulainen, Sillanpää..).

    Jos suuntaa ei saa käännettyä, niin vanhemmasta C:stä eteenpäin tätä ei tarvitse tulevaisuudessa järjestää. Pelaajille tapahtuma olisi sinänsä hieno jos molemmat maat saisivat jo ihan nuoresta pitäen suunnilleen parhaat pelille.

  6. Seliseli. Ja kaikki on aina väärin, vaikkakin #posinkautta. Antakaa vaan mukana olevien rauhassa pelata

  7. onko mitään keskustelupalstaa /linkkiä mistä näkisi harjoitusotteluiden tuloksia ja jos ei niin tässä hyvä vinkki toimitukselle

  8. Tapahtuma on hieno mutta paikka ei. Harjoitushallina aivan mahtava. Laadukkaat kentät jne. Mutta se on harmi kun rahat loppuu aina hiukan liian aikaisin kun näitä halleja rakennetaan. Katsojia olisi mutta katsomoja ei. Selvästi harjoitushalliksi tehty kompleksi on saanut liian isot kisat. Harmi. Vähällä meni pieleen. Eka kerta hallissa ja iso pettymys. Jos näissä kerran turnauksia pelataan niin suunnitelkaa ne niin että osa kentistä on pelkästään harjoituskäytössä ja osa kentistä varustetaan kunnon katsomoilla.

  9. Onhan tuolla valituissa sekä 00 että 01 ikäryhmissä runsaasti maan huippuja vaikkakin on jouduttu eri syistä paikkaamaan rosteria jonkun mielestä heikoimmilla pelaajilla. Roth, Ollikainen,Mattila, Stenberg, Lund, Alatalo muutama huippunimi mainitakseni ja niitä kyllä tuolla riittää lisääkin.

  10. Ainakin -02 sarjaan saisi pois jääneistä pelaajista kasattua joukkueen, joka pyyhkisi parkettia noilla molemmilla Suomen joukkueilla.

  11. Allekirjoittaisin ”Valivalin” kommentin täysin. Mitä sitä poisjääneitä täällä harmittelemaan. Ainahan poisjääntejä on ja on pidettävä mielessä, että Sm-sarjojen ulkopuolellakin on eritoten junioreissakin hyviä yksilöitä. Hyviä nuoria kaikki valitut, joten annetaan heidän pelata ja saada hienoja kokemuksia ja motivaatiota kehittää itseään hienon lajin parissa. Hieno tapahtuma joka kyllä puolustaa paikkaansa lajitapahtumien joukossa!

  12. Ajankohta huono. Tärkein harjoitusotteluviikonloppu SM-karsintoja ajatellen. Aika moni joukkue haluaa myös parhaat pelaajansa niihin otteluihin mukaan.

  13. Tämän tason pelejä kun järjestetään, niin ei voi kuin ihmetellä, ettei peleistä näytetä nettistriimejä. Aika paljon poikia tulee kaukaa pohjoisesta ja olisi vähintäänkin suotavaa nähdä striimin kautta kun omat pojat mittelee paremmuuttaan Ruotsalaisia vastaan. Paikallehan voisi tulla, mutta aina se ei ole mahdollista. Löytyykö peleistä edes tilastoja maalintekijöistä/syöttäjistä?

  14. Oli kyse mistä turnauksesta hyvänsä, vaikka jääkiekon MM tai olympialaiset, aina voi valittaa, että parhaat pelaajat on tai ei ole paikalla. Joukkue on se, mikä muodostetaan, niistä pelaajista, jotka ovat paikalla ja pelikuntoisia. Ei sen kummempaa tai ainakin hyödytöntä ja osallistuvien pelaajien aliarviointia.

  15. Paikalla ollena on sanottava että tapahtuma oli hieno ja onnistunut. Hieno mahdollisuus monelle pojalle päästä pelaan hyviä pelejä ja uskallan väittää että vaikka moni jäi pois syystä että oma seurajoukkue pelasi harjoituspelejä karsintoja varten niin paikalla olleet saivat vähintään yhtä kovia pelejä. Live stream kaverat olisivat hyvät parannukset niin että kotikatsomot pääsee seuraaman pelejä. Tapahtumasta jäi varmasti hyvä maku mukana olleille tytöille ja pojille ja monille vanhemmille! Näitä lisää! Tuo sopivaa vaihtelua seuranjoukkueen rinnalle

  16. Voisiko joku mukana ollut kertoa millaisista hinnoista puhutaan jos menee koko ”konseptin” läpi. Alueleiri -> talenttileiri -> Allstars-turnaus..

  17. Alueleiri 145€, Talenttileiri 375€/495€ ja AllStars 279€.
    Eli yhteensä vähän alle 800€.

    Tapahtuma hyvä.
    Otteluohjelma oli viime vuotta huonompi.
    Saman ikäluokan joukkueet pelaisi yhtä aikaa, jolloin toisen joukkueen kannustaminen ei onnistunut.
    Ja pelien väliin jäi faneille viime vuotista enemmän luppoaikaa.
    Hirmuisia kehuja ei myöskään saanut Arenalla tarjottu ruoka. Kotiin lähdettäessä junnu sanoi syömästä tullessaan, pysähdytään jossain syömään.

    Aika paljon poissaoloja taisi tosiaan olla, kun kahteen joukkueeseen oli tainnut osua kokonaista 4-5 pelaajaa, jotka normi oloissa pelaa puolustajana. No sitten hyökkääjää pakiksi ja peli sujui sen mukaan.

    Ensi syksynä uudestaan jos kutsu käy.

  18. Tapahtuma tosiaan hyvä ja talenttileirikonsepti kallis, mutta mielestäni kuitenkin hintansa väärti. Toivottavasti ensi vuonna sekä Allstars- että FBA-tapahtumien ajankohtia mietitään hieman syvällisemmin. Nyt molemmat tapahtumat vievät SM-karsintoihin valmistautumiseen tarvittavaa aikaa aivan liiaksi. Siinä on karsintaviikonloppujen jälkeen aikaa yllin kyllin järjestää kyseiset tapahtumat ja osanottokin olisi silloin kärkipään ohelta kattavampi. Olkoonkin ettei Allstars ole liiton virallisia tapahtumia, mutta onhan se hieno mahdollisuus päästä vertaamaan itseään ikäluokan Ruotsin parhaimmistoon.

    Meillä junnu valitti Areenan ruuasta, kun taas aina kehuu Eerikkilän ruokia. En tiedä muistanko väärin, mutta ihan kuin olisin kuullut, että päätöspäivänä sunnuntaina olisi ollut kasvislasagnea ainoana vaihtoehtona. Jos näin, niin ruokien suunnittelijan kannattaisi hieman nuorentaa ajatusmaailmaansa junioriturnauksen ajaksi tai ainakin antaa enempi vaihtoehtoja.

  19. Kiitokset MÄ:lle vastauksesta hintoihin! Seuraava kysymys: Kuulin hallilla, että Ruotsin jengit olisivat karsintaturnauksella valittuja aluejoukkueita eli ei niin all-starsia kuin Suomen jengit. Pitääkö tämä paikkansa? Ainakin joku Ruotsin 04-jengi ei olisi viime kaudella pelannut Etelä-Suomessa eliittiä.

  20. Ruotsin pelaajathan oli all stars tapahtumassa selected player asusteissa, eli kyseisen kaupallisen konseptin pelaajia. Kesäkuun lopulla oli Ruotsissa selected player leiri ja leiriturnaus, jonne oli kasaantunut esim. 04 ikäluokkaan kymmenen joukkueen voimin ruotsalaisia talentteja. All Stars tapahtumaan Ruotsalaiset olivat sitten kasanneet joukkueet kaiken järjen mukaan näistä kymmenestä joukkueesta. (Näin varmaankin olihat toimineet muissakin ikäluokissa).

  21. Ruotsissa ei käsittääkseni ole samanlaista valtakunnallista pelaajapolkua kuin suomessa (joku korjatkoot jos olen väärässä) joten olettamus että tuolla olisi kaikissa ikäluokissa ollut suurinpiirtein parhaat pelaajat ei välttämättä mene ainakaan pahasti pieleen..?

  22. All stars tapahtuma hieno ja sille on varmasti tulevaisuudessakin paikkansa. Sensijaan alue ja talentleirien sisällöissä on kehitettävää jos niissä tahdotaan nähdä jatkossa ikäluokkien kovimpia pelaajia. Paras keino kehittää asioita olisi salibandyliiton ja arenacenterin yhteistyö (vuorovaikutus) mutta taitaa olla valitettavasti pitkissä piuhoissa.

  23. Pelaajille varmasti hieno pelata (valinnoistahan voi olla aina erimieltä, varsinkin kun osa valittu ”vanhojen näyttöjen perusteella” mutta tapahtumana salibandyväelle onneton, myllypuro on surkea paikka tämmöisen tapahtuman järjestämiseen, ei parkkipaikkoja, ei katosomo tilaa, ei opasteita , ei kuulutuksia, suorastaan ala-arvoista. Järjestelyt ei anna arvoa mitenkään lajille.

  24. Ja missä olisi sitten paremmat puitteet järjestää vastaavanlainen tapahtuma? Kuulutukset olisivat vielä järjestettävissä, mutta en kyllä keksi missä Suomessa oli parempi järjestää tällainen tapahtuma.

  25. Leaf Arena Turku tai Seinäjoki Arena. Tässä pari paikkaa nyt aluksi.

  26. Leaf Arena olisi hyvä ykköskentän katsomoiden vuoksi, mutta muuten varmaankin tuohon tapahtumaan liian pieni ja ahdas laitos. Paikka ruuhkaantuu paljon jo Mestareiden Cupissa jossa paljon vähemmän porukkaa.

  27. Jos se on pakko siirtää pois Myllypurosta, niin mä ehdotan Raholan liikuntakeskusta.

  28. …nämä Floorball Talent tapahtumat (johon All Stars Tournamentkin kuuluu) ovat Arena Centerin hallinnoimia (ja oikeudet omistamia?) tapahtumia, ei All Stars –tapahtuma varmasti lähde minnekään Myllypurosta.
    Myllypuro on kuitenkin Arena Centerin päähalli ja tapahtuma on varmasti erittäin tärkeä tapahtuma Arena Centerille, niin imagollisesti, kuin rahallisestikin.