Video: Kahdeksan kiloa laihtunut Mika Kohonen – vuoden 2020 MM-kotikisat mielessä

Kuva: IFF

Mika Kohonen on ainoa World Games -pelaaja, joka osallistui jo vuoden 1997 turnaukseen, jossa salibandy oli näytöslajina. Kuva: IFF

Suomi on raivannut tiensä Puolan World Games -turnauksen välierävaiheeseen. Salibandyliitto haastatteli joukkueen kokeneinta pelaajaa eli Mika Kohosta, 40, turnauksen välipäivänä.

Haastattelussa Kohonen kertoo muun muassa masennuksestaan, painonpudotuksestaan sekä siitä miten ura mahdollisesti jatkuu. Tähän mennessä joukkueen konkari on takonut pisteet 2+1 turnauksessa.

Suomen turnaus jatkuu lauantain välierissä, jossa vastaan astuu Sveitsi klo 15.30 alkavassa pelissä. Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja Tshekki ja tuo ottelu alkaa klo 18.

13 comments

  1. Suomessa on tällä hetkellä yli sata parempaa pelaajaa kun tämä raato…

  2. Semmoset näytöt että tottakai. Etenki ku kalakaverit nykyinen valmentaja valitsee mukaan.

  3. Mihun ”ongelma” taitaa olla se, että ainoa tulonlähde on salibandy, joten voi olla vähän vaikeaa yhtäkkiä lopettaa ja hypätä tyhjän päälle?

  4. Sinä ensimmäinen kommentoija, ala luetella 100 parempaa pelaajaa. Jouduin tekemään tämmöisen älyttömän ehdotuksen, kun piti laskeutua sinun älylliselle tasolle. Tällä tasolla on ihan kiva olla kun ei päässä tapahdu mitään, ei tule ainakaan stressiä. Mika Kohonen, olet pelannut ihan joukkueen tasolla ja se on kyllä kova suoritus kaikkien vaikeuksien jälkeen. Meikäläiselle olet ja tulet olemaan Suomen salibandyn suurin.

  5. Kyllä varmasti kaikki arvostetaan Mihua, mutta aikansa kaikella. Suomella kuitenkin hyviä nuoria pelaajia, joita itse lähtisin nyt ajamaan sisään. Jos vedetään 2020 vielä samalla joukkueella, ei varmasti tulla pysymään Ruotsin kokoajan uudistuvan joukkueen tahdissa. Ehdoton legenda, mutta näytöt annettu jo ja nyt tilaa nuorille nälkäisille. Vaikka kuinka salibandyjumala olisikin, ei se fyysinen puoli enää riitä (nopeus).

  6. Nuoria on ajettu sisään mutta kun tulos joukkueella on huono, syytetään aina yhtä ja samaa henkistä johtajaa, Mika Korhosta. Ei joukkuepelissä yksi pelaaja vaikuta niin paljon kuin väität. Olet vaan hiukan pihalla , sorry.

  7. hiukan ehkä liijottelua toi 100, mutta pointti varmaan se että himassa on parikymppisiä, nälkäsiä ja PAREMPIA pelaajia ja silti nää raahaa tän käpysäkin messii. Hieno ura jne. blablabla mutta nyt riittäis.

  8. Tilanne ajanut tähän, jos vertaa vaikka Petri Kettusen ekaan MM-kisaan päävalmentajana on Mikan olemus jo paljon urheilullisempi. Tästä voi antaa kehuja uudelle maajoukkueen valmennukselle eli vaatimustaso pelaajia kohtaan parantunut.

  9. Mikan merkitys joukkueelle on paljon paljon suurempi, kuin jonkun parikymppisen ensikertalaisen jännittäjän. Pelkkä henkinen merkitys voi jo nostaa koko joukkueen suorituksen tasoa. Onneksi valmentajat tekevät omat päätöksensä, eivätkä tee niitä esim.pääkallon kommenttiosaston perusteella.

    Ps. Jutun otsikkoon olisi mielestäni voinut miettiä jonkun vähän toisenkinlaisen otsikon.

  10. Annetaan vielä mahdollisuus, mutta kuten moni kommentoinut ei viime vuosien näytöt enää ihan parhaita ja myös se Spv romahti mestaruudesta aika kauas Mikan pelikaudella. Toki jos näytöt paranee tulevalla kaudella ja tämän turnauksen näytöt vakuuttaa. Täytyy muistaa myös MM-kisojen analyyseissa ettei enää kovin hyvin pärjännyt paakallon arvioissa.

  11. Voisihan Kohonen olla henkisenä maskottina joukkueessa mutta ei kentällä kuin korkeintaan rankkareita vetelemässä.
    Halveksii jo salibandyä huippu-urheiluna jos oikeasti puhuu 2020 kotikisoista pelaajana..

  12. Mika Kohosen ilmentymä minusta hyvin kuvaa sitä eroa nykyisen ja entisen päävalmentajan välillä. Petri Kettunenkin varmasti paranti kokoa-ajan, mutta onhan Nykky vielä enemmän ollut päivittäisessä tekemisessä esim. seuratoiminnassa mukana. Petri Kettusella taisi olla taukoa ennen maajoukkuepestiä Josba kausilta. Aluksi tuntuikin oudolta nähdä kuvaa kun hän istui apuvalmentajien välissä olihan Mika Ahonen ja Ray Bacman sen aikaisilla ansioilla valmentajina hyvinkin päteviä. Petri Kettunen taisi kielitaidoilla ym. monien mielestä mennä näiden edelle kuitenkin?