Maajoukkueet

Tshekki kaatui pronssipelissä – Suomen pitkälle mitaliputkelle jatkoa

30.07.
2017
8 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Janne Lamminen (oik.) vastasi Suomen voittomaalista. Kuva: Mika Hilska

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan sunnuntaina World Games -turnauksen pronssipelissä. Suomi vei voiton ottelusta maalein 2-0.

Avauserässä Suomella oli oiva mahdollisuus edetä johtoon ajassa 8.13, kun sinivalkoisille vihellettiin rankkari, mutta Krister Savonen ei tällä kertaa onnistunut. Toiseen erään mentiin lopulta lukemissa 0-0.

Toisessa erässä Suomi pääsi ylivoimalle noin viiden minuutin pelin jälkeen. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 21.58, kun Janne Lamminen viimeisteli turnauksen kolmannen osumansa Peter Kotilaisen loistosyötöstä. Toisessakaan erässä ei maaleilla pahemmin juhlittu, joten kolmoserään lähdettiin tilanteesta 1-0.

Kolmannessa erässä tilanne pysyi pitkään samana, vaikka paikkoja lisämaaleihin siunaantuikin. Viimeisen naulan arkkuun iski Miko Kailiala, joka laukoi pallon maaliin puolen kentän takaa ajassa 44.32.

Suomi nappasi turnauksesta pronssiset mitalit. Suomi on edelleen maailman ainoa salibandymaa, joka on ollut mitaleille kaikissa lajissa järjestetyissä arvokisoissa tai -turnauksissa, kun mukaan otetaan miehet, naiset, pojat ja tytöt.

Turnauksen finaalissa kohtaavat Ruotsi ja Sveitsi. Ottelu alkaa klo 15.30.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen