Thaimaasta ensimmäinen AOFC Cupin mestari – Kiinalle historian ensimmäinen voitto

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Thaimaassa pelattiin viime viikolla historian ensimmäinen AOFC Cup. Mukana olivat Thaimaa, Singapore, Kiina, Iran, Filippiinit, Etelä-Korea, Indonesia ja Intia.

Koko turnauksen voittajaksi ylsi Thaimaa, joka kaatoi Singaporen finaalissa maalein 8-4. Kolmas oli Etelä-Korea, joka päihitti Indonesian pronssipelissä lukemin 4-2.

Viidennestä sijasta kamppaili kaksi maailman väkirikkainta valtiota, kun Kiina ja Intia ottivat toisistaan mittaa. Intia oli ottelussa parempi loppuluvuin 6-4.

Kiinalaisittain merkittävää oli se, että joukkue otti turnauksessa maajoukkuehistoriansa ensimmäisen voiton, kun se kukisti jatkopeleissä Filippiinit jatkoajalla maalein 3-2. Miesten maajoukkueen osalta maaottelut olivat ensimmäiset laatuaan. Filippiinit jäi lopulta turnauksen jumboksi, kun Iran voitti sen sijoitusottelussa luvuin 7-4.

Turnauksen paras pistemies oli viime MM-kisoissakin onnistunut Thaimaan Pawat Thaidit tehoin 11+15=26. Tutkapari Alexander Rinefalk oli pörssikakkonen pistein 13+8=21 ja suomalaista SBS Bluesia edustava Jimmy Holmström kolmonen tehoin 9+6=15.