Liigat

KSML: Jättiyllätys Jyväskylässä – ykkösvahti vaihtaa liigan vitosdivariin

17.08.
2017
5 Kommenttia
3
Liigat

Välierät Classicia vastaan jäivät toistaiseksi Tuomas Turusen viimeisiksi peleiksi liigatasolla. Kuva: Esa Jokinen.

Happeen veräjää viime vuodet vartioinut Tuomas Turunen vaihtaa pääsarjapelit alasarjasalibandyyn. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Happeen ykkösmaalivahdin viittaa viimeisest kaksi vuotta kantanut Turunen pelasi vielä keväällä Salibandyliigan välieriä. Ensi kaudella hän pelaa Voionmaan Köntyksessä vitosdivaria.

– Yleinen jaksaminen alkoi olla finaalissa, ja jo loppukaudesta olin aika varma, että kausi jää viimeiseksi. Kun Miro Tuomalan jatko Happeessa varmistui, päätöksestä tuli lopullinen. Tiesin, että Happeella on jatkossakin hyvä maalivahti, Turunen kertoo Keskisuomalaisen uutisessa.

Happeen juniorimyllyn läpikäyneellä Turusella olisi ikänsä puolesta vielä kosolti vuosia jäljellä pelata liigassa. Siviilielämän ja pääsarjatason panostamisen yhdistäminen ei kuitenkaan 28-vuotiaalle maalivahdille enää maistunut.

– Viime kaudella treeneihin lähteminen alkoi maistua jo aika puulta, ja oikeastaan kaikki lomat kuluivat salibandyyn. Nyt tunsin, ja sanoin myös Happeen jätkille, että ei tähän hommaan kannata lähteä, jos sydän ei ole täysillä mukana, Turunen huomauttaa Keskisuomalaisessa.

Juniorivuosina todella lupaavana pidetylle Turuselle aladivareihin siirtyminen ei ole täysin uutta. Hän pelasi kausien 2011–2013 aikana alasarjoissa ennen kuin alkoi uudelleen panostaa lajiin. Turusen omien sanojen mukaan Kosonen oli tuohon aikaan ylivoimainen ykkösvalinta ”hirvien” maalinsuulle ja se turhautti nuorta miestä.

Parin vuoden ajan Turunen toimikin Happee-paitaan paluunsa jälkeen Kososen kirittäjänä. Kososen lähdön jälkeen Turunen sai kuitenkin haluamansa ykköstorjujan viitan. Sen jälkeen hän saavutti Happeen kanssa muun muassa Suomen Cupin voiton 2016.

– Varsinkin se ensimmäinen vuosi oli kaikin puolin mukava. Viime kausi meni penkin alle niin joukkueelta kuin itseltäni.

Linkki:
Keskisuomalaisen uutinen aiheesta. (maksumuurin takana)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila