Divarit

Kolossipuolustaja palaa kotikonnuilleen – liigapelit vaihtuvat kakkosdivariin

19.08.
2017
0 Kommenttia
2

EräViikinkien kanssa SM-hopeaa keväällä juhlinut Tapio Kinnunen pelaa ensi kaudella kakkosdivarissa.

Kinnunen palaa kotikonnuilleen Etelä-Karjalaan ja edustaa tulevana talvena Imatran Voimaa. Ruokolahden Rajun kasvatti aloitti liigauransa Tampereen Kooveessa, jossa hän pelasi neljän sesongin ajan. Kooveessa hän voitti SM-pronssia ja kaappiin tarttui myös Suomen Cup -hopea.

Kooveesta tie vei Esport Oilersiin, jossa hän pelasi kahden kauden ajan ennen siirtymistään Viikinkeihin ja sieltä fuusion myötä EräViikinkeihin. Viime kausi toi palkintokaappiin SM-hopean lisäksi Suomen Cupin voiton.

Kaikkiaan Kinnunen on pelannut Salibandyliigassa 157 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 76 tehopistettä. Playoffeissa hän on pelannut 46 kertaa ja nakuttanut 12 pistettä. Nuorten maajoukkueessa Kinnunen on pukenut Suomi-paidan päälleen yhdeksän kertaa ja miesten maaotteluita vyölle on kertynyt kaksi kappaletta.

Kinnunen itse palaa hyvillä mielin takaisin hyvin ja odottavaisin mielin.

– Onhan se kiva tulla takaisin kotiin pelaamaan, kun sieltä löytyy vanhoja kavereita keiden kanssa tullut juniorina pelattua. (Päävalmentaja Toni) Soikkeli valmensi minua paljon junioriaikoina, niin kiva tulla tuttuun valmennukseenkin. Odotan kivaa ja rentoa kautta, että on kivaa pelata. Tottakai myös toivon, että voitamme paljon pelejä ja pystyisin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, Kinnunen kommentoi Voiman nettisivuilla.

– Loistava uutinen, että ”Tabo” (Kinnunen) saatiin jo tälle kaudelle. Pitkään olemme jutelleet mahdollisesta paluusta. Uskon, että Tabon paluun myötä saamme ryhtiä koko joukkueeseen sekä viimekaudella kyykänneeseen ylivoimapeliin lisää vaarallisuutta. Myös valmennuspuolelle saamme varmasti uusia näkökulmia häneltä usean liigassa vietetyn vuoden jälkeen. Joka vuosi menetämme parhaimpia ja lupaavimpia junioreitamme muualle, niin kyllä tuntuu hyvältä saada tällaisia uutisia. Toivottavasti tämä tuo muitakin pelaajia takaisin kotiin, päävalmentaja Soikkeli puolestaan kommentoi.

Linkki:
Imatran Voiman uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila